Už ani korunu na podporu nezaměstnaných!

       Chcete opravdu zcela zbytečně vyhazovat svoje peníze ?  Letos bude na podporu v nezaměstnanosti vyplaceno přes cca 15 miliard Kč !  To nepočítáme související dávky sociální podpory. Opravdu musíme platit nezaměstnaným, že nepracují ?  Opravdu taky, musíme platit flákače a nepřizpůsobivé občany, kteří nechtějí pracovat?  Kapitalismus není socialismus a na každou korunu, musí každý poctivý občan, či podnikatel, tvrdě pracovat. Pokud chceme šetřit naše peníze, musíme prosazovat vhodné zákony a především vyžadovat pořádek!

V této republice je tolik potřebné práce a žádostí obcí o dotace, že tady může pracovat úplně každý!

Chce to jen, přestat platit podpory v nezaměstnanosti, neplatit za nezaměstnané sociální a zdravotní pojištění a ušetřené peníze, včetně sociálních dávek, převést na větší obecní úřady, kde si místo vyplácení podpor nezaměstnaným, mohou zřídit obecní firmy (třeba vlastnictví 100%, s.r.o.) s tím, že mimo veřejných prací, budou tyto obecní firmy zajišťovat i jiné potřebné práce pro obce, popř., pro soukromé občany, za úplatu. Mimo státních dotací, budou moci ještě získat příjmy od svých občanů, apod.

 

Samozřejmě takové obce by měly obdržet i dotace na zřízení pracovních míst a dotace na rekvalifikaci,

kterou by zajistily pro pracovníky svých firem na činnosti, které chtějí zajišťovat a mohly by platit svým zaměstnancům mzdu na slušné úrovni, dle skutečně prováděné a odvedené práce. Samozřejmě by mohly zajišťovat jakékoliv práce, či realizovat jakoukoliv výrobu tak, aby pokud to bude možné, co nejlépe využily kvalifikaci zaměstnanců svých firem.

 

Obec by měla pomocí těchto firem zajišťovat zaměstnání, přednostně pro své vlastní občany.

Není to jednoduché, ale nakonec to mohou být firmy, které budou obcím přinášet zisk. Zkrátka, obec si některé práce zajistí vlastní firmou, místo toho, aby si je zajišťovala od cizích dodavatelských firem a platila mnohem víc. Případně si vybere dodavatele, kteří využijí a zaplatí za pracovníky obecních firem.

 

Obce to také donutí, podstatně více podporovat živnostníky a vytvářet v obci příznivé podmínky pro soukromé podnikání.

Zejména z důvodu, aby nemusely zaměstnávat nadměrné množství pracovníků ! 

 

Co z toho ?

 

V obcích se opraví a dá do pořádku vše, co je potřeba. Občanům se opraví ploty, popř. zajistí potřebné práce na nemovitostech, či zahradách. Obce si vydělají i na obecní policisty, kteří zajistí místní pořádek. Nikdo nebude muset krást, ani žebrat!

 

No a co s flákači a občany, kteří nebudou chtít pracovat ?

 

Zkrátka sníží se jim plat, nebo vůbec nedostanou mzdu, ani žádnou sociální podporu ! Hlavně jim obecní policisti znemožní, živit se okrádáním jiných občanů ! Zkrátka v kapitalismu, bez práce, nejsou peníze! To snad pochopí každý !

 

Co občané ?

 

V obcích bude pořádek, zlepší se životní prostředí, bude se konečně řádně provádět údržba obecního majetku, oprava místních komunikací, výstavba potřebných staveb pro vlastní firmy i pro drobné soukromníky a občané budou žít v příjemném a čistém prostředí.

 

To nejdůležitější !

 

           Možná to bude stát o něco víc, ale především, ušetříme úplně zbytečně vyhozené peníze !

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | středa 16.12.2009 11:39 | karma článku: 27,64 | přečteno: 2518x