Syrská válka odkryla nahé pozadí

Rusko a USA se dohodly na přerušení bojů v Sýrii a tak konečně ta pravda vylezla ven. Tu válku v Sýrii zcela ovládají USA a Rusko, takže zabíjet a válčit v Sýrii se vůbec nemusí.  

               Stačí, aby USA usměrnily své partnery

               na Středním východě a Rusko ty své. Pak se uprchlíci budou moci vrátit zpět domů, do své Sýrie. Pokud by Turecko přestalo podporovat válku v Sýrii, bude mír. Turecko bude moci posílat uprchlíky zpět do Sýrie a Evropa nebude muset poslušně poskakovat podle Turecka. Politická šarvátka s vítáním a odmítáním uprchlíků v Evropě bude úplně zbytečná.

               Je nesmyslné jednat s Tureckem

               o Syrských uprchlících, místo toho, aby EU jednala přímo se Syrskou vládou a navracela uprchlíky do chráněných oblastí Sýrie. Možná, by státy V 4 se mohly se Syrskou vládou dohodnout o podmínkách navracení uprchlíků sami i bez EU. Není důvod vracet Syrské uprchlíky zpět do Turecka.

               Turecku by se to nelíbilo.

               Ten odpor států V 4 k přijímání uprchlíků se zcela logicky také nelíbí ani afroameričanovi presidentu Baraku Obamovi. Trochu ho to může urážet. Problémy s válečnými uprchlíky se, ale USA v podstatě nedotknou. Tady nechalo USA v louži Evropu. Neprůchodnost hranic mezi EU a Tureckem pro uprchlíky, by měla být už zajištěna tak, aby Turecko nemohlo nadále vyhrožovat EU tím, že pošle do Evropy další vlnu uprchlíků.

                Korektní Merkelová,

                začíná ztrácet na popularitě nejen v Německu, ale v celé EU. Evropský parlament začíná mít problém s tureckými požadavky. Nic proti válečným uprchlíkům, ale doma jsou v Sýrii a neměli bychom jim bránit v návratu zpět domů, do Sýrie.

                Stačí, když USA a NATO

                přestanou podporovat válečné zájmy Turecka na ovládnutí Středního východu. Potom ani Rusko nebude mít zájem válčit v Sýrii. Mírová a silná sekulární Sýrie může být naopak zárukou míru na Středním východě a je zcela věcí Syrských občanů, kdo bude jejich budoucí president, který bude zvolen v budoucích mírových podmínkách v Sýrii.

                Přestaňte laskavě dodávat svoji humanitární pomoc

                ve formě dodávek zbraní, výbušnin a vycvičených žoldnéřů do Sýrie. Přestaňte laskavě financovat žoldnéře, ISIS a cpát své tzv. válečné poradce do Sýrie. Přestaňte financovat a směřovat uprchlíky do Evropy. Neotravujte nás s hloupou propagandou a

                                       zastavte konečně válku a zabíjení lidí v Sýrii.

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 12.5.2016 13:03 | karma článku: 34,83 | přečteno: 985x