Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

ET_demokrat

27. 7. 2009 19:33
hehehe, šmejde

Komuše bych nevolil, ale možná budu, pokud se dostavím do vlasti k volbám.

Už jsem se ptal, co to máme v Česku za bordel, když propagace komunismu je trestná, ale komouši mají partaj ve sněmovně.

0 0
možnosti
K

kaktusak

27. 7. 2009 20:51
Re: hehehe, šmejde

Trestnost propagace komunismu je v rozporu s ústavou.

0 0
možnosti
JS

jozka skocdopole

27. 7. 2009 18:00
Neni pravda

...."V současné době 15% voličů KSČM nemůže zásadně ovlivnit směřování této společnosti"....

Nebylo to zrovna tech "bezvyznamnych" 15% ktere prispely k svrhnuti vlady? Bez techto "bezvyznamnych" 15-ti% by to asi CSSD nedokazala. A svrhnuti vlady JE ZASADNI OVLIVNOVANI smerovani spolecnosti !

0 0
možnosti
K

Kecaj

27. 7. 2009 17:23
???

Pane Jiří,souhlas ale jenom s poslední větou.

0 0
možnosti

jrc

27. 7. 2009 17:06
Poděkování za diskuzní příspěvky

        Díky všem kladným i záporným reakcím. Vážím si všech. Každý má právo na vlastní pocit a názor.

       Panu milanm bych chtěl sdělit, že stejné jméno je ve http://www.svazky.cz. se netýká mé osoby. Možná mu tím neudělám žádnou radost. Pokud bude chtít hledat, tak musí na tu druhou stranu barikády - na tu protikomunistickou!

        Rád bych, aby se naše společnost přestala ohlížet na chyby a šla kupředu. Stavět na antikomunismu je nesmysl. V dnešním světě musíme ukázat, že umíme vyrábět a prodávat naše výrobky a schopnosti. Ukázat, že nejsme zaostalým, ale vyspělým a vzdělaným národem. Je rovněž už nezbytné, udělat pořádek ve společnosti a režimu. To je správná politika a cesta, kterou vidím já.

                                                                    V úctě,

                                                                                      Jiří Čumpelík

0 0
možnosti
MP

mpscz

27. 7. 2009 17:58
Re: Poděkování za diskuzní příspěvky

Ohlížet se na chyby je důležité, abychom je pokud možno nedělali znovu ;-)

0 0
možnosti

Johny_S

27. 7. 2009 16:49
To jsou bláboly

Také svastika má historické kořeny mnohem starší, nežli byl nacistický režim. Přesto je její použití zakázáno a propagace nacistické ideologie je trestná. Komunistická ideologie je srovnatelně zločinná, přesto ji obhajujete, že prý už ničím nehrozí. Příznivců neonacistů jsou stovky až tisíce, komunistická strana dostává statisíce hlasů. Tak která je nebezpečnější?

0 0
možnosti

Johny_S

27. 7. 2009 16:51
Re: To jsou bláboly

Mimochodem, milý pane. Když tak důsledně rozlišujete "komunismus" a "socialismus" a tvrdíte, že "komunismus" je jen pokřivená totalitní ideologie, která využívá určitých prvků "socialismu", můžete to prosím hlouběji rozvést? Co podle vás je "socialismus"? A čím se liší např. od marxismu? Či od samého komunismu ve všech jeho formách?

0 0
možnosti
MD

mira dusin

27. 7. 2009 15:52
A koho asi budou potom

slušný lidi volit???8-oTen modrej mafiánskej šmejd,nebo snad toho slizouna Kalouska?8-o?

0 0
možnosti
JN

palok59

27. 7. 2009 15:35
ach jo

ZAKÁZAT - to slovo bylo hojně užíváno právě v té době kterou kritizujete. Můžečte mi prosím říci, který zákaz v dějinách skutečně pomohl? Kolik toho zakázali komouši - a co jim to bylo platné? Jak známo, zakázané ovoce nejvíc chutná - zakažte něco a už z pouhé zvědavosti to bude kdekoho zajímat. Ne zákaz, ale příklad - nebylo by od věci zamyslet se nad tím, proč ještě dvacet let po revoluci zdaleka ne bezvýznamná část národa dává svůj hlas komunistům. Kdo odpoví na otázku proč to tito lidé dělají? Pokud vím, tak dobrovolně trpí jen masochista. Proč tito lidé nepochopili že dnešní systém je lepší než ten dřívější? Myslíte opravdu že to vyřeší zákaz?

0 0
možnosti
J

jirkaknop

27. 7. 2009 15:41
Re: ach jo

Komunismus v ČR přetrvává podle mne z důvodu typické české závisti. Komunizmus přesně pasoval na některé české vlastnosti. Úspěšný se musel krčit před neúspěšným , vzdělaný bát nevzdělaného. Kdo se flákal , byl na tom stejně jako ten,kdo pracoval. Lidem vadí,že někdo má lepší auto , dovolenou , byt. Lepší totiž,než jít pracovat,je to jiným sebrat. 

