Úplně jiné zprávy Jaromíra Soukupa, plné nadsázky, občas i humoru na soukromé TV Barrandov

vyvolávají protesty u dlouhodobě usazených členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), kteří nepochopili to, že jde o zcela jiné, akční a kritické zprávy na soukromé TV Barrandov, než o učesané zprávy České televize.

Premiér ČR Andrej Babiš

by se měl zaměřit především na informace o hospodaření České televize a připravit úpravu zákona o České televizi tak, aby hospodaření České televize bylo pod pravidelnou kontrolou Nejvyššího kontrolního úřadu, již s ohledem na zveřejňované nic neříkající začerněné smlouvy a další nepříznivé informace o hospodaření České televize, poskytnuté v pořadech a zprávách soukromé TV Barrandov. Občané mají plné právo vědět, zda jsou příjmy České televize z jejich poplatků ve výši cca 7 mld. Kč/ ročně, řádně a hospodárně vynakládány v jejich veřejném zájmu.

Je podivné,

že Radu pro rozhlasové a televizní vysílání hospodaření veřejné České televize příliš nezajímá, protože nečiní v tomto směru žádná odpovídající opatření a ani se nepodílí na schvalování financování nákladných pořadů ve veřejné ČT s ohledem na jejich zaměření. Denní zprávy na soukromé TV Barrandov dosahují téměř dvě hodiny a jsou doplněny ještě dalšími kratšími večerními zprávami a proto není kritika RRTV vůči soukromé TV Barrandov odůvodněná.

Nelze ani přehlédnout,

že některé názory zveřejňované veřejnou Českou televizí jsou manipulativní, jako v případě volby presidenta USA Donalda Trumpa, či zkreslující, nebo trapné, jak předvedl Václav Moravec v diskuzi, či spíše hádání s premiérem ČR Andrejem Babišem, týkající se výstavby dálnic, atd.

Veřejnoprávní Česká televize

by měla především posilovat úctu našich občanů k naší historii, k demokracii a posilovat hrdost našich občanů k našemu národu Čechů, Moravanů a Slezanů, nikoliv zpochybňovat činy našich předků, kteří se podstatnou měrou zasloužili o naši současnou existenci, vyspělost, vzdělanost a úroveň.

Nepřijatelný vůči občanům je i současný návrh

na další zvýšení koncesionářských poplatků pro Českou televizi. Rada pro rozhlas a televizní vysílání by měla především zajistit potřebnou kontrolu nad činností a hospodařením veřejnoprávní České televize. O tom, že by k tomu

pravděpodobně prospěla i volba nové RRTV, není pochyb.

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 15.2.2019 5:06 | karma článku: 39,59 | přečteno: 1928x