Prozatimní prezident Venezuely Juan Guaidó předstihnul i iluzionistu Davida Copperfielda

Jeho schopnosti udělat kdykoliv tmu téměř v celé Venezuele, zcela jistě nadšeně obdivují téměř všichni občané Venezuely. Špatně udržované trafostanice a rozvodny prý vybuchují, jako na povel.

David Copperfield

je zaskočen, zejména když prozatímní prezident Juan Guaidó dokáže zároveň zastavit i vodu, protože čerpadla bez elektřiny vodu nečerpají. Chudák dosavadní prezident Nicolás Maduro se jen třese a čeká, kdy opět něco bouchne a ve Venezuele bude tma.

Rusové zase nepochopili,

že americká polokoule včetně Jižní Ameriky je ve výhradním zájmu USA a že jim tam žádná jiná země nebude strkat své vojáky, či své zbraně, natož si tam dělat své vojenské základny.  

Poradce amerického presidenta

pro národní bezpečnost John Bolton již podruhé důrazně varoval Rusko před rozmisťováním vojenských kapacit ve Venezuele s tím, že takové aktivity budou USA považovat za přímou hrozbu pro mezinárodní mír a bezpečnost v regionu.

Rusko neposlouchá

a tvrdí, že své vojáky má ve Venezuele na základě smlouvy s Venezuelou a že zůstanou ve Venezuele, dokud to bude třeba.

Vláda Venezuely na základě

rozhodnutí  Nejvyššího kontrolního úřadu, zakázala Juan Guaidóvi vykonávat veřejné funkce na 15 let, ale s ohledem na jeho výše uvedené mimořádné schopnosti, lze pochybovat, že tento zákaz bude respektovat.

Mír a svobodu pro občany Venezuely a Venezuelu!

 

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 1.4.2019 17:19 | karma článku: 26,81 | přečteno: 773x