Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

třešeň japonská

20. 6. 2011 12:23
Kalouskovi zkrátka jeho provokace vyšla.

Vyjít mezi rozvášněný dav si může dovolit málokdo, vůbec už ne málo oblíbený úředník. Leda by byl obklopen policií a ochrankou, před MF, kde se nesmí parkovat, by stála auta s provokatéry na střechách a paní z davu by do desítek kamer rozzuřeným hlasem posílala ministra financí do .... Takový ministr pak má zaručenou nesmrtelnost i tehdy, nechá-li zmizet v nenávratnu celý důchodový účet a zadluží zemi na 1000 let. R^

0 0
možnosti
KB

Kolokol

20. 6. 2011 11:09
Představte si,

že výprava 20 lidí dojde na křižovatku. Tonda navrhuje jít na sever, Honza na jih. Chvíli se všichni dohadují a pak se nechá hlasovat (řádné volby). 11 chce s Tondou na sever, 9 s Honzou na jih. Protože se nemohou rozdělit, vydají se všichni na základě hlasování za Tondou na sever. Je možné, že po nějakém čase se mohou všichni zastavit a třeba si odhlasovat, že cesta je pro většinu špatná a měli by se přeci jen vrátit na jih (předsčasné volby). Tady, ale už po pár metrech  začnou 3 nadávat, že se mělo jít na jih, že se s nimi nikdo nebaví a všichni jdou na ten sever a že Tonda je nemá co vést na sever a ať se všichni otočí a hezky jdou na jih a to že se to odhlasovalo neznamená, že všichni půjdou na ten sever, atd.

0 0
možnosti

jrc

20. 6. 2011 10:38
Odjíždím.

Vemte to za mne!!!R^!!R^!!

0 0
možnosti
MJ

Heisenberg

20. 6. 2011 10:22
Princip zastupitelské parlamentní demokracie

je v tom, že si občané ve svobodných volbách zvolí své zástupce do zákonodárného sboru. Pak je jmenována vláda, která  dostane podporu v dolní komoře parlamentu a tato vláda předkládá zákony. ZÁKONY NESCHVALUJE VLÁDA, ALE PARLAMENT. To znamená, že za zákony nese zodpovědnost podmnožina lidem zvolených zástupců, kteří dostali ve volbách mandát od volitelů k tomu, aby je zastupovali. Narozdíl od odborů, které nikdo nikdy nevolil a nenesou žádnou, byť jen politickou odpovědnost za změny, které požadují. Hausnumero 90% je totální blábol.

Dále není ničím omezena možnost poslanců předkládat zákony. Pokud by poslanec, včetně členů ČSSD a KSČ(m), chtěli se současnou situací něco dělat, mohou volně předložit svoje návrhy a hledat pro ně podporu i mezi "provládními" poslanci.

Takže stávka proti elementárním procesům zastupitelské demokracie BYLA, JE a VŽDY BUDE aktem protidemokratickým a v mírné hyperbole i protiústavní.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XVII

20. 6. 2011 10:23
Re: Princip zastupitelské parlamentní demokracie

Hausnumero 90% pochází z "výzkumů STEMu". ;-)

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

20. 6. 2011 10:16
A k těm opilým vandalům z metra...

Ano, policie měla problém s několika výtržníky. Nemyslím si ale, že by odboráři měli mít jiná práva než občanská iniciativa, nota bene, pokud nejde o vyjednávání se zaměstnavatelem. Požadavek jednoho z odborářských bossů, aby občanská iniciativa uhradila veškeré způsobené škody, je v pořádku. Otevírá ale otázku, proč by neměli stejně být za způsobené škody odpovědní i odboráři. Nebo už budujeme Farmu zvířat? Už jsme si zase všichni rovni, ale někteří jsou si "rovnější"?

0 0
možnosti

jrc

20. 6. 2011 10:24
Re: A k těm opilým vandalům z metra...

Vy padá to, že patříte k těm rovnějším.

Ale nemáte žádný punc říkat odborářům co smějí a co ne!;-D!!

0 0
možnosti
FH

Bouše

20. 6. 2011 10:15
"Aby dluhy zaplatili politici a pracovníci státní sféry..."

