Vláda chce omezit pandemii co nejrychleji s využitím nouzového stavu na dalších 30 dnů

Opozice neúčelnou kritikou, spolu s dalšími požadavky na informace i opakovaným odmítáním nouzového stavu, hází opakovaně vládě pouze klacky pod nohy. Vidí to každý a to nemusí vůbec fandit ANO.

Zavedení nepříjemného testování ve firmách 

samozřejmě podstatně zvýšilo počty testovaných občanů a proto udržení sestupné tendence počtu pozitivních občanů lze považovat za podstatný úspěch vládou zavedených pravidel, které nám nezbývá, než ještě zatím vydržet. Ostatně mírné uvolnění je už na světě.

Nejde o důvěru k vládě,

ale především o co nejrychlejší navrácení žáčků do škol, otevření všech obchodů i všech služeb, včetně praxí pro studenty. Nápad s úředními maturitami není špatný a studenti by si měli sami vybrat, zda chtějí maturitní zkoušku, či využít úřední maturitu, nebo zda budou chtít poslední ročník opakovat. Pokud chtějí dál studovat, čeká je stejně přijímací zkouška na vysokou školu, či nástavbu, takže ani s úřední maturitou o nic nepřijdou.

Situace zejména malých podnikatelů zůstává velmi kritická

a pokud dodržování opatření vlády, včetně nošení roušek, či respirátorů, urychlí možnost otevření jejich obchodů, hospod, či provozoven, tak to bude ke prospěchu nám všem. To ovšem nezabrání porušování karantény a proto kontrola osob, kteří mají dodržovat karanténu je nezbytná. Ohrožují všechny ostatní.  Pro občany, kteří nemají nikoho, kdo by jim nakoupil a nechtějí využívat obchodních služeb donášky, by se měly postarat místní sociální služby, jinak jim nezbyde, než aby si šli nakoupit sami a to rozhodně je to nejhorší řešení.

Plány opozice jsou k ničemu,

to si může zpracovat každý a stejně si ten virus bude dělat, co chce. Vláda musí postupovat dle svých plánů a tak, aby operativně reagovala na situaci v šíření epidemie a včas na situaci v nemocnicích i na problémy ve společnosti. Testy a očkování  jsou významným pomocníkem v boji proti epidemii. Trapná byla informace ČT, která nás v neděli informovala, že nepotřebujeme žádnou ruskou vakcínu Sputnik V, protože budeme mít západních vakcín dostatek, aby nás v úterý opět informovala, že některé objednané vakcíny nedostaneme a že EU žádné vakcíny nemá a hádá se o vakcíny s Británií.

Je to až otravné poslouchat některé opoziční představitele,

kteří často se svoji kritikou více škodí, než pomáhají a přitom mávají plány svých expertů. Tady totiž nejde o parlamentní volby, ale o ty mrtvé, jejichž počet již přesáhl 25 000. Jestli tohle chování nových opozičních koalic ve sněmovně má být jejich volební propagace, 

tak to je opravdu hodně ubohá a nevkusná propagace.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | středa 24.3.2021 8:30 | karma článku: 26,66 | přečteno: 721x