Zase hra o lidi, úvěry a splátky? Tesco se s kartami Clubcard propojilo s Home Credit a.s.

Společnost Home Credit a.s., poskytuje finanční služby, půjčky do 250 000,- Kč, nákupy na splátky, financování ojetých aut na splátky i konsolidaci k snížení splátek, ale propojení s maloobchodním řetězcem Tesco je asi novotou.

Teď nám Home Credit a.s.

ve spolupráci s britským maloobchodním řetězcem Tesco nabízí své finanční služby přes Tesco karty Clubcard. Nové karty Clubcard Premium PLUS nejsou ty staré karty Clubcard, ale vypadají stejně.

Jistě vám na prodejnách Tesco

také nabídnou výhodné nové karty Clubcard Premium PLUS na kterou vám společnost vloží s vámi dohodnutou částku a hned můžete dle libosti nakupovat. Dokonce budete mít vyšší příjem z nákupu, tedy 4 % z potravinového zboží a 1,5 % z ostatního sortimentu. Možná si ani neuvědomíte, že v podstatě nakupujete na dluh, tedy na úvěr.

Že budete platit za novou kartu Clubcard Premium Plus 59,- Kč

každý měsíc a splácet dohodnutou částku, která je bezúročná na 51 dní a že pokud to včas nesplatíte, pak už budete platit úrok 26,28 % p.a., na to vás příliš upozorňovat nebudou. 

Pokud jim to převzetí karty podepíšete,

tak vám brknou přes Mobil v nahrávaném hovoru, kde se vás mimochodem zeptají zda jste byl informován o tom poplatku 59,- Kč měsíčně, atd. a po odsouhlasení, vás uvítají mezi držiteli nové karty. Je z vás nový úvěrový klient a už z toho závazku tak lehce nevyváznete, mají telefonní záznam, jako důkaz souhlasu a budete si muset hlídat svoje platby, či dluhy.

No a když se do toho zamotáte,

tak ten výsledek z dluhů už dobře znáte. Pokud chcete, tak si tu novou kartičku Clubcard Premium PLUS z Tesco pořiďte a nezapomeňte, že ta dohodnutá částka se musí také splatit a za každé odložení splátky samozřejmě zaplatíte.

Zda naši politici

budou podobné obchodně finanční systémy v maloobchodu tolerovat a jaké budou mít tyto systémy dopad na běžné občany teprve uvidíme, zejména když už dnes řešíme značný rozsah problémů se zadlužením občanů.

Pokud si Tesco myslí, že na propojení s Home Credit a.s., vydělá

a že lidi budou přednostně nakupovat v Tesco, tak se možná dosti mýlí. Já jsem tu jejich novou kartu Clubcard Premium PLUS po vysvětlení těch mimořádných výhod a dotazech v telefonu odmítl a raději budu dál nakupovat svobodně bez dluhů, kde budu chtít

i bez nové karty Clubcard Premium PLUS a jistě nebudu sám.

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 3.6.2019 22:55 | karma článku: 22,79 | přečteno: 463x