A je vám soudruhu známo, že téměř všichni stávkující jsou právě pracovníci státní sféry ? Vy jste zářná ukázka toho, že staří nemusí automaticky znamenat moudrost. :-P

0 0
možnosti

jrc

20. 6. 2011 10:22
Re: "Aby dluhy zaplatili politici a pracovníci státní sféry..."

Jste příliš modry, či moudrý?

Ti co stávkuji, nejsou ti zloději co si berou nezasloužené příjmy

ani ti co nadělali ty dluhy!;-D!!

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

20. 6. 2011 10:08
Neumím dělit politiku na pravicovou, tedy asociální

a levicovou, tedy sociálně citlivou. Jakmile někdo zmíní toto klišé, vím, že vůbec nepochopil princip fungování tržního kapitalismu. Tržní kapitalismus se řídí zákonem nabídky a poptávky, to se týká i zvláštní formy zboží, kterou je práce. Proč myslíte, že v Praze tesař dostane zaplaceno dvakrát tolik co na Moravě? Když se vám o jedno místo uchází 50 lidí, jejich ohodnocení tomu bude odpovídat. V tomto směru, jelikož jsme exportně orientovanou ekonomikou, skýtá pravicová ekonomická politika "obyčejným" lidem mnohem lepší dlouhodobé vyhlídky, než levicová. Na druhé straně "obyčejné" lidi chápu. Investory lze přilákat nízkými přímými daněmi, jenže je lze také přilákat účinným bojem s korupcí, a tady má naše vláda, myslím, velký dluh. Je to na delší dobu, efekt nebude hned, ale začít s tím musíme. Takže jediná horší vláda, než tahle, může být jen vláda ČSSD. Kromě obdobně nulového boje s korupcí odradí investory ještě zvyšováním přímých daní.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XVII

20. 6. 2011 10:12
Re: Neumím dělit politiku na pravicovou, tedy asociální

Hmmm, autorovi se nebudete hodit do toho jeho názorového klišé, byť se blížíte objektivní realitě (termín vynalezený komunisty) :-P;-(

0 0
možnosti
X

xjanmarek

20. 6. 2011 10:03
Výborně!

Karma, jak jinak.:-)R^

0 0
možnosti

jrc

20. 6. 2011 10:04
Re: Výborně!

Dík pane!R^

0 0
možnosti
B

bofums

20. 6. 2011 9:58
Čumpelík na blogu chyběl 6 dní.

V čem byla příčina ?  Mohu hádat ? Únavy starce, který capkal  s " davy "?  Nebo snad!!! -jen to ne! ? -snaha  LD

šetřit? V každém případě je to divné! Ale je dobré, že jste nezklamal a k potvrzení svých revolučních názorů využil

i extempore u MF, kde opravdu soudružsky dal  p. min. Kalouskovi jakýsi soudruh slušným oslovením najevo, co

si my , lid " , odchovaní ideemi VŘSR o něm myslíme. Ale vážně: hezky Vás zde  ve Vašich " názorech" podpořil

" perem " absoluta panpoch a ani další názory " socialistické inteligence " nejsou k zahození! Jen houšť, jrc!!;-D

0 0
možnosti
DP

Dědek Plesnivák

20. 6. 2011 10:01
Re: Čumpelík na blogu chyběl 6 dní.

on se jen zamotal v tom obrovském odborářském davu, který přece reprezentoval zájmy většiny občanů :-P

0 0
možnosti
MM

MirdaCB

20. 6. 2011 9:57
Já jsem si to hned myslel

když ty opilý vandaly z metra hned nevyhodili a nechali je tam cigaretami propalovat sedačky a vůbec se chovat jak prasata (botami skákali po sedačkách, polévali je pivem...), tak že za tou organizací stojí ODS. Vůbec bych se nedivil kdyby ODS u DP domluvila aby nemuseli mít lístky za stovku protože to by tam jinak tolik chuligánů nenalákala.

0 0
možnosti

jrc

20. 6. 2011 9:59
Re: Já jsem si to hned myslel

Dobrý!!R^

0 0
možnosti