Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Tak to bych od vás rozhodně nečekal!! 

Karma a respektR^

5 0
možnosti
MP

Přidávám se. R^

3 0
možnosti
MK

Vážený pane, píšete jeden nesmysl vedle druhého, snad kromě parazitárního charakteru přebujelé státní správy a nehorázných odměn vysokých státních úředníků, policistů a soudců.

Za zaměstnance nikdo nic neplatí, žádný podnikatel peníze nekaká, všechno, co vydělá, pochází ze zaměstnanců. On sám by byl kapřík na suchu.

Slovenská loterie není slovenský vynález, pochází z Tchaiwanu a je tam velmi úspěšná. Pokud nevíte, že živnostníci jedou většinu výkonů mimo účetnictví (čemuž mají zabránit alespoň částečně pokladny), tak se buďteo neorientujete, nebo, spíše, hnusně lžete.

Živnostníci stejně ČSSD nevolí, oni vědí velmi dobře, kdo jim tuhle tučnou pastvu naservíroval.

Nejlepší skutečně bude, když se OSVČ hromadně nahlásí na pracáku. To jsem zvědav, co dostanou jako podporu v nezaměstnanosti, když nepřiznávali zdanitelné příjmy.

Jste těžkej konjunkturalista a patrně i prospěchář.

2 10
možnosti
Foto

Myslíte, že srovnáním odvodů u OSVČ a zaměstnanců a zvýšením daní něčeho dosáhnete? Obyčejný živnostník většinou bojuje, aby přežil, často je živnostníkem z donucení, protože zaměstnání nesežene. Jeho pracovní doba je delší a hodinový výdělek nižší než zaměstnance. Sám jich znám za více než 20 let několik, kteří třeba zkrachovali jen proto, že jim někdo nezaplatil, či na delší dobu nesehnali zakázky. Na drahé advokáty neměli. O dalších problémech živnostníků je něco zde: http://olgabartonova.blog.idnes.cz/c/326415/2-roky-zivnostnikem-povinne-Az-pak-smis-do-politiky.html

A pokud pan Mládek něco žvaní, že sám je živnostníkem, tak co si představujete pod pojmem ekonomické poradenství u politika? Není to typická pračka na špinavé peníze?

Pokud se zvýší živnostníkům odvody jako zaměstnancům a zvýší se daně, docílíte  hlavně zdražení služeb a zvýšení nezaměstnanosti. Moc dobře pamatuji úbytek živnostníků, když ČSSD zavedla minimální daň. A to bylo v době hospodářského růstu.

2 0
možnosti
JP

Mládek pouze zcela nediplomaticky řekl pravdu. Živnostnici (ne všichni, ale většina) neplatí daně (z příjmů) ani tzv. sociální a zdravotní pojištění, ve skutečnosti zdravotní a sociální daň. Abych byl přesnější, tak tyto platby odvádí minimální možné míře. Ale není to jejich, pouze využívají to, co jim legislativní zmetky zvané zákony umožňují.  Tedy vina není na straně živnostníků, ale  blbě udělanou legislativou, se kterou vlády ODS, ČSSD, TOP a jejich přicmrdávačů, nic od roku 1993, kdy vznikly, nic nedělají.

3 4
možnosti
JT

to je snad dobre, ze plati, co nejmin. Malo plati, malo dostanou. Zodpovedne se staraji sami.

5 0
možnosti
PM

Souhlasím s vámi, že toto by žádný politik neměl takto vyslovit. Ovšem má to háček. Zeptejte se ve svém okolí ( kdokoli ) kolik platí odvody na zdravotní a soc. pojištění  OSVČ. Každý se to snaží optimalizovat tak, aby platil jen základní předepsané pojistné. A pokud se vezmou údaje kolik v průměru platí zaměstnanec a kolik OSVČ, je rozdíl dost velký.

Pokud by byly registrační pokladeny, tak by třeba nebyl onen problém s pančováním alkoholu, zejména tedy s jeho prodáváním u malých prodejců ( živnostníků ) . Policie by měla ulehčenou práci. Ano, doplatí na to ti slušní a poctiví, ale tak to bývá vždy.

2 2
možnosti
Foto

11:53 - Jako další vystupuje stínový ministr financí Jan Mládek. "Naší vlajkovou lodí je progresivní daň z příjmů fyzických s horní hranicí 38 % z hrubé mzdy a zrušíme zároveň tzv. superhrubou mzdu; daň z právnických osob zvýšíme z 19 na 21 procent, v některých sektorech (telekomunikace, elektronika) dojde také k dalšímu navýšení daňové zátěže. Druhý pilíř musíme zrušit či alespoň marginalizovat. Jednou z priorit bude boj proti švarcsystému - respektive parazitování některých zaměstnavatelů na zaměstnancích. Zavedeme registrační pokladny a podpoříme to loterií, jako na Tchaj-wanu," uvedl Mládek.

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=774255

2 4
možnosti
Foto

Osobně jsem zvědavý až ČSSD zavede tato opatření, o kolik se zvýší ceny a o kolik se zvýší počet nezaměstnaných.

5 1
možnosti
OK

Pokud tento pán bude ministrem financí, tak se bojím, že tento stát už nikdo nezachrání. Jenom doufám, že lidé si zlepšili paměť a na jeho prohlášení nezapomenou. Mohl by ještě pár podobných přidat, myslím, že by se nemusel ani moc snažit, že to přijde samo. Kéž by ano.

6 2
možnosti
AZ

Obávám se, že lidé mají krátkou paměť a zapomwnou. Stejně zapomněli i na výrok poslance ČSSD o tom, že v noci pracují jenom (prodejné ženy) a zloději.

5 0
možnosti
Foto

Pane Čumpelíku, souhlas a karma R^

Pan Mládek o sobě uvedl, že sám je živnostníkem. Jako obor má zapsanou činnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců.

Moc by mne zajímala jeho skutečná činnost. Většina poradenských firem vlastněných našimi politiky jsou jen pračkou na špinavé peníze. Nebo není parazitizmus, když politik vystaví fakturu za poradenské služby třeba na 10 milionů Kč, aniž by jakkoliv blíže uvedl za co to je? Takto politici okrádají nejen poctivé živnostníky, ale všechny daňové poplatníky.

Poradenské služby bych politikům zakázal!

Též docházím k názoru, že v ČR nyní není volitelná politická strana.

8 0
možnosti

Pane Petřík,

na jeho výborné rady doplatí i ČSSD!;-D

7 0
možnosti
LF

Přesně tak, pokud někdo parazituje, tak je to hlavně státní sektor, na který doplácíme.

Ten vykonává někdy zcela absurdní ztrátové činnosti (například budování Afghánistánu, kam nás nikdo ani nezval).

4 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"