Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Marcellus

29. 8. 2011 7:54
Mladý a dymanický kolektiv.

To znamená nadprůměrnou fluktuaci a ždímání lidí za hranice jejich možností bez adekvátních pracovních prostředků a odměny.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

29. 8. 2011 23:11
Re: Mladý a dymanický kolektiv.

Jeste ze muzeme volit KSCM,ktera kapitalisty ztresta!

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

27. 8. 2011 2:32
.

při vyslovení věty "Mladý dynamický kolektiv" mne polije vždy hrůza. Je to něco jako "brigáda socialistické práce" nebo "chozrasčot". Také pěkné je "týmová práce". Holt každý režim má svá zaklínadla. Poslední dobou aspiruje na blábol roku také "callcentrum". A teď si představte že některé americké firmy mají callcentra v indii (protože indové umí často anglicky). Zapla't pámbůh že neumí česky. Představte si takové callcentrum UPC v indii :)

0 0
možnosti
JM

Marcellus

29. 8. 2011 7:56
Re: .

Outsorcing je zlo. Pracují na 1st line jedné IT firmy, 2nd line byla přesunuta do Indie. Až na výjimky je spolupráce příšerná, banální záležitosti se vlečou a my pak vypadáme jako blbci, když se nás ptají, proč to minule trvalo hodinu a teď 14 dní. Anglicky sice umí, ale rozumět jim jde jen velmi těžko.

0 0
možnosti
L

lrkfa1

26. 8. 2011 17:16
Naším všeobecným problémem jsou

manažeři a to bez ohledu na věk . Problémem je jak se dostávají do svých pozic . Nejsou zvyklí pracovat, ale pouze sloužit !

0 0
možnosti
PH

petrph

26. 8. 2011 16:18
ano a ne

1) Zkušenost se vyplatí, pokud prostředí zůstává dlouhodobě stále. V období kdy se všechno poměrně rychle mění, jak technologie, tak i zákony, předpisy, zvyky,...už výhodu není

2) Schopnost starších pracovníků udělat  to samé množství práce během standardní pracovní doby má smysl, pokud je práce takto rozložena a opravdu té době odpovídá. Pokud je té práce na 24 hodin, a nebo jí většina příjde v půl čtvrté odpoledne s dodatkem "do rána to musí by´t hotovo", tak co....Jenomže, takhle to v mnoha dnešních podnicích dopadá. Rozhoduje potřeba zákazníka...

0 0
možnosti
RP

radim36

26. 8. 2011 17:19
Re: ano a ne

Hm, nezkušený mlaďoch, když mu ta práce přijde o půl čtvrté odpoledne, tak nad ní sedne a maká, až se mu z toho točí hlava. A přirozeně dělá chyby.

Zkušený starší, když mu ta práce přijde o půl čtvrté odpoledne, sedne k telefonu a pokud to je jen trochu možné,  tomu, kdo mu tu práci poslal, umyje hlavu a příště ta práce přijde třeba už v 10 hodin dopoledne. Anebo zavolá svého nadřízeného , aby  tomu viníkovi umyl hlavu on. Zkrátka ozve se.  A potom záleží na firemní kultuře, jestli je potížista ten starší, co se ozval nebo ten viník, kvůli kterému ta práce přišla až tak pozdě.

0 0
možnosti
VN

naroznej

26. 8. 2011 15:44
Dle mého názoru

je to o tom , že mladý člověk bez zkušeností je snadněji "ojebatelný".

Řídit staršího člověka , který má spousty zkušeností je daleko manažersky náročnější. A kvalita českých manažerů není nic moc. Proto mládí vpřed !

0 0
možnosti
L

lrkfa1

26. 8. 2011 17:22
Naprosto přesné

!!

0 0
možnosti
ZR

729

26. 8. 2011 14:58
Dnešní mladí jsou snadno ovladatelní,

nemají všeobecný přehled a většina jich je zadlužena po uši.Aby si udrželi místo udělají všechno. Ideální matroš pro každého vedoucího. Staří jsou jenom na to, aby za ně pracovali a nesli zodpovědnost. Týmová práce u mladých, tak na to zapomeňte. Ti se dohadují i o tom kdy a kam  půkdou na oběd. A to nejhorší, ono to  nevymyslí ani nějakou úlejvku, natož aby to mělo nějaký prospěšný nápad. Tupě poslouchat a plnit pokyny nadřízených a podrážet kolegy. Jsme bez budoucnosti. ( Tato filipika  proti mladým  se týká výhradně vysokoškoláků- přemoudřelých mladých hofrátů, kterých je dnes jako mladých myší a neustále těch inženýrů přibývá, v dělnických profesích jsou mladí  většinou O.K.)

