Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eneme

3. 1. 2011 21:32
Bezděkova komise

Je schopná vymyslet důchodovou reformu pouze pro bohaté. Jejím základem je že si lidé na důchod spoří na svůj účet.  Já jsem se takhle zeptala p.Bezděka - on mě odpověděl - že myslí právě na ty chudé aby prý nějaký důchod brali. Z toho vidím,že vůbec nepřijal fakt dnešní doby, že někteří lidé vydělávají tak málo, že jim nezbyde na spoření nebo pojištění  Jsou to lidé nezaměstnaní a pak lidé různě slabého zdraví. Co s těmito lidmi ? Není možné je nechat  chcípnout u popelnic. Dneska  budou vysoké nájmy a lidi skončí na ulici, ve stanech nebo jak říkali jedni manželé, že žijí ve vraku auta.  Většinou skončí v kriminálu protože kradou.   

0 0
možnosti

jrc

3. 1. 2011 23:02
Re: Bezděkova komise

R^

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

3. 1. 2011 18:39
Ale mohou!

0 0
možnosti

jrc

3. 1. 2011 19:02
Re: Ale mohou!

No vidíš, jak to pěkně funguje.

Stačí jen postrašit, že nebudou mít žádný důchod a už všichni diskutéři zdrhli!;-D

0 0
možnosti

jrc

3. 1. 2011 16:43
Tak vy nedáte pokoj!!!

1. Žádný důchod - pouze sociální dávka pro důchodce ve výši průměrného důchodu a to je nyní cca  11 000,- Kč. To ostatní si naspořte z toho co berete  !

nebo

2. Vůbec žádný důchod. Starejte se sami o sebe. Proč by se měl o takové chytráky starat stát! Pouze minimální sociální dávka pro lidi v nouzi !

Pokud považujete občany za hlupáky a chcete rozhodovat za ně, tak si nic jiného nezasloužíte ! Čert, aby vás vzal !!!!![>-]!!

0 0
možnosti
J

jurneff

3. 1. 2011 16:15
To je tedy úplný nesmysl

Chcete po lidech, kteří chodí na pívo za tři kačky (volební mítinky), aby o něčem rozhodovali? Aby  dokázali posoudit všechna ekonomická pro a proti zdravotní a důchodové reformy?

Víte, jak by to dopadlo?

Lékařská péče zcela zdarma, důchody ve výši průměrné mzdy, atd......

Potom byste mohl vyhlásit referendum, kde na to vzít.

0 0
možnosti
J

jurneff

3. 1. 2011 16:24
Re: To je tedy úplný nesmysl

a jak píše někdo níže - skončí to tak, že platit pojištění mají VONI a nejvyšší důchody budeme mít MY. ;-D

0 0
možnosti
RC

josefbad

3. 1. 2011 14:19
Svycarsko

Uznavam jeden z mala pozitivnich vlivu referenda - ve Svycarsku maji nizke dane a to zejmena diky tomu, ze jejich zvyseni by muselo projit referendem.

0 0
možnosti

jrc

3. 1. 2011 14:01
Omlouvám se občanům za vás, dámy a pánové!

Opravdu si myslíte, že naše společnost se sestává z pitomců, nevzdělanců a lidí kteří nejsou schopni posoudit vybranou, navrženou a veřejně prodiskutovanou reformu důchodů?

Vaše mínění nesdílím. Vážím si názoru všech občanů!

Tuto společnost tvoří především dostatečně vzdělaní a rozumní občané, kteří mají dostatečný rozhled a mají plné právo rozhodovat o její budoucnosti!!!!!![>-]

0 0
možnosti
RC

josefbad

3. 1. 2011 14:08
Re: Omlouvám se občanům za vás, dámy a pánové!

polovina lidi ma mensi nez prumernou inteligneci tj IQ mensi nebo rovno 100. Myslite, ze jsou schopni pochopit vsechny vypocty pojistne matematiky, demografie a posoudit dusledky pro budoucnoust? Jak je potom mozne, ze bylo vyhlaseno jiz vice nez 1 milion exekuci?

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

3. 1. 2011 13:51
ale jděte

k čemu pak volíme a neskutečným způsobem živíme tu armádu politiků a jejich poskoků?

0 0
možnosti
RC

josefbad

3. 1. 2011 13:46
NESMYSL

Obecne referendum je nejvetsi nesmysl jaky muze existovat. Neinformovana, tupa a marketingove manipulovatelna vetsina bude rozhodovat o tom, cemu vubec nerozumi.

Prikladu lidi, kteri nic nechapou a presto ovlivnuji nase zivoty skrze volby je rada. Napriklad soud rozhodl o tom, ze clovek zbaveny zpusobilosti k pravnim ukonum ma pravo volit. Clovek, jemuz byly odebrano podepisovat svym jmenem smlouvy, ma pravo vybirat sveho zastupce, ktery bude spolurozhodovat o nasi budoucnosti, mel by i pravo ucastnit se referenda. Podivejte se do Rakouska - postrasena vetsina rozhodla, ze nezprovozni dostavenou jadernou elektrarnu a ani zadnou dalsi nepostavi. Hlavne, ze dovazi elektrickou energii vyrobenou v Dukovanech.

0 0
možnosti
O

okmnbhuij

3. 1. 2011 13:45
Referendum není potřeba

U důchodové reformy není nad čím přemýšlet - na výpočet důchodu Vám stačí základní kurz pojistné matematiky a jasně získáte přehled kolik je možno vyplácet na důchodech - vstupem je odvedené pojistné za celý život + úroky....

pokud do toho chce někdo namontovat nějaké sociálno - lze to realizovat pomocí paušální platby státu za každého pojištěnce - nezávisle na výši jeho příjmu - zdrojem je nějaká jiná daň (nebo oblíbené dividendy čezu...)

Konec!!! Jedinné o čem se pak mohou politikové hádat je výše té konstantní částky - pravice by dávala méně, levice více, ale na principu výpočtu důchodu není co měnit - není to politika - je to matematika!!!

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

3. 1. 2011 13:52
Re: Referendum není potřeba

Výborně. A co Vám brání v takovém systému jet už teď? Můžete si založit pojišťovnu nebo sjednat podobné pojištění kdekoli. Sociálno je z daní už teď. Tak kde je problém? V současných daních si svůj důchod stejně neplatíte. Tedy Váš návrh neznamená žádnou změnu současného stavu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 1. 2011 13:44
Můžete prosím sdělit, jak bude vypadat

(podle vás) otázka v referendu o důchodech? 

Na otázku v referendu o reformě zdravotnictví se ani neptám.  Dovedu si představit stovku otázek k jednotlivým problémům. Jenže ty problémy jsou svázány.

Autor blogu vůbec nechápe ani náznakem složitost obou problematik. Ani malým náznakem. A chtěl by referendum!!!!

Referendum může být o tom, jestli chci někde park nebo supermarket. Zde by opravdu měla rozhodovat "nálada" občanů.  Ale nelze vypsat referendum o něčem, o čem 95 % debatujících nemá ani páru.

0 0
možnosti
RC

josefbad

3. 1. 2011 13:47
Re: Můžete prosím sdělit, jak bude vypadat

99%

kdo rozumi pojistne matematice?

0 0
možnosti