Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KA

karel60

25. 11. 2010 15:16
Problém.

Jako další, vidím problém s půdou patřící církvi a jak bude stát vykupovat pozemky pro stavby dálnic od cizinců.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

25. 11. 2010 14:17
Prosím

lasvavě o jaké armádě mluvíté? 

0 0
možnosti
KA

karel60

25. 11. 2010 15:20
Re: Prosím

Představte si, že v případě válečného ohrožení země bude armáda uzavírat dohody s majiteli pozemků k povolení vstupu. To už klidně můžeme podepsat další Mnichovskou dohodu.

0 0
možnosti
-

-fh-

25. 11. 2010 13:06
Žádný strachy

Nač se čílit,myslím,že jsme všem potencionálním kupcům ukázali za posledních 100 let jak se v případě potřeby půda ODKUPUJE zpět.Takže vědí do čeho jdou [>-]

0 0
možnosti
JV

jafava

25. 11. 2010 12:48
Chválím Vaše vlastnecké nadšení,

ale PFČR má, v případě prodeje zemědělské půdy podle §7 zákona o prodeji půdy, od počátku předkupní právo za cenu platnou v době prodeje, ať je tržní cena při následné změně vlastníka jakákoliv. Je věcí státu, zda předkupní právo, které je vloženo v katasru nemovitostí, uplatňuje dostatečně důsledně. Myslím, že i při změně devizového zákona budou naši zákonodárci příčetní a předkupní právo státu ponechají.

Pravda, dřívější skandály s prodejem a převody půdy podle zákona 229/91 Sb., které se pod patronací ministrů zemědělství děly na pozemkovém fondu, mohou vyvolávat v lidech oprávněnou skepsi. Ale podmínky se velmi zpřísnily, hlavně a nejvíc pro dosud neuspokojené původní restituenty.

Naši zemědělci mohou kupovat státní půdu na 30-leté splátky, za velmi podhodnocenou cenu. I když už ne tak výhodně, jak tomu bylo ještě nedávno. Pokud platí státu nájemné, jsou to 1-2% z bonitní ceny, tedy nepatrné. Teď se sice stát snaží o nápravu těchto plateb, ale bohužel s téměř 20-letým zpožděním.

0 0
možnosti
T

tažak

25. 11. 2010 12:23
do čítanky

Hezky napsáno pro čítanku padesátých let

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

25. 11. 2010 13:00
Re: do čítanky

Mýlíte se. Ať už si o té pohnuté době myslíme cokoliv, jedno je jisté: v padesátých letech by nikoho nenapadla taková blbost, jako prodávat naši půdu cizákům. ;-)

0 0
možnosti
JD

pedr64

25. 11. 2010 12:16
to jako že si tu půdu

někdo naloží na záda a odveze za kopečky?

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"