Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vůbec je obdivuhodné, jaké kraviny včleňují naši poslanci a senátoři (tzv. volení zástupci těch nejlepších z nás) do zákonů, ačkoli mají nejrůznější dobře placené výbory, asistenty, kanceláře...

0 0
možnosti
Foto

Nevím jak je to všude jinde v republice, ale u nás je majitelem vodovodu stále obec. V okolí je to podobně. Vodárenská společnost se stará o dodávku vody a servisem s tím spojeným. Nebyl by žádný problém pro obec si dojednat "přijatelnou" cenu a zamezit neodůvodněnému nárůstu nákladů na zajištění dodávky vody. To by si ale občané museli do zastupitelstev zvolit odpovědné hospodáře. Bohužel si volí lidi, kteří o ekonomice nemají ani páru a v zastupitelstvu často sedí jen proto, aby se mohli v hospodě pochlubit, že oni patří k těm "vyvoleným". Ne že bych tomu zákonu nějak tleskal, ale máme přesně jen to, co si sami zasloužíme. Obraťte se na své zastupitele a donuťte je problém řešit. Bez toho je veškeré psaní, mlácením prázdné slámy.

1 0
možnosti
JB

J38a37n 67B34u60r70i93a84n

19. 4. 2013 9:33

U nás je to podobné, ale zrůdné je to v tom, že obec vlastní vodovod a kanalizaci (a platí opravy), ale vodárenské patří úpravna pitné vody a čistička, tzn., že si vodárenská může dělat co chce, protože vodovod ani kanalizaci na nikoho jiného nanapojíte.

0 0
možnosti
JF

J20a57n 94F37r83o90l65í78k

18. 4. 2013 15:55

Nevšiml jsem si autore, že by "tatíček Klaus" nabádal politiky na radnicích aby prodávali vodárny. Stejně jako jim neradil aby prodali akcie energetických firem, které zadarmo dostali. Často to úspěšně prodali levicoví starostové.:-P

0 0
možnosti
OH

Ale "tatíček Klaus" nanabádal k prodeji vodáren, on nabádal k provatizaci absolutně všeho.

Podobně jako miláček národa Havel dokonale zničil prosperující zbrojní průmysl - za což mu západ tleskal a děkoval (bodejť by ne, vždyť jsme mu uvolnili trhy). Možná i proto byl světově uznávaným prezidentem.

1 0
možnosti
IK

Pokud vím ze svých zdrojů, které shodou okoností pracovaly u Vodovodů a kanalizací již  cca před 15 lety, Vodovody si coby monopolní vlastník vždycky diktovaly podmínky. takže zvedly ceny, lidi začali śetřit, vodárny neměly dost peněz na výplatu svých statisícových odměn, tak zvedly opět ceny vody. A lidi zase śetřili a prospěch měli opět jen papaláši z vodáren....atd. No a teď už asi je neúnosn´é zvyšovat ceny vody, tak vymysleli tohle. opět vśechno ale za účelem svého vlastního zisku. ¨tím chci říct, že tato praxe je tu zavedena v podstatě od privatizace vodovodů a kanalizací a pořád nacházejí metody, jak sypat do vlastní kapsy. Neuvěřitelné.

3 0
možnosti
BH

Ty úniky vody samozřejmě platí odběratelé a nikdo jiný!

1 0
možnosti
MT

Tak dlouho se chodi se dzbanem pro vodu, az se ucho utrhne.

Mozna to bude ta posledni slamka co zlomila hrbet velblouda, a nastanou manifestace proti cizim vodarenskym firmam, podobne jako proti ČEZ v Rumunsku, Bulharsku a dalsich zemich, odkud je uz vykopali svinskym krokem...

8 0
možnosti
KD

U nás?? To ani omylem. Ještě tak plkat u píva, to dokážeme.....

1 0
možnosti
AK

Podle mého názoru by mělo být vyhlášeno   r e f e r e n  d u m.   Jedná se o znevýhodnění občanů. Stačí, že vodné a stočné rok od roku roste. !!

9 0
možnosti
Foto

Proč to nezarazil svatý kníže Kárl, kterému jde o dobro?;-D;-D;-D

9 3
možnosti
Foto

Protože mu jde asi o všechno, jen ne o  občany naší republiky.

8 3
možnosti
Foto

Další zlodějina proti občanům od nejzkorumpovanější vládyRvRvRv!!!!!!

11 0
možnosti
LH

Bude zajímavé sledovat diskusi, do které se vloží mnoho příznivců  dalšího zatěžování občanů, jak správně připomíná autor jejich roztříštěním,  že nespravedlivě platíme opravy soukromého majetku. Totéž budou časem tvrdit o zdravotnictví. Vždyť nejde o nic menšího než o další zajištění nekontrolovatelného navyšování zisků společností, často zahraničních, které jsou místně monopolními dodavateli nezbytné komodity. Pokud budou tvrdit, že soukromé firmy jsou lepšími hospodáři než-li stát či obec i v nekonkurenčním prostředí, nějak to popírá klausovskou teorii o léčbě rukou svobodného trhu a musíme zařadit soukromníky málem mezi neziskové organizace.  Máme snad ještě v paměti, že v devadesátých létech, když se vodovodní sítě prodávaly a cena vodného a stočného byla už kolem dvaceti korun, tak slavnostně prohlašovali (lhali), že vzhledem k náročnosti rekonstrukcí sítí bude v budoucnu sice nutno zvýšit cenu, ale maximálně na 37 Kč/m3, která bude sanovat veškeré náklady. Trh je řešením jen pro někoho- trhni co můžeš. Řešením je zestátnění nebo chcete-li - znárodnění. Není jiného východiska...

16 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"