Ukrajinské sankce vůči Evropě

                       Některé státy, vzniklé po rozpadu Sovětského svazu začínají být pro Evropu větším problémem, než samotné Rusko. Z pohledu západní a střední Evropy, se stejně jedná převážně o Rusy, či ruský vliv.

                       Někteří oligarchové,

                       kteří získali velké majetky, se chtějí dostat z vlivu Ruska co nejdříve, protože současný vládce Ruska Putin, nebere na oligarchy a jejich zájmy, příliš velké ohledy. Tato politika ohrožuje oligarchy i v jejich nových zemích. Vstup do EU stabilizuje majetková práva oligarchů, což se lehce schová za jejich sliby o volném bezvízovém pohybu po EU pro občany a další sliby a to má samozřejmě podporu zejména mladých voličů stejně, jako to bylo u nás. Ostatně to ještě byly na Ukrajině neagresivní manifestace na podporu vstupu do EU, které jsme mohli, často i s úsměvem podpořit.

                        Pak přišli Ukrajinští oligarchové

s pravým sektorem, násilím i terorem. President Janukovyč, přes uzavřenou dohodu i se zástupci EU, musel uprchnout z Ukrajiny. Odtržení ruského Krymu od Kyjeva, s ohledem na referendum převážné části ruského obyvatelstva Krymu, bylo logickým důsledkem vývoje v Kyjevě. Novým presidentem Ukrajiny se stal oligarcha Porošenko. který místo uzavření dohody o uspořádání Ukrajiny s východními regiony Ukrajiny, zahájil občanskou válku na Ukrajině, v podobě trestní „Protiteroristické operace.“

                        Podpora občanské války na Ukrajině

je ostudou politiky EU, která místo toho, aby donutila presidenta Porošenka k jednání o uspořádání Ukrajiny, podporuje občanskou válku na Ukrajině, bombardování, raketové odstřelování měst a zabíjení lidí na východní Ukrajině. Potvrzuje se, že ne vždy jsou zájmy NATO, dostat se co nejblíže k Moskvě, totožné se zájmy EU a tak na východní Ukrajině umírají občané nejen pod odstřelováním ukrajinské armády, ale i pod vzájemným odstřelováním soukromých armád oligarchů a různých politických seskupení i cizích soukromých armád ze západu i z východu.

                       Nesmyslné hospodářské sankce politiků

poškozují nejen Rusko, ale i EU a vůbec neprospívají jejich občanům. Nesmyslná občanská válka na východě Ukrajiny nemůže skončit vítězstvím žádné z bojujících stran a přinese pouze dlouhodobou nenávist mezi národy Ukrajiny a dlouhodobé poškození hospodářské spolupráce mezi EU a Ruskem.

                       Odhodlání Ukrajinských politiků

                       o co největší zatažení EU a USA do vlastní občanské války na Ukrajině s argumentací, že jde o konflikt světového významu je citelný z každého prohlášení Kyjevských politiků, kteří chtějí, aby jejich válku na východní Ukrajině financovala a vyhrála EU, popřípadě i USA. Potom mohou tvrdit, že za tu válku může EU a USA.

                       Snahu o zatažení EU do války na Ukrajině

pomocí zastavení dodávek nafty a plynu přes Ukrajinu do Evropy, potvrzuje schválená ukrajinská sankce, použitelná ukrajinským presidentem Ukrajiny proti Evropě. Vypadá to, že president Ukrajiny Porošenko už rozhoduje o celé Evropě, což přesahuje jakékoliv meze. Pochybuji, že by většina občanů EU chtěla financovat válku na Ukrajině, či

                                            zvát Kyjevské představitele a Ukrajinu do EU.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 22.8.2014 11:21 | karma článku: 32,82 | přečteno: 1004x