Diskuse

Vůle lidu ....

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Petr Johan

12. 9. 2009 20:53
... je pouhá zástěrka

Kdo to nejvíce používá, to je rudooranžová koalice, aby zblbli podstatnou část obyvatelstva, která ještě není rozhodnutá, koho volit, a hlavně je potřeba dovymývat mozky těm, kteří by se mohli rozhodnout pro změnu svého levicového názoru.

Naši společnost nezachrání ten, kdo bude dále prohlubovat dluhy státního rozpočtu, ten kdo nebude ctít a dodržovat zákony naší republiky, ten kdo vůli lidu předhazuje jen za účelem své výhry ve volbách.

0 0
možnosti
MU

Mira UL

12. 9. 2009 11:48
Volby v Česku jsou totální podvod,

jenže málokdo to ví.

1. Namísto jednoduchého sečtení výsledků z okrskových volebních komisí jsou výsledky voleb zpracovávány složitým programem (ČSÚ za něj vyklopil pěkných pár milionů) tak, že výsledky jsou pro řadového občana nekontrolovatelné.

2. Česko je rozparcelované na tzv. slabé a silné obvody podle počtu voličů. Volič si nemůže zvolit vybraného kandidáta, pokud volí v jiném volebním obvodu. To je zjevná diskriminace volících občanů.

Je ještě řada dalších nesrovnalostí, stačí trochu podrobnější pohled na zákony upravující výkon volebního práva v Česku.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
PK

kraken

13. 9. 2009 1:15
Re: Volby v Česku jsou totální podvod,

program, co pocita volby (ano, CSU ho dodava externi firma, ale uzce na tom spolupracuji i vyvojari CSU) vychazi ciste ze zakona. V zakone je stanovena metodologie voleb a metoda vypoctu. Na volebnim webu je mozno proklikat se az na uroven nejnizsiho obvodu a cele volby tak prepocitat (metoda je v tom zakone). Jedine, co by se dalo zpruhlednit vic, je zajet si prepocitat vsechny listky :-).

Metoda je pravda ponekud nestastna. Urcite by bylo zajimavejsi, kdyby byla cela CR jeden volebni okrsek a kazdy obcan volil defacto cely parlament. Ale bohuzel nevim, jak prosadit zmenu zakona, kdyz nejsme poslanci :-).

0 0
možnosti
JP

johnpeters

12. 9. 2009 11:42
Volte Pravy blok a

pana Cibulku,to uz jste vsichni ztratili soudnost,Ze sezabyvate CSSD a ODS??!!

0 0
možnosti
K

krosita

12. 9. 2009 10:33
podle zásluh

pozavírat, nebo postřílet a začít znovu, ale jinak

0 0
možnosti
VF

HenryVIII

12. 9. 2009 9:41
souhlas,ale

mát to dva háčky. Menší neparlamentní strany měly zatím vždy problém se do parlamentu dostat. Kdyby se jim to náhodou povedlo, určitě by se začaly chovat stejně, jako strany, které jsou tam teď! Další problém je ,,propadlý hlas". Budu-li volit menší stranu, a ta nepřekročí 5%, je můj hlas v hajzlu! To radši (se skřípěním zubů) hodím hlas ODS jen proto, že mám strach z výhry socanů. To už bysme definitivně padli na hubu!

0 0
možnosti
PK

kraken

13. 9. 2009 1:10
Re: souhlas,ale

za prve - dneska uz je mensi zlo TOP a ne ODS, tak uz se cim dal vic priblizuje CSSD. A za druhe - prave strasenim o propadlych hlasech nas velke strany drzi v sachu a nuti volit je zas a znovu.

Dle me kdyz obcan k volbam nejde, protoze nechce volit zadnou parlamentni stranu, tak se strany chovaji, jako by volil je, kdyby tam sel. Kdyz tam jde a i "zahodi hlas", tak uz je to signal, ze k volbam se, ale nevolil zadnou parlamentni stranu. Kdyz to udela dost lidi, snad by je to rpimelo, chytnout se za nos.

Dle me by mel clovek volit dle sveho svedomi to nejlepsi a "nepolitizovat". Protoze pak se udrzi nahore porad ti sami.

0 0
možnosti

studánka

12. 9. 2009 9:21
Nedemokratický systém u nás

Já bych šel ještě trochu dále, ovšem máte pravdu.Jedním ze základních problémů, které brání tomu, aby naše země mohla býti nazývána demokratickou  je menšinový systém voleb, špatný způsob počítání jejich výsledků (nejsou započítáni voliči, kteří nevolí žádnou z politických stran) a vůbec nutná většinovost systému je potlačena na minimum. Vůle občanů není v žádném případě k čemukoliv známa a tvrzení politických stran o tom, že vůli občanů vyjádřily volby je bohapustá lež. Jediným demokratickým institutem, který tuto vůli stnoví je všeobecné referendu. Zákon o něm a jeho prosazování mají ve svých programech snad jen dvě strany, které ovšem v současném systému nemají sebemenší naději se dostat do parlamentu a to proto, že zbytek jejich programů je nevolitelný.

0 0
možnosti
A

agnostik1

12. 9. 2009 8:42
Souhlas,

karma. K 'úspěchům' naší 20 let vládnoucí vrchnosti bych zařadil ještě totálně zpackanou imigrační politiku;-(

0 0
možnosti
IV

Hell2

12. 9. 2009 8:30
Neparlamentní strany nic neřeší

To Vás ještě nepoučily ty různé ODA, US, SZ, DEU apod.? Svými kecy jen oblbnou naivní voliče, aby se dostaly nad 2%-ní hranici a vyinkasovaly tučnou rentu. Po volbách se chovají naprosto stejně jako ti druzí. A naivní voliči způsobí,že si až 15% hlasů ( obvykle petřící stranám napravo politického spaktra) rozdělí Grebeníček, Paroubek, ... prostě ti šťastnější, co se prodraly přes 5%. Jenže ti voliči už na to nemají vliv.  A jejich hlasy ve svém důsledku chybí pravici. Politiky nezměníme. Jsou jedni z nás a morálka společnosti jde obecně z kopce. Tak spíš vybírejte podle toho, jestli chcete rychle dospět k bangrotu typu Maďarsko nebo Lotyšsko a nebo se chcete chovat odpovědně a přestat už konečně zadlužovat naše děti.[>-]!

0 0
možnosti
K

krosita

12. 9. 2009 10:35
Re: Neparlamentní strany nic neřeší

tady v zemi existuje nějaká pravice? ani jsem si nevšiml

0 0
možnosti
P

pěnice

12. 9. 2009 8:28
Vždy mě přiváděly k úžasu

dlouhé lhůty k čemukoliv,co se mělo projednat v parlamentu a mělo to být k prospěchu lidem.Počítalo se na roky.A hle,zázraky se dějí! Náhle taková důležitá změna,jako je změna ústavního zákona,lze provést málem za pár hodin.Nevím, jaké důvody vedly pana Melčáka ke stížnosti,ale fandím mu,když vidím,jak jsou svorni ČSSD s ODS.Jak jsou schopni náhle spolupracovat.Taky je vám to tak divné??

0 0
možnosti