Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Lady Humussprey

19. 8. 2011 15:54
Tak v čem to žijeme, když si autor osvojuje právo okřikovat

vedení parlamentní strany? Asi na nějaké elefantiózní pavlači s pavlačovým bojovníkem.

0 0
možnosti

jrc

19. 8. 2011 17:10
Re: Tak v čem to žijeme, když si autor osvojuje právo okřikovat

Ježíšmaria to je průšvich doknout se nějaké srandičky, opravuji straničky.

Bejt to KSČ už by autor vrčel na Pankrác!

Jenže ty doby vzal pán Bůh do pekel!

Máte smůlu!;-D

0 0
možnosti
C

certik_bertik

19. 8. 2011 12:32
podívejte

existujeněco jako zaměstnanecká subordinace a tohle si nikdo nesmí dovolit. Pokud má Klaus a jeho lidi záměrně nevymáchanou hubu tak je to jejich věc, sice je to tak trochu posun směrem Pákistán (a možná ani tam ne)

0 0
možnosti

jrc

19. 8. 2011 13:41
Re: podívejte

Subordinaci nechte panu Švejkovi. Já bych státním zaměstnancům nezakazoval zapojení do politické činnosti v rámci soukromé činnosti!;-)

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 8. 2011 10:53
v komunismu nežijeme,

ale ukažte mi prosím historický společenský útvar ve kterém směl  podřízený urážet svého vysoce postaveného nadřízeného. Když k tomu někdy docházelo a bylo to tolerováno, ba dokonce veřejností kladně vnímáno, tak to byl jasný signál nejhlubší krize takového systému  a blížícího  se zhroucení...

"Hej křečkové a  bařtipáni, je čas budeme účtovat "....

0 0
možnosti

jrc

19. 8. 2011 11:02
Re: v komunismu nežijeme,

Ten konec je vynikající!;-D

0 0
možnosti
S

sajba

19. 8. 2011 10:53
úředník

Nemohu si pomoct,ale mám dojem,že státní úředník musí být loajální k vládě.Je jedno k jaké.Tak jako policie a armáda.

pokud chceme stabilizovanou státní správu a ne po každých volbách výměnu úředníků na všech ministerstvech,odhora až dolů.Pak se každé 4 roky, nebo 2, vyplácí odstupné avýslužné a já nevím co ještě.Pokud chce vyvíjet vlastní opozici,tak musí jít jinam.To není o demokracii, ale o pořádku a stabilitě. I demokracie má svá pravidla.

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 8. 2011 10:58
Re: úředník

Máte pravdu,ale toto právě není v zájmu politiků,úředníci by (dle jejich mínění) měli být loajální k nim politikům a nikoliv ke státu, a když ne, tak je mohou buď kdykoliv vyhodit, a nebo naopak podržet, i když se dopouští horších věcí než že někomu nadává..Proto není divu, že zákon o státní službě není a dlouho nebude..kdo z politiků by o něj taky stál.

0 0
možnosti
K

Kozel_

19. 8. 2011 9:42
S článkem zcela souhlasím, dobře napsané

Rozvedu jen jednu myšlenku autora, sice kde mluví o tom, že si pánové jako Schwarzenberg pletou státní správu se svým knížectvím. Oni Schwarzenbergové žádné knížectví neměli. Měli jen ten titul a měli více panství. Knížectví totiž znamená buď samostatný státní útvar nebo něco jako provincii se značnou autonomií, kde místo guvernéra vládne určitý knížecí rod.

Já si teda myslím, že v demokracii v tržní ekonomice neboli kapitalismu má i zaměstnanec právo kritizovat vedení či majitele své firmy. Nemá poškozovat jméno firmy, v takovém případě je jistě lepší odejít než působit proti firmě - chlebodárci. Může být ale kritický v rámci té firmy a může být kritický vůči osobám - majitele či vedení. Jako občané si jsou zcela rovni, apoň v demokracii. Pracovní vztah má znamenat zejména dobrou práci po pracovní dobu, určitou loajalitu - tj. firmu svými kroky nijak nepoškozovat, ale nejde o nevolnický vztah.

Dosti podnikatelů u nás chápe své zaměstnance jako nevolníky, tímto neduhem trpí i

0 0
možnosti
M

momoko

19. 8. 2011 9:40
Souhlas

Ale karmu nedávám po přečtení ostatních článků máte v té demokracii trochu guláš;-D

0 0
možnosti