SPD porazilo ODS a bude stíhat ANO

Předložený volební model se nedá změnit a pokud Tomio Okamura neudělá politickou chybu, tak má dobře našlápnuto na podporu od občanů.  

Opoziční politika, 

nemá vládní odpovědnost a Tomio Okamura v případě vládní pozice SPD bude muset svoje cíle, krotit. Zejména v požadavku na vystoupení z EU. Stačilo by prosadit změnu Lisabonské smlouvy tak, aby doporučení a nařízení Evropské komise i stanovisko Evropského parlamentu a Rady EU, nebylo pro jednotlivé státy závazné, ale pouze doporučující. Za tohoto předpokladu by si neoddechla pouze Česká republika, ale i další státy, včetně států V4 a nikdo by jim nemohl v rámci EU poroučet, či trestat jednotlivé státy.

Andrej Babiš s ANO

by měl, stejně jako SPD, začít konečně podporovat závazné Referendům občanů zejména v důležitých otázkách týkajících se vnitřní i zahraniční politiky České republiky, jinak jeho volební potenciál se bude postupně přesouvat ve prospěch SPD. Politici si musí uvědomit, že republika nepatří jim, ale všem občanům České republiky a občané mají plné právo přímo rozhodovat o své budoucnosti i o budoucnosti své republiky.

ODS v rámci Pětikoalice nám po převzetí vlády

předvedla především neschopnost. Nereagovala včas na stoupající ceny energií a tím zapříčinila přetrvávající vysoký nárůst inflace ve všech oblastech a občané to nejvíce cítí v růstu cen energií a potravin. Je na vládě, aby ten průšvih dala do pořádku a nezkoušela přenést náklady na občany. Zda nařídí firmám odvést nedůvodné příjmy získané růstem cen energií a inflace na státní účet pod kontrolou ministerstva financí, či jiný způsob, je její věc. Možností šetření má i ve státní a veřejné správě dostatek.

Pokud vláda ODS v rámci Pětikoalice

zároveň nepřenese stropy cen elektrické energie na výstupy z energetických firem a nesníží ani stropy cen elektřiny a plynu, může očekávat další demonstrace požadující její demisi, protože většina občanů nechce platit nedůvodné příjmy energetickým firmám a dalším firmám získávajícím nedůvodné inflační příjmy, ani prosit o státní podporu.

Důležité jsou volby do Senátu ČR, 

protože v současné době je Senát ovládán vládními senátory. Podpora kandidátů ANO a SPD, může tuto situaci alespoň zčásti změnit ve prospěch opozičních senátorů.

S ohledem na nesouhlas a protestní aktivity občanů 

se nedá vyloučit ani demise vlády. V tom případě musí být nová vláda připravena tak, aby nepostupovala stejně neschopně, jako vláda ODS v rámci Pětikoalice. Doufejme, že občanům bude pod novou vládou skutečně líp tak,

jak ANO i SPD slibují ve volební kampani.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | středa 21.9.2022 7:31 | karma článku: 28,57 | přečteno: 737x