Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

ivko12

12. 1. 2011 16:12
Dr.autore...

nesdílím Vaše optimictiké nadšení. Že premier něco podnikne v tomto směru je utopie. Zažil jste někdy, aby si kapři vypustili rybník? Tady se musí postupovat jinak...

0 0
možnosti

jrc

12. 1. 2011 18:44
Re: Dr.autore...

Potom je špatný, že náš premier není ženská!(i když čert ví)

Měli by jsme hodně brzy vyměnit.

Tady není dobré moc kecat, ale začít něco dělat.

Hlavně ne, další blbosti!

0 0
možnosti
V

vhelsing

12. 1. 2011 14:52
Pro JRG....

Co se tyce soukromeho sektoru...jak vy tady pisete...

Pokud udelate umyslnou skodu zamestnavateli na majetku, tak je to trestne...ale ten zakon existuje i pro verejne cinitele....mel by teda...jenze oni ho ignoruji (proc by nemeli ignorovat i tento)...

Pokud udelate skodu zamestnavateli zpusobenou neumyslne..maximalne vas vyhodi..ale hmotnou zodpovednost nenesete...pokud samozrejme nepodepisete ke smlouve dodatek o hmotne zodpovednosti...Ale zadny zamestnanec bez tohoto podepsaneho dodatku neni zodpovedny za skody neumyslne zpusobene!!!

Spatny odhad investice je prave jedna z veci ktera se pocita jako neumyslne..protoze jste jednal v ramci svych pracovnich povinnosti a znalosti...Navic tihle lide maji podepsanou hmotnou zodpovednost samozrejme...

Hlavne...buhvi kolik zakazek,penez mizi...to my si nedokazeme predstavit....A reknete me...kdyz o nich nevime...Jak chcete soudit zlodeje,kdyz nevite,ze neco vubec ukradl??

0 0
možnosti

jrc

12. 1. 2011 15:03
Re: Pro JRG....

Nebuďte pesimista.

Náš čistý premiér to změní.

Ukážeme, že Češi to dokážou mnohem lépe, než Slováci.

Vláda už vzládla protikorupční strategii, bez majetkových přiznání a bez zrušení listinných akcií na doručitele. Dokonce i reformu sociálních dávek.

Všechni kolem nám tu naši vládu určitě závidí. Jen ti Češi a Moraváci jsou nepoučitelní a furt do ní rejou!;-)

0 0
možnosti
V

vhelsing

12. 1. 2011 14:44
Cekal jsem a dockal jsem se :))

Az se objevi clovek inteligentni natolik,ze se necha zase opit rohlikem :))

Tenhle zakon je tak idealisticky jako byl prezentovan socialismus :)A v praxi? stejne jako ten socialismus :)))

1. Tohle se netyka soukrome sfery,ci co bude danovy poplatnik platit..ale jen skodu na statu..takze pane autore zapomente na doplatky za solarni energii,revize a podobne...Vy jste vubec ten zakon nepochopil :)

Navic dalsi vec...jak se bude hodnotit?Podle jakych meritek ci tabulek???Zase nekdo to vymysli...protoze se na vse najde vymluva...Priklad...bude statni zakazka a vybere se drazsi firma...oduvodneni? Firma ma lepsi zazemi, lepe splnuje pozadavky, lepsi zaruky a podobne....

Proste tenhle zakon...je populismus samo... :))) A ja se bavim,jak x y lidi jasaji radosti...pritom neznaji jeho podobu, neznaji skoro vubec nic!!Aneb ovlivnene stado krav zabucelo,protoze jim farmar rekl,ze mozna naroste trava zelenejsi :))))

0 0
možnosti
G

Gašpo

12. 1. 2011 15:07
Re: Cekal jsem a dockal jsem se :))

Nemáte pravdu. Keď sa chce, všetko ide. Problém je ten, že tu sa evidentne NECHCE.!

Stačí jasne stanoviť hmotnú zodpovednosť. Samotný preventívny účinok je značný a to, že sa voľbami striedajú vládne strany to ešte zosilňuje. Že po nich nastúpi protipól, ktorý si nechá urobiť audit je dosť účinná hrozba.

Napríklad teraz čo robí Bárta. Keby mal po ruke takýto zákon, tak páni už platia. Ako to asi dopadne za stávajúcich podmienok? Neúčinná mediálna prestrelka a pár zbytočných súdov. Jediný pozitívny efekt je, že si volič urobí obraz.

0 0
možnosti

mluvčím sám sobě

12. 1. 2011 14:28
karmička

Radičovou a dění na Slovensku také sleduji, se závistí kolikrát. JŠ

0 0
možnosti

jrc

12. 1. 2011 14:31
Re: karmička

Dík:-)

0 0
možnosti
G

Gašpo

12. 1. 2011 13:23
Takto to určite nebude a článok bol zavádzajúci

Ani v súkromnom sektore nie sú postihy za špatný odhad investície a pod.

Ten zákon bude proti úradníckemu šlendriánstvu a samozrejme proti krádežiam štátnych peňazí. Normálna a logická cesta ako zaviesť to, čo odjakživa funguje v súkromnom sektore. Klasická hmotná zodpovednosť. Nič viac za tým nehľadajte.;-)

0 0
možnosti

jrc

12. 1. 2011 13:32
Re: Takto to určite nebude a článok bol zavádzajúci

V soukromém sektoru by vás za špatný odhad investice, či jiné pochybení, rovnou vyhodili a ještě by jste musel platit smluvní pokutu. Tihle budou splácet plnou úhradu a to je potřeba!

0 0
možnosti
OK

iacobau

12. 1. 2011 13:19
Naivitě se meze nekladou

Neumím si představit, podle jakého klíče se taková pochybení budou určovat. Když se např. státní podnik prodá soukromému majiteli a ten zkrachuje, jak se prokáže, že to byla chyba vlády (příp. jen konkrétních ministrů)?

Když si sociálně slabí ve volbách nepřímo prosadí zvýšení sociálních dávek a jiných výhod a stát to přivede na pokraj bankrotu, kdo ponese zodpovědnost?

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 25,44
  • Průměrná čtenost 1686x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"