Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

mildapr

9. 6. 2010 9:37
Myslím, že nemáte tak docela pravdu

Podle fotky jste dost starý na to, abyste - stejně jako já - pamatoval reálný socialismus. Tedy dobu, kdy se vyrábělo všechno možné, ale to, co lidi potřebovali nikde nebylo. Kdy sice bylo všechno levné, ale co se kvality týká, stálo to za starou belu. Před rokem 89 měl země obrovský vnitřní deficit, který vláda oficiálně držela pod pokličkou, ale který vystrkoval růžky všude, kam ses podíval. Tenhle deficit se samozřejmě projevil v okamžiku, kdy ekonomika byla vystavena konkurenci a volnému trhu. Jasně, že spousta chyb při transformaci stala, ale proběhla rychle a poměrně bezbolestně - bez stávek a sociálních otřesů. Myslím, že to hlavní se povedlo: aby tady byla standardní a otevřená tržní ekonomika, což je jediný model, který - alespoň prozatím - jakžtaž funguje. Pokud byste měl nápad, jak to udělat jinak, nobelovka za ekonomii Vás nemine.

0 0
možnosti
S

snaduzdost

8. 6. 2010 8:24
Jak se teď říká mezi lidmi, jsou to tam prý všichni parchant

Autore, omyl. Tu už nešlo víc zruinovat, než jak byla. I když se vrací do pořádku, bude to trvat ještš nějaký ten pátek, než bude v takovém stavu, jako země, které neprošly tím očistcem druhé půle 20. století.

0 0
možnosti

jrc

8. 6. 2010 8:58
Re: Jak se teď říká mezi lidmi, jsou to tam prý všichni parchant

Je naprostým nesmyslem vymlouvat se po 20 letech na minulý režim. Nehledě na skutečnost, že byla plná zaměstnanost a státní kasa byla přitom ještě v přebytku !

0 0
možnosti
LV

borek

8. 6. 2010 8:19
Zruinování ekonomiky

Za těch 20 let je ekonomika tak zruinovaná, že naše životní úroveň stoupla několikanásobně, průměrná délka života se prodloužila o 10 let a dříve nekonkurenceschopný průmysl dnes vyváží prakticky vše do vyspělých zemí s tím, že máme aktivní obchodní bilanci.

Tyhle pindy o našem zruinování mohou vést nanejvýš lidé, kteří se zruinovali sami.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

8. 6. 2010 8:32
Re: Zruinování ekonomiky

jen maličký dodatek: ty dluhy jdou z větší části na margo (jak říkají Slováci) toho, že nesmyslným sociálním systémem živíme blbce a nemakačenky. Bláboly o "rozkrádání" jsou jen bláboly. Pokud tomu někdo nevěří, tak ať si zkusí vymyslet scénář "rozkradení" libovolného socialistického národního podniku, třeba ČKD nebo Zetoru Brno. A ten scénář musí obsahovat způsob, jak se případná "škoda" promítla do státního dluhu. Tak, a teď si trmácejte hlavičku...

0 0
možnosti
JC

Jarcho

8. 6. 2010 8:13
Kroužkování posledních fungovalo!

To je nejlepší zpráva z těchto voleb: akce 4zezadu funguje.

Žádný politik to napříště nemá jisté!

http://www.4zezadu.cz/

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"