Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

I39v11a69n 15J64i87r48e61š

10. 12. 2012 15:34

Výborný, vyvážený a objektivní článek, tak vzácný v době, když opět jedna skupinka lidí, nazývajících se legračně jako demokraté, opět prosazuje ten jediný, správný, nediskutovatelný pohled na Svět a dějiny. Karma.

2 2
možnosti
PJ

P47e32t36r 82J57a58n67s34k23y

10. 12. 2012 10:03

soudruhu cumpeliku mate hezkou grafickou upravu.. ale to je asi tak vse co o vas mohu rict pozitivniho..

2 1
možnosti

Soudruhu Jansky,

děkuji za uznání, ale měl jsem se soudruhy asi jiné zkušenosti než vy. Poznal jsem fanatiky a špatné soudruhy, kteří zneužívali členství v KSČ a škodili. Poznal jsem, ale i ty slušné soudruhy, kteří se poctivě snažili pracovat v duchu svých ideálu a pomáhali lidem. 

Podobné to bylo a je i mezi námi nestraníky. Někdo škodí a ani to nechápe, někdo pomáhá.

Život v nesvobodě a komunismu nebyl lehký, ale lidé se nemuseli bát exekutorů, ani umírat zmrznutím na ulici jen proto, že nemají 20,- Kč, či 50,- Kč na to, aby se mohli vyspat někde na židli v teple. 

To vypovídá dostatečně o morálce režimu a humanismu současné společnosti.!!

1 1
možnosti
VK

Koukám, že diskuze jde jaksi jiným směrem než to, o čem je článek. Skutečností je, že někdejší družstevníci na dnešní poměry spíše žehrají. O tom, že naše potravinářství jde do kopru, není sporu. takže oni vlastně ani diskutovat nemohou.

Přesto bych nicméně podotkl, že družstva zdaleka nevedli někdejší sedláci, od toho tu byly přece Okresní správy orgánů strany, a pochybuji, že by tam seděli nějací zemědělci; tam seděli komunističtí aparátníci. Pochybuji, že by to zemědělství prospívalo.

1 5
možnosti
Foto

Článek pana Rýznara jsem četl, svůj názor jsem projevil v diskusi. Nejvíce mne zarazilo, že pan Rýznar sám sebe pokládá za filosofa, což by měl být hledač pravdy a svoje názory má předkládat řádně vyargumentované . Místo toho napsal článek v Kojzarovském demagogickém stylu, kde slepě a bez rozmyslu přejímá fráze z mainstreamové propagandy.

Na moje četné dotazy na téma současných zločinů zemí NATO jako jsou zločiny rozpoutání války a zločiny proti lidskosti pan Rýznar neodpověděl, rovněž tak neodpověděl, zda jako voják přísahal komunistickému režimu.

Pro Vás pane Čumpelíku karma R^

5 6
možnosti

Pokud je pan Ryznar r. 1961, tak to skutečně nemohl stihnout si s komunisty nějak zaválčit. Jsem ročník 1961. Za minulého režimu jsem nikdy nebyl ani členem ani kandidátem žádné politické strany. Po roce 1990 jsem byl cca 8 let členem KDU-ČSL

3 3
možnosti
VK

ale mohl, 18 mu bylo už v r. 79.

2 0
možnosti
RH

Predstava, ze zlociny komunismu jsou jen jakymsi omylem a nezamyslenymi dusledky chyb nositelu uslechtilych myslenek, je houpost pramenici z nepochopeni principu ideologie komunismu.

5 9
možnosti
RH

A další! Horáčku, autor píše o krajských volbách a ty o zločinech komunismu. Asi si se ocitl s tím proti komunistickým bojem jinde. Zkus Cíglera, budete si rozumět. A můžete bojovat s komunismem a CCCP do aleluja. Tady už bude rok 2013 a ne padesátá léta minulého století. Připadáte mi, jako by vás teď vysekali z ledu a vy jste ještě vyděšeni z Aurory!  Znal jsem jednoho Roberta, ale ten skládál básně.;-D

10 7
možnosti
RH

Když čtu níže ty příspěvky, jako by jste se vylíhli v té samé bolševické farmě. Autor píše o krajských volbách a reakci na ně a vy píšete o strejdovi z Jáchymova, o komunistickém a nacistickém režimu, gulagách, zdrustevnění apod. Jako by vám někdo umyl mozky savem a vy pořád opakovali po politrucích to samé! Vážně umíte pouze papouškovat, nebo dokážete napsat i svůj vlastní názor k tématu! Teda, pokud ještě vůbec svůj názor máte! :-)

11 7
možnosti
LB

Autor píše i o komunismu všeobecně, souvislosti mezi současnou a minulou politikou komunistů - to má s Jáchymovem a gulagy rozhodně co dělat [>-]

2 2
možnosti
Foto

Ani né výsledek ale spíše složení některých koalic ve vedení krajů.:-/

2 4
možnosti
JK

Strýc byl za války v Buchenwaldu, po válce v Jáchymově.  A spíše tvrdil, že Jáchybov byl horší už z toho důvodu, že tam komunisti zavírali vlastní lidi. :-/

6 10
možnosti

Komunisti do lázní zaviráli vlastní lidi?

2 3
možnosti
LB

Komunistický režim (globálně) toužil po tom samém co nacistický, jen si zvolil jiného nepřítele.

7 12
možnosti
LB

Koncentrační tábory = gulagy, ničení židů = ničení šlechtických rodů (třeba), dobývání = dobývání (i my jsme byli v podstatě dobyti, ne osvobozeni), společné byly i vraždy nebo udržování moci vojenskou silou (sám o tom píšete ve zmínce o 1969) takže obecně komunismu a nacismus je minimálně na té samé úrovni...[>-]

7 12
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"