Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

10. 7. 2010 22:30
Aha

A jak by to dopadlo, kdyby

a/ Si strany udělaly po volbách volno, aby připravily, realizovaly a následně zpracovaly náměty ideologické konference? Jedna by tak mohly začít nejdříve zítra.

b/ Se všechny strany zasekly, že chtějí, aby byly splněny všechny jejich priority?  Určitě by z toho byla koalice, že?  Když se chci s někým dohodnout, musíme se umět přizpůsobit.

c/ Se všechny strany rozhodly, že nepůjdou do vlády (což není totéž, jako porýt "úřednickou" vládu)?  Ono se jde do parlamentu právě proto, aby se mohlo vládnout. Jen tak lze prosadit alespoň část svého programu. V opozičních lavicích lze brzdit. ale ne prosazovat.

Nechávám stranou fakt, že VV měly tak široký programový záběr (z extrémního leva až ke krajnímu pravu), že ho nemohly splnit celý s nikým (ale mohly jít do koalice s kýmkoliv - vždy část splní). O neuvěřitelné nereálnosti některých bodů programu škoda mluvit.

0 0
možnosti

jrc

10. 7. 2010 23:17
Re: Aha

Ta programová konference mohla trvat 2-3 dny. Mohli vyloučit nereálné požadavky a nebyl by problém. A naopak upřesnit své priority.

0 0
možnosti

vodní želva

10. 7. 2010 20:04
Moc se jim toho nepovedlo?

Já mám obavu, že až dost.

0 0
možnosti

jrc

10. 7. 2010 14:44
Žádné pochybné rady !

Strašit velkou koalicí je nesmysl. Pokud VV nevstoupí do vlády, ale podpoří vznik menšinové vlády ODS a TOP 09, budou mít VV daleko svobodnější pozici a budou moci nezávisle posuzovat návrhy vlády !

Přímá demokracie předpokládá otevřené informace pro občany. Nebojte se, máme občany na úrovni a nebojím se, že by rozhodovali hůře, než několik neodborných panáků ve vládě !

0 0
možnosti

vodní želva

10. 7. 2010 20:05
Re: Žádné pochybné rady !

VV do vlády půjdou, to je samozřejmí věc. Doporučuji přečíst knihu  Ladislava Mňačka: Ako chutí moc.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

10. 7. 2010 12:54
s timto clankem nemohu souhlasit

jednak do koalice sly VV s nejnizsim ziskem z voleb, takze je logicke, kdyz budou ustupovat vice. Ale ustupovala kazda strana koalice, VV ziskali 4 kresla ve vlade, v tom takove klicove ministerstvo,. jako je vnitro (ktere bych jim treba vubec nedal kvuli propojeni s firmou ABL). Takze muzou byt spokojeni, vice by jen ukazovalo jejich neschopnost a neochotu ke kompromisum.

Ohledne prime demokracie - jako idea to zni mozna fajn, ale aby prima demokracie fungovala, museli by mit lide dostatek podkladu o te dane problematice a rozumnet ji. Pokud neco z toho neni splneno (realne u vetsiny lidi neni splneno oboji), tak je jen dobre, kdyz zadna prima demokracie neni. Lidi by meli volit kvalitni zastupce a pak to nechat na nich (a zastupci by se meli za sva rozhodnuti zodpovidat). Jinak totiz rozhodovani lidi vypovida pouze o popularite dane varianty a nema to VUBEC NIC spolecneho s kvalitou a nebo lepsi variantou (viz. zlaty slavik, superstar a jine souteze, kde voli lidi - co rozhoduje?)

0 0
možnosti
VM

vlmach

10. 7. 2010 12:34
VV

to je legalizace korupce a prorůstání kriminální mafie do vlády.

0 0
možnosti
VK

VLAKR

10. 7. 2010 11:53
Pochybné rady autora

Členové a příznivci VV prý rozhodují o tom, "zda podpoří vládní účast za účasti tzv. dinosaurů, nebo prosazování politiky Věcí Veřejných v nevládní a nezávislé pozici ve sněmovně." Z celého příspěvku je však zřejmé, že autor by volil tu druhou variantu a byl "zásadový", byť třeba v opozici. Jenže bez kompromisů žádnou vládní koalici nikdy nesestavíte. A co by se stalo, pokud by příznivci VV svoji účast ve vládě odmítli? Nejspíše by pak zbylo jediné možné řešení - nějaká velká koalice ČSSD a ODS. A opravdu se domníváte, že toto by bylo to pravé ořechové?  

0 0
možnosti
M

marla

10. 7. 2010 12:38
Re: Pochybné rady autora

R^

0 0
možnosti

conery

10. 7. 2010 11:52
program VV

už hodiny po volbách bylo jasné že některé věci jsou nereálné ve stavu jak je prodávali VV před volbama. Hodně politiků to vědělo a ukázalo se to v přenosech kdy obhajovali své nápady. Politika a demokracie je věcí kompromisu. Pokud by VV dle článku chtěli a trvali na některých nesplnitelných věcech a dělali by to samé TOP a ODS, měli by chom vůbec šanci mít vládu? Jistě ne. Všichni museli ustoupit a najít průsečík požadavků. a ten se našel. Nikdo neprosadil 100% svých požadavků a  ani to přeci není možné. Změňme volební systém, ať vítěz bere vše a vládne. Další volby skládá svůj účet. Ubylo by spousty slibovaných hovadin.

0 0
možnosti
B

BobSenklar

10. 7. 2010 15:53
Re: program VV

R^

0 0
možnosti
S

snaduzdost

10. 7. 2010 11:17
Vyjednavači Věcí Veřejných dělali co mohli,

 ale moc se jim to nepovedlo, píše autor. Přesně totéž píší takoví chytrolíni o ODS. A nedokážou pochopit, že tu v tý zemi nejsou sami - a na její správu sami prostě nestačej!!!  Oni i ti véčkaři u vlády si taky sami zatím až moc vyskakovali. Píšete, autore, jak jste starý, ale ještě jste nepochopil, že pro život je důležitý kompromis? Jó, pokud jste se nezhlíd v totalitě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"