Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Dávám karmu.

Vím něco o tom, jaký podraz udělal Putna na své kolegy při přípravě komplexního vydání Jakuba Demla. Z toho důvodu si dovolím tvrdit, že jde o člověka amorálního a profesury nehodného.

Proto prosím všechny slušné lidi, aby podepsali petici proti jeho jmenování profesorem: http://www.petice24.com/martin_c_putna_by_neml_byt_profesorem

3 1
možnosti
Foto

zvykněte si, jsem občan zatím svobodné země...a budu se vyjadřovat k věcem, které dle mě nejsou v pořádku;-)...a věřím, že ne sám

3 2
možnosti
JT

Nicmene muzete se setkat s nekym, kdo si mysli, ze poradku jsou. A vo tom to je.

4 1
možnosti

Áááá pánečkovi se zastesklo po Klementovi....

2 6
možnosti
OK

Ten by v tom udělal pořádek. To už by měl národ úplně jiné starosti, než kdo bude či nebude profesorem.

2 2
možnosti
Foto

To, že prezident podepisuje jmenovací dekrety nových vysokoškolských profesorů je dáno vysokokolským zákonem a nikoli Ústavou ČR. Je to podobné, jako když rektor podepisuje diplomy absolventům školy. Rektor se také nemůže svévolně rozhodovat, komu diplom podepíše a komu ne. Pokud bude prezident Zeman dělat se jmenováním nových profesorů soustavně obstrukce, může mu být tato pravomoc jednoduše odejmuta změnou vysokoškolského zákona.

4 6
možnosti
PJ

V tom případě může na Hradě sedět sekretářka a nemusíme vyhazovat prachy za prezidentské volby. Neznám něco takového jako je podpis z povinnosti. K dyž jim to udělá dobře, tak ať mu tu pravomoc změnou vysokoškolského zákona odejmou. Společenská prestiž vysokoškolských profesorů tím ale upadne a společnost je začne brát jako spolek intelektuálů, nic víc.

5 2
možnosti
JM

Popsal jste to stručně a dobře R^

6 2
možnosti
OK

Prezident není prezident, ale monarcha, který se může rozhodovat podle sebe a důvody není povinen sdělovat veřejnosti.

2 4
možnosti
OK

Vážený pane, představte si, že váš syn je na renomované univerzitě docentem a řádně se připravuje na profesuru (což není až tak banální záležitost). Vědecká rada jej doporučí, ministr potvrdí a prezident řekne "Ne". Proč? "To je moje věc, řekne prezident".

A co řeknete vy? Možná že dáte prezidentovi za pravdu, že nemá dělat figurku a má se rozhodovat podle vlastního uvážení, ale spíš bych řekl, že na něj budete hodně naštvaný. S vědomím, kolik úsilí musel váš syn věnovat přípravě a přestože je respektovaným odborníkem (jímž Putna je), přestože hodně publikuje, a to dosti kvalitně (jako Putna), přestože vědecká rada jeho profesuru jednoznačně podporuje, budete na prezidenta koukat asi jinou optikou.

1 7
možnosti
JT

A proc by mel president jmenovat nekoho koho nechce a naopak, proc by nekoho nejmenoval bezduvodne ? Asi na tom Putnovi neco je, kdyz Zemanovi stoji za ty potize ho nejmenovat.

4 2
možnosti
Foto

nehodlá poskakovat podle pokynů druhých, ale vrávorat podle diktátu alkoholu

5 4
možnosti
Foto

"President ČR je schopen zastávat svůj názor a svými rozhodnutími prezentovat svoji odpovědnost vůči společnosti a občanům.", píšete.

Já s vámi důrazně nesouhlasím, protože i tento prezident dokazuje, že na Hradě koluje podivný virus, který způsobuje, že tam panujícím reprezentantům této země jde především o sebe a jejich zájmy.

Zeman si vyřizuje osobní účty, což bal, mimochodem, jeden z hlavních motivů jeho  zájmu o funkci. A jako "starý pes" se určitě nezmění, takže se dočkáme dalších jeho excesů.

Pokud vy za tím vidíte zájmy o stát a občany, gratuluji vám k vaší bezbřehé fantazii.

3 4
možnosti
JT

U Zemana tezko pude o neco osobniho. On takove ambice nema. Jinak by asi nezmizel na 10 let na Vysocinu.

1 1
možnosti
PS

P40e86t71r 49S15k79á52l65a

20. 5. 2013 9:38

Máte pravdu. Jako "reprezentační ozdoba" při odemykání korunovačních klenotů rozhodně nepůsobil.

3 3
možnosti
JL

Bylo by to hezké, kdyby to byla pravda. Jenže ve Vašem článku pravdy mnoho není, jenom nepochopení prezidentských pravomocí a neschopnost pracovat s Ústavou, zákony a prováděcími vyhláškami.

3 5
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"