0 0
možnosti
RJ

molok

27. 7. 2009 15:29
Víceméně souhlas

ikdyž uplně nevím, čeho chtějí komunisté dosáhnout stále názvem komunistická. Jednak je to urážka všech lidí co byly perzeukuováni totalitou s touto ideologií a pak se všechny ostatní komunistické strany ve zbylé části Vých. Evropy dávno přejmenovaly a podílí se bezproblémů na legislativním procesu, často někde suplují roli sociální demokracie a často vládnou. Naše komančská strana je jen silně levicová strana, nebojím se že by bez pomocné mocnosti (Rusko je dnes daňovým pojetím více vpravo než celý západní svět), může v členu EU a NATO dojít k nějakému hrubšímu porušování lidských práv natož tak náznaku totality v případě že se bude KSČ podílet na moci. Tuším, že přejmenovaná komunistická strana by paradoxně asi nikomu nevadila (můžu vycházet jen z obdoby těchto stran na východ od nás), zbytek v rámci osy levice pravice by byl relativní, protože když např. norská pravice jen tak ostýchavě mluví o zrušení té daně z luxusu, norská levice je zřejmě daleko více vlevo než naši komanči.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

27. 7. 2009 15:36
Re: Víceméně souhlas

Daňové pojetí Ruska vpravo? Jak to myslíte? Ruský daňový systém tvoří daně federální, regionální, místní a tzv. speciální daňové systémy. Mezi federální daně patří např. daň z přidané hodnoty, daň ze zisků právnických a fyzických osob, jednotná sociální daň či daň z kapitálu. Mezi regionální daně a poplatky patří např. daň z nemovitostí, daň z prodeje, silniční daň či dopravní daň. Mezi místní daně patří např. daň z reklamy, pozemková daň a dědická daň.

Zkusil jste někdy v Rusku platit nějakou daň? To Vám nepřeji. To nejde pochopit.

0 0
možnosti
3

3,14ranha

27. 7. 2009 15:18
ach jo...

Pane Čumpelíku nechci se vás dotknout, ani urazit, ale jak sám píšete- názor na politiku by si měli tvořit mladí sami

v komunismu (chcete-li socialismu)  jsem prožil necelých pět let a i to mi stačilo, také mi stačí vidět jak prožití poloviny života v totalitě narušilo charaktery, mravy i psychiku v generaci mých rodičů (jistěže ne nějak zásadně - ale plíživé zlo bývá horší než to otevřené)

také bych rád uvedl že se mýlíte ohledně charakteru socialismu- skutečný socialismus nemůže být demokratický, doporučuji vám najít si esej od italského filosofa Antonia Rosminiho Serbatiho který na totéž přišel už před 150 lety tedy v době kdy Marx teprve formuloval svoje myšlenky [>-]V

0 0
možnosti
3

3,14ranha

27. 7. 2009 15:25
Re: ach jo...

PS: shodnu se s vámi na jediné věci - volit uvědoměle, a volit takovým způsobem a takové lidi aby hlas nebyl sešrotován ve stranické mašinérii moci, a ano vhodné jsou k tomu menší reálně volitelné strany (já volím lidovce, jsou mi poměrně blízko názorově- i když nikdo není svatý ani křesťanská strana;-) a mé oblíbené kandidáty znám jako charakterní lidi, ještě "vnitřně nevyhořelé" parlamentními půtkami)

0 0
možnosti
K

kevinbb

27. 7. 2009 15:01
To je slovo do pranice,

Karma.

Vubec se nedivim tem vasim oponentum v diskusi, oni vubec nechapou o cem pisete.

A pak ma ta nase demokracie k necemu vypadat kdyz z obycejnych mladych "hrdino bijcu komunistu" nechapou docela obycejny pravdivy clanek. Myslim, ze sotva nekdo napise slovo "komunismus" nebo "socialismus", tak to je jak cervena barva na vola.

Absolutni blbost, hloupost, nechapavost a nedostatek inteligence!

A to pritom pisete na konci, volte radeji mensi strany, protoze ty dve velke plus komuniste se stejne vzdycky dohodnout na spolupraci! Ale to tem radoby znalcum prispevatelum vubec nedochazi a proto budou stale volit ODS a nebo CSSD kdyz se nezminuji o komunistech.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

27. 7. 2009 15:11
Re: To je slovo do pranice,

Ten článek není pravdivý. Je to lež. komunismus , potažmo socialismus nebyl žádnou demokracií a nikdy jí nebude. Kromě toho , pane Chytráku , můžete mi řict,kde jste vzal právo někomu říkat,koho má volit? Proč by někdo neměl volit ODS nebo ČSSD , pokud chce?

0 0
možnosti