Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Takže pod vlivem administrace iDnes autocenzura. Dobré. R^

0 0
možnosti

Nikoliv autocenzura.

Článek pouze otvírá pohled na pozadí války a ukazuje, že Putin nemá vůbec jednoduchou pozici. 

O budoucnosti svých regionů si mají rozhodovat občané, kteří v nich žijí, bez ohledu na přání politiků. Válečné použití armády proti vlastním občanům považuji za genocidu a na tom nic měnit nehodlám. Odpovědnost nesou Kyjevští a Majdanští politici.

Kyjevské volby probíhající ve válečném stavu nejsou a nemohou být legitimní!

2 0
možnosti
JP

Nepodceňujte Rusy jako šachisty. Byli a jsou mistři nečekaných tahů. Nenechají se tak snadno zatáhnout do bažin. Napoleon také dobyl Moskvu. Ta ho čekala liduprázdná. Nebylo co loupit, nebylo co ukrást, nebylo co jíst. Pyrrhovo vítězství. Na zdecimované vojsko útočili Rusové ze zálohy. Zatím si všichni dobyvatelé vylámali na Rusech zuby. Na Rusy ve strategickém a lstivém myšlení nikdo nemá. Co zpočátku vypadá jako rychlé vítězství (Blitzkrieg), skončí potupnou porážkou a obsazením země agresora. Ostatně, jasně to dokumentují současné události na východní Ukrajině. Ukrajinská armáda se těšila na drtivé vítezství, ale byla vlákána do pastí, odkud nebylo úniku. Tisíce vojáků se ocitly rázem v beznadějné situaci. Dnes o jejich životech rozhodují ti, o nichž si mysleli, že jsou beznadějně poraženi. A to je ta pravá ukázka ruského naturelu. Nedat se překvapit, dobře kombinovat a získat strategickou výhodu.. Proto nikdy neslavte a nepředpovídejte vítězství těm, kteří v šachu s Rusy vždy prohrají. Mistři strategických tahů rozehráli svou hru. Vůbec nepochybuji o to, že myslí v této partii mnoho tahů dopředu. Je to takový národ. Nečekané kombinace a zvraty jsou jim dány do vínku. proto nad nimi ještě nikdo nikdy nezvítězil.

4 0
možnosti

Spoléhat na historii nemá cenu.

Dnes se na Ukrajině navzájem zabíjejí Rusové z Kyjevské a Moskevské Rusi.

Ten nesmyslný zápas jim píská NATO.

3 0
možnosti
MK

Dlouho jsem se tak nepobavil - nejzábavnější jsou ty části o kódech nosičů jaderných zbraní, o tom jak UA armáda za 15 milionů vyžene Ruskou federaci z Krymu a úplně nejlepší je ta část jak Turecko zablokuje Černé moře - ono totiž existují smlouvy, které se dodržovaly i v dobách kdy turecko bylo v NATO a ven z černého moře chtěl Sovětský svaz, obecně jsou dohody nastaveny tak, že se brání státům mimo břehy Černého moře ve vplutí (třeba s letadlovou lodí), ale nikoliv těm vevnitř ve vyplutí - jenže to by chtělo o tom něco vědět a nevymýšlet nesmysly.

4 0
možnosti

Přeji vám vaše optimistické vidění světa.

Turecko je stále v podstatě členem NATO.

Smlouvy jsou od toho, aby se v případě potřeby daly porušovat.

Rozhoduje se v pozadí a pravdu má silnější a schopnější.

1 0
možnosti

Pane Čumpelíku, v zásadě máte pravdu, ale napsal jste to hodně neobratně. Putin přece nikam ustupovat nebude, už dosáhl svého. Okupovat Ukrajinu nikdy nechtěl. A samozřejmě, že žádnou válku se světem nechce - od počátku. A totéž platí pro USA a EU..

5 0
možnosti

Okupovat Ukrajinu nechtěl,

ale rozhodovat o Ukrajině rozhodně chtěl.

Potřebuje, aby východní regiony mohly co nejvíce ovlivňovat politiku v Kyjevě. Proto nechce jejich odtržení od Ukrajiny.

Pokud se mu to nepovede, prohrál Ukrajinu.

1 0
možnosti
DV

D68a52v10i17d 75V17l29k

5. 9. 2014 8:36

Zajímavý pohled na věc díky za článek.

4 0
možnosti
RB

Bože můj do čeho si to duši vrazil. Pane autore tohle je možná tak vaše představa a přání, ale je v tom tolik hloupostí, že to až bolí.

Ovšem tímto odstavcem jste mě totálně rozsekal:

"Během příměří se přesunou armády NATO zcela bezpečně na Ukrajinu za účelem plánovaného cvičení a současně vyzbrojí Ukrajinskou armádu za 15 miliónů EUR. Pak to začne. Obsadí východní Ukrajinu a vyženou Rusy do Ruska. Ukrajina bude přijata do NATO. Turecko zablokuje přístup do Černého moře a spolu s NATO zablokuje námořní spojení Ruska s Krymem, dokud Krym neobsadí Ukrajinská armáda. Sankce jsou pouze pro ozdobu."

Promiňte pokud píšu s chybama, mám v očích slzy....od smíchu. ;-D

4 1
možnosti

Můžete se smát, ale Turecko je v NATO.

3 0
možnosti
JK

Otevřená válka s Ruskem? Co to je za blábol? Rusko se vojensky ovládnout nedá, maximálně ho lze spálit na popel. Ale to za předpokladu, že Rusko na popel spálí i ty druhé :-/

5 0
možnosti

Putin není hloupý.

Raději ustoupí, než by šel do války. Je si vědom současné převahy NATO.

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"