Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...vězte pane Čumpelíku....že vašich názorů si docela vážím i když ne vždy souhlasím....tedy za prvé karma...a pak...popořadě - 

- němci mají 7 % -  my 15 %...za to ale němci nemohou...to jsem siu stanovili sami,

- řetězce jsou problém...ale ne neřešitelný...řešení mají v rukuo spotřebitelé ...viz pivovary....tak dlouho jsme vařili europivo...až vznikly malé pivovary...a hle najdenou i ty velké umí vařit neeuropivo...jinými slovy...v okamžiku...kdy tam my sami přestaneme kupovat srágory....budou je muset nahradit kvalitou....nebo jít k čertu..

...kvalita - naprosto stejné...NIKDO nás nenutí pochybný salát kupovat....a také si myslím...že konkrétně v tomto bodě možná už spíše spekulujte...

- koho jsme si zvolili ...toho máme....ale na druho stranu...ono i těm němcům to chvíli trvalo...než se zmátořili (myslím v oblasti kulturnosti politiky)...a chybičky byste nejspíš našel i u angličanů...přestože mají demokracii už 400 let....

..opravdu si myslím že i naše firmy mohou konkurovat...pár jich znám i ze své práce....

..podnikatelé a další vámi jmenovaní budou šizením potravin vydělávat jen do té doby...do kdy si to ti zákazníci a občané nechají líbit

2 0
možnosti

Pane Nádvorníku,

vašich názorů si většinou rovněž vážím.

DPH jsme si nezvolili sami, ale máte pravdu, že jí určili naši politici.

Pochybný salát si nekupuji, ale mám dojem s ohledem na jeho stav v některých obchodech, že je příliš starý, nebo příliš chemicky rychlený, protože se velmi rychle kazí, často už v obchodech. 

Našim podnikatelům fandím, ale mám dojem, že se jim příliš nepomáhá, spíše naopak.

Pořádek neudělají jenom zákazníci, ale přísná kontrola obchodních řetězců. Myslím si, že je to velmi potřeba.

1 0
možnosti
SB

Já se osobně domnívám, že to, že Češi se spokojí s těmito potravinami, a Němci žádají tu svou kvalitu, není chyba na straně Čechů, nýbrž na straně Němců.

Žádat stále více a více, to není v mých očích klad, nýbrž frackovitá nevychovanost a neschopnost spokojit s s málem.

Jak to řekl ovčák v kapitole Švejkova budějovická anabáze: Před válkou lidé ohrnovali nos nad skopovým a žádali samé vepřové, a teď si budou vařil lebedu a jetě budeou rádi, že ji mají.

Sám osobně bych si mohl dovolit život na podstatně vyšší úrovni, než jak ve skutečnosti žiji, ale považoval bych se za totálního hlupáka, kdybych to dělal. Moudrost života spočívá ve schopnosti spokojit se s určitým standardem a nevyžadovat, aby se ten standard neustále zvyšoval. Takovaý požadavek by byl v rozporu se slovy "spokojit se".

3 0
možnosti
DV

D71a94v98i67d 73V57l49k

2. 7. 2015 9:47

Na druhou stranu Češi si ty šmejdy kupují rádi a dobrovolně. Já si pečlivě vybírám a Vy můžete taky.

1 3
možnosti
VK

Nemám ten pocit , že by si někdo chtěl dobrovolně kupovat šmejdy.  Mnoho lidí bohužel kvalitní věci prostě si pořídit nemůže ,protože je to pro ně drahé a nemohou si to dovolit.

3 0
možnosti
SB

Ano, máte pravdu,Čech není Němec a Česko není Německo.

Když v nás vidí rozvojovou zemi z východu, tak ať si tam také nechají ty přistěhovalce, které si oni do své vlastní země pustili. Před sto lety za ty moudré Němce a Rakušany trpěli pánové Švejk, Vodička, Chodounský, Jurajda a Baloun, ktří museli do války, kterou oni rozpoutali. Před sedmdesáti pěti lety za ně trpěli naši tátové a dědečkové v dobách protektorátu. A teď nám současní Němci sem chtějí kýblovat ty, které si oni sami pustili do svých zemí, nás se neptali, co si o tom myslíme, že si je tam pouštějí, ale když zjistili, že udělali hloupost, tak najednou nejsme rozvojovou zemí z východu, nýbrž plnoprávným spojencem, který s nimi musí být solidární.

Ať si nechají své potraviny. Mně dokonale stačí ty naše. Ale ať si také ponechají důsledky své přistěhovalecké politiky.

6 1
možnosti
DV

D18a60v10i41d 34V17l15k

2. 7. 2015 9:50

Děsné kecy pane Beneš na Německu jsme existenčně závislí a to zcela absolutně. Vykašlete se konečně na to socialistické deformované sklíčko, přes které se díváte na svět. Bez Německa by jsme neměli za co žrát to je holý fakt.

1 6
možnosti
JN

J52o13s95e40f 77N47i69k94l

2. 7. 2015 9:41

Ano, jsme občané EU, ale až třetí kategorie...

2 0
možnosti
JN

J94o49s83e84f 52N25i55k65l

2. 7. 2015 9:40

R^R^R^ Dobře jste to vystihl!

2 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 25,98
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"