Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Mr-Rubikon

15. 2. 2010 21:39
Doba se mění

Strašit komunisty už nefunguje , voliči už chtějí něco jiného a hlavně někoho jiného. Souhlasím s Vámi, rigidní volební systém a systém financování politických stran zabetonovává pozice současných parlamentních stran a je velkou brzdou volné soutěže politických idejí. V politice fungují téměř výhradně už jen peníze a původní smysl a účel politických stran je téměř pryč. Strany nepotřebují nové členy, bohatě vyžijí s těmi stávajícími a s bohatými platbami od státu (půl miliardy ročně). Většina voličů nejní vedena ani vychovávána k politickému přemýšlení ani přesvědčení, jen se naučili lépe nadávat a nechodit k volbám nebo volit podle dvouslovných sloganů a populistických slibů. Veškeré aféry jsou systematicky zametány pod koberec a je jich tolik, že to už skoro nikomu nejen nevadí, ale ani nepřipadne divné. A to našim poslancům zcela vyhovuje. V takovém prostředí se pohybují jako ryba ve vodě. Jenže oni si ten rybník sami nevypustí. Máme teď jedinečnou šanci jim ten špunt vytáhnout !

0 0
možnosti

jrc

15. 2. 2010 22:37
Re: Doba se mění

Naprosto perfektní stanovisko !!!!!!!

0 0
možnosti

jrc

15. 2. 2010 21:04
Pánové je potřeba dělat otevřenou politiku !

Občan musí vědět, kam která politická strana patří. Čeká nás řešení zásadních systémových opatření mimo jiné, zejména v oblasti zdravotnictví a sociálních služeb, včetně důchodů.

Zde dochází k zásadnímu názorovému rozdílu mezi pravicí a levicí.

Snaha pravice jednoznačně směřuje k rozbití těchto systémů a jejich privatizaci, nebo přechodu do soukromých rukou. Levice není jednotná a nechápe, že jakýkoliv částečný přechod odvodu veřejných peněz na soukromé účty, ve svém důsledku absolutně zbourá systém veřejného zdravotnictví a průběžný důchodový systém. Levice by měla směřovat k neziskové formě zdravotnictví, k sjednocení veřejných sociálních pojišťoven a k úsporné reorganizaci veřejného zdravotnictví a k zachování a zjedodušení průběžného důchod.systému.

Z těchto a dalších důvodů, je nutné zásadně nutné rozlišit pravicové a levicové strany, je potřeba jejich sjednocení na obou částech spektra, včetně zpracování jasných programů, aby voliči věděli, koho si chtějí zvolit ! V úctě, autor.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

15. 2. 2010 18:58
S tou výzvou souhlas

Ale to pravo levé vidění je již dávno překonané. Teď tu půjde o krizový management. Tedy bude se muset udělat co je nutné a účelné. Na pravo-levý populismus není prostor.

0 0
možnosti

haes

15. 2. 2010 18:23
Levo-pravé vidění je příliš "ploché"

Sdělit voliči, zda se strana hlásí k pravici či levici je jistě dobrý nápad.

Je to ale příliš ploché. Velmi hezkou analýzu současného stavu najdete v článku Jana Svobody "Pravolevé paradoxy"

http://www.svobodni.cz/media/clanky/779-svoboda-pravoleve-paradoxy/

Podrobněji o Nolanově grafu včetně testů, kde je vaše pozice, pak naleznete zde

http://freedomkeys.com/nolancharts.htm

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,22
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"