Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

1) základem demokracie nejsou volby, nebo referenda, ale dělba mocí,

2) schází-li se V4 ke společné poradě, tak není důvod jakkoliv protestovat proti schůzkám zakladatelských států EHS.

3) zastavíme-li se na cestě k plné integraci, tak to můžeme odpískat, neboť nabudou na převaze desintegrační tendence. Je nutné mít vždy na mysli cílový stav spojených států evropských jako vodítko. Nedá se svítit.

1 0
možnosti

Pane Řezníku,

1. Demokracie je vláda lidu, což potvrzuje přímé referendum, jako rozhodující a doplňující součást zastupitelské demokracie.

2. Nekritizuji jednání zakladatelských států EHS. Jen poukazuji na fragmentaci EU a předpokládané výsledky tohoto jednání.

3. Myslím, že o vytvoření Evropského superstátu není cílovým zájmem většiny Evropských občanů..

0 0
možnosti
KP

Takze jednani zakladajicich clenu EHS je fragmentaci EU co je v tomto pripade jednani V4. Abych to cele pochopil, mohl by pan Cumpelik jeste rici kdo jsou z techto dvou ti dobri a kteri ti zli.

2 0
možnosti

Pane Plattingu,

co je dobré a co špatné si musí posoudit občané sami. Pouze vysvětluji, že žádná jednobarevná Evropská unie neexistuje. Fragmentace podle zájmů, používané měny a dalších hledisek, včetně historických, samozřejmě existuje a to nelze změnit nátlakem, ale pouze sblížit na společných zájmech, při respektování odlišností.

0 1
možnosti
KP

Jmenuji se Plattig. Usetrte si to N.

1 0
možnosti

Omluvám se za překlep. J.Č.

0 0
možnosti
Foto

Pokud vytvoření evropského superstátu není zájmem většiny občanů evropských států, tak nevím, jak kvalifikovaně brát jejich souhlas už s pouhým vytvořením celní unie. Kdo chce celní unii, tak musí počítat s tím, že ten vlak s těmi vagonky musí někam dojet, že nesmí zůstat trčet na trati.

0 0
možnosti

Pane Řezníku,

na celní unii se jistě dohodnou bez problémů všechny státy. V tom nelze hledat zásadní rozpory.

0 0
možnosti
Foto

Ale kdo si domluví celní unii, musí si vždy dobře uvědomovat, že to skončí politickou unii, jinak dříve či později přijde i o tu celní unii.

Tuto spojitost uvědomovali už Češi, když se v r. 1916 začalo jednat o celní unii s Německem, tak ji odmítli, protože nechtěli politickou unii Rakouska-Uherska a Německa.

0 0
možnosti