0 0
možnosti
VS

Astaroth

26. 8. 2011 15:41
Re: Dnešní mladí jsou snadno ovladatelní,

To je pochopitelne nesmysl, tyka se to jen absolventu ustavu, ktery byl za VS prohlasen omylem, ve skutecnosti je totiz VSE nejtezsi gymnasium.

0 0
možnosti
DB

D.Brux

26. 8. 2011 14:34
jinač mluvme česky

manažer - ředitel, vedoucí pracovník. Manažer úseku výroby, ředitel v jehož kompetenci může být třeba výrobní linka na čtyři směny, to jsou desítky, někdy i stovky lidí, technická stránka věci, nákladová stránka věci, bezpečnostní, návaznost na oddělení kvality, obchodu atd. To je u mně manažer - a to málokde dělá kluk pod 35. Tam potřebujete osobu co už si něčím v životě prošla.

Manažer někde v bance nebo kanceláři, takoví ti dobře oblečení,  hluční neuspokojení šašci co je občas potkávám třeba na pankráci, mají na starosti dva stoly, notebook a jednoho ještě mladšího kolegu, řeší hlavně sebe, protože jsou de facto na začátku života (někteří tam zůstanou do smrti), to se se skutečným ředitelem srovnávat nijak nedá. každý si přece může vybrat, jestli chce být mezi manažery jen podle vizitky, nebo v realitě tvorby hodnot.

0 0
možnosti
DB

D.Brux

26. 8. 2011 14:27
moc obecné.

a celá ta diskuse je moc obecná, protože ji tu vedou lidé, kteří hlavně sedí v kancelářích a zneužívají internet v pracovní době. Samozřejmě že v klíčových odvětvích čs. hospodářství: strojírenství potravinářství a chemický průmysl, je nemyslitelné, že budete mít mistry, vedoucí provozu, vedoucí výroby, nákupčí, vedoucí údržby, kvalitáře či bezpečáky všechny pod třicet. Je to jako všude v normálním životě, mix lidí všeho věku, kteří chtějí pracovat. Přičemž u strojařů, nástrojářů a údržbářů je naopak nedostatek mladých lidí, řekne vám každý, mladí kluci to nechtějí dělat.

Uznávám, že asi v takových těch bankách, pojišťovnách kancelářích po praze je to asi doména bezdětného, workoholického kindermanagementu: no a co, já z prahy za prací jezdím ven.

Navíc veškerý ten kancelářský personál může se splaskuntím jedné bubliny klidně zmizet, jejich místa zaniknou. žil jsem od roku 99 v IRL a viděl jsem to když přišla krize. Průmysl tyto lidi nezaměstná, oni vlastně nic neumějí.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

26. 8. 2011 15:43
Re: moc obecné.

R^ Taky mam pocit, ze zrusenim vsech moznych tech kancelarskych firem by se nic spatneho nestalo a nikdo by nic nepoznal. Absolventi VSE by se presunuli do vyroby a dolu a svet by sel dal.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

26. 8. 2011 14:22
Mladý člověk se lépe přizpůsobí drillu

takže vyšší manažer si raději vybere na post nižšího manažera mladšího člověka - starý by si nenechal tolik líbit. Mladí manažeři také zpravidla pracují za méně peněz. Pokus se jedná o kvalifikovanou práci, tam mívají navrch starší pracovníci, neboť kvalifikace a drill nejdou příliš dohromady.

0 0
možnosti
RP

radim36

26. 8. 2011 16:11
Re: Mladý člověk se lépe přizpůsobí drillu

Kde je třeba samostatné rozhodování a nápady či kreativní řešení problémů, tam jsou mladí coby podřízení vyššího manažera nahraní. Buď jsou příliš sebejistí a dříve nebo později se rozhodnou špatně a tím nadělají nějaký fatální průšvih nebo věčně visí na mobilu, furt otravují šéfa a chtějí po něm rozhodnout.

Starší už mají zkušenosti a tak pravděpodobnost vytvoření nějaké fatální chyby je u nich velice malá. Navíc starší nejsou závislí na mobilu jako dnešní mlaďoši, umí fungovat úplně samostatně.

0 0
možnosti
RP

radim36

26. 8. 2011 14:14
Typicky jsou starší a zkušení nutní třeba při velkých

investičních výstavbách. Práce koordinátorů takových staveb , třeba atomových elektráren, velkých přehrad, všelijakých výrobních závodů, velkých silničních celků atd vyžaduje vedle vrozených vloh k odolnosti ke stresu a schopnostem hledat při problémech konstruktivní a kreativní řešení taky  desetiletí zkušeností s takovými stavbami.

Například pád onoho silničního mostu u Studenky na koleje před jedoucí rychlík v srpnu 2008 se dá přičíst tomu, že  kolem oné činnosti s tím mostem, která vyústila v onen osudný pád,  nikdo s potřebnou zkušeností s takovými stavbami nebyl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1662x
Provozovatel kavárny v Praze.

Seznam rubrik