Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Camino

19. 3. 2011 18:32
www.europarl.europa.eu/news/public/.../default_p001c012_cs.h

A kam si myslite, ze pujdou zadat o asyl??

aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=692116

http://www.cervenykriz.zlin.cz/aktualne.html

au.news.yahoo.com/.../tent-camp-airlifts-help-libya-refugees/ - Australia

totallycoolpix.com/2011/03/the-libyan-refugee-crisis/ -

0 0
možnosti
P

pouyti

18. 3. 2011 14:20
Zakon dzungle

Mezinarodni politika se porad ridi zakonem dzungle.Hnus!

0 0
možnosti
C

cojanato

18. 3. 2011 11:32
Odstranit diktatora neni hrich

0 0
možnosti
P

pouyti

18. 3. 2011 14:08
Re: Odstranit diktatora neni hrich

Nestrc nos do cizi veci.

0 0
možnosti
J

Johan4

18. 3. 2011 10:51
Lidé jsou různé

Když postavím vedle sebe zhruba vrstevníky pana Wolprechta a pana Čumpelíka. Z článků pana Wolprechta dýchá člověčina, radost ze života a na svět se dívá s nadhledem zralého muže. Na druhé straně pan Čumpelík, u něhož z každého článku trčí hloupost, zapšklost a nenávist.

0 0
možnosti
PS

edan

18. 3. 2011 13:35
Re: Lidé jsou různé

Správný postřeh a precizně formulovaný. S potěšením jsem zaznamenal, že ještě výraznější zástupce nenávistných a zapšklých starců Vrána z blogu nenávratně zmizel.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

18. 3. 2011 9:41
Jo, válka je zlo...

A co si sakra myslíte, že se tam dělo doteď??!Rv

0 0
možnosti
AA

Jack Russell

18. 3. 2011 9:38
Pokud v cizí zemi nežijeme dost dlouho

a svůj názor na ni si utváříme jen na základě propagandy a novinových článků, jsou naše názory jen spekulacemi. Vždyť v arabském světě proti sobě stojí velké množství nesourodých a protichůdných zájmů náboženských, politických, kulturních, ekonomických, národnostních, etnických, lokálních, globálních, sociálních, mocenských atd.atd., kterým my nemůžeme rozumět.  Nejsem si zcela jistý, že zásahy zvenčí jsou primárně uskutečňovány z obavy o osudy prostých lidí. Poučení k zobecnění hledejme v historii a odpovězme si na prastarou otázku - kdo z toho má prospěch?

0 0
možnosti
S

stepulka

18. 3. 2011 10:31
Re: Pokud v cizí zemi nežijeme dost dlouho

R^

0 0
možnosti
ZM

Zdeny007

18. 3. 2011 9:26
Njn..

... válka je sice špatná, ale nezbytná. Můj osobní odhad je, že do r. 2015 začně otevřená 3. sv válka. Ona se již delší dobu vede, ale zatím jen finančními a diplomatickými prostředky. Jelikož je celosvětová ekonomická stagnace, je třeba to něčím rozhýbat... A čím asi? Když pohlédneme do historie, zjistíme, že největší vědecký, technický a finanční pokrok byl v poválečném období. Pomohla by také nějaká přírodní katastrofa, jenže na tu se nedá spoléhat. Schválně sledujme, jak se to tsunami bude obrozovat Japonsko a jak mu začné vzrůstat ekonomický ukazatel. Sice s podobnámi prostředky nesouhlasím a nechci aby přišli, ale je to bohužel podle mě věc nezvratná a očekávaná.

0 0
možnosti
OF

rachitico

18. 3. 2011 9:31
Re: Njn..

Dík za info, hlavně nejezdit do Sarajeva.

0 0
možnosti
J

jurneff

18. 3. 2011 9:14
Já myslím,

že hlavním mottem je ochrana občanů Lybie před civilistou, bláznem Kadáfím, neboť tento člověk nemá žádnou funkci, jak sám prohlásil. Tedy v žádném případě nereprezentuje vládu Lybie. Tam vládne lid - dle jeho slov. A tomuto lidu nyní EU pomůže.

Mimochodem, není de facto ani voják, protože armádu rozprášil, hodnost generála zrušil. A  plukovník bez armády? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
OF

rachitico

18. 3. 2011 9:10
Báseň : K obyčejnému člověku /Julian Tuwim/

Wiedz, że to bujda, granda zwykła,Gdy ci wołają: "Broń na ramię!",Że im gdzieś nafta z ziemi sikłaI obrodziła dolarami;Że coś im w

bankach nie sztymuje,Że gdzieś zwęszyli kasy pełneLub upatrzyły tłuste szujeCło jakieś grubsze na bawełnę.Rżnij karabinem w bruk ulicy!Twoja jest krew, a ich jest nafta!....

0 0
možnosti
OF

rachitico

18. 3. 2011 9:19
Re: Báseň : K obyčejnému člověku /Julian Tuwim/

věz že je to lež a sranda pouhá,když oni do zbraně volají,věz že pro ně někde nafta ze země vytryskla,že jim něco v bankách nesedí,že někde vyčenichali plné pokladny

nebo obtloustlým pazgřivcům vadí clo na bavlnu,bouchni puškou o dlažbu,nafta je jích

a tvoje je krev.

...slowly adapted;-(

0 0
možnosti
JT

ignacius01

18. 3. 2011 8:59
to jsou veci

von je ten kaddafi div ne humanista a ne krvavy diktator. no tak to ti teroriste budou agenti ze zapadu podporovani nenasytnymi vrahy z wallstreetu :) at se tam ti tatrmani treba umlatej, hlavne ze my mame pivinko a rizecky

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

18. 3. 2011 9:06
Re: to jsou veci

Ony budou hlavně burčičky, svaté válčičky a bineček v celé Libyjce. A spousta Libyječků, kteří budou mít  snahu multikulturně obohatit Evropany.

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,22
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"