Terorismus pravicových extremistů není vhodnou odpovědí na migraci Muslimů do Evropy

Odpovědnost, ale leží na politicích Evropské unie, kteří ani během 5 let nebyli schopni zastavit pokračující Muslimskou migraci, což logicky vyvolává ve státech EU obavy občanů i negativní tendence.

Průběžná migrace pokračuje
a ve své podstatě podporuje pašeráky, kteří využívají migranty k mimořádně vysokým ekonomickým ziskům obdobným, jako z pašování drog. Nelze přehlédnout ani zapojení různých neziskových organizací, které zejména pod zahraničním financováním, se v podstatě zapojily do pašování migrantů. 

Proč Muslimští migranti směřují do Evropy,
nikoliv do bohatých Muslimských zemí, může mít pouze dva důvody. Bohaté Muslimské státy mají daleko přísnější požadavky a neposkytují benefity, jako Evropa, nebo jde o ekonomicky podporovanou Muslimskou migraci, jejíž účelem je především další rozšíření vlivu Islámské ideologie v Evropě.

Pro Evropské státy,
které už dnes mají milionová množství Muslimské populace a mají zájem na další pracovní síle, to není tak zatěžující, jako pro státy, které zkušenost s Islámskou migrací nemají a nejsou tak silné, aby v budoucnu čelily Muslimské rozpínavosti.

Problémem je rovněž 
snaha států se silnou Muslimskou populací, přesunout narůstající množství Muslimských migrantů a z toho plynoucích problémů, do všech států Evropské unie, což je podstatou snahy o zavedení jednotného azylového systému EU.

Neschopnost Evropské unie
vázat podporu pro země ze kterých Muslimští migranti přicházejí na jejich zpětný přesun, na omezování porodnosti a zlepšování sociálních podmínek pro jejich občany, je viditelná. To souvisí i s přetrvávající snahou o získávání levných surovin a náhrad za investice z koloniálních dob, které omezují sociální systémy některých těchto zemí a vyvolávají konflikty.

Neochota vyjednávat se Sýrií,
která má podstatný podíl na migraci do Evropy a utrpěla v rámci vnitřního konfliktu i konfliktu s Islámským státem mimořádné a značné škody, není pozitivní. Na rozbitých městech se podílely i zbraně dodávané z EU. O tom, že je potřeba, aby Sýrie vytvořila podmínky pro dobrovolný návrat svých uprchlíků z Evropy a z Turecka není pochyb. Mělo by to být i zájmem EU. 

Skutečností je,
že jižní státy Evropské unie jsou nadále přetíženy migračním tlakem. Snaha o přesun migrantů do dalších států Evropské unie není pozitivní a pouze podporuje další migraci. Jediným řešením je skutečné 

uzavření hranic EU a zajištění návratu těchto migrantů zpět do jejich zemí.

Autor: Jiří Čumpelík | sobota 22.2.2020 9:12 | karma článku: 30,54 | přečteno: 692x