Prezident Putin bude muset balit kufry a pokorně stáhnout Ruskou armádu z Ukrajiny

Systémy Patriot se svými radary brzy dosáhnou z Ukrajiny až téměř do Moskvy a to je přesně to, co si Putin nepřál. Putin musí pochopit, že tím americké dodávky zbraňových systémů na Ukrajinu rozhodně nekončí.

S ohledem na vývoj dosahu systému Patriot

lze konstatovat, že USA budou mít možnost kontrolovat vzdušný prostor nejen na Ukrajině, ale také na podstatné části Ruska a tím značně omezí schopnosti Ruska v oblasti konvenčních i jaderných sil.

Situace se pro Rusko

nevyvíjí dobře. Případný odvetný útok připravených armád NATO, včele s USA, krytý systémy Patriot, by pomohl USA a NATO v krátkém čase obsadit celou Evropskou část Ruska. Taktický postup Pentagonu, který vyzbrojil a vytvořil od roku 2015 z Ukrajinské armády jednu z nejsilnějších armád světa, přináší očekávané výsledky a výhodné politické i vojenské možnosti pro USA.

O tom,
že se jedná především o válku mezi USA a Ruskem není pochyb. Pouze tam zatím umírají většinou Ukrajinci. Zelenskyj chce osvobodit veškerá území Ukrajiny, včetně Krymu. Američané chtějí především porazit Rusko, jako jadernou velmoc, se všemi výslednými důsledky.

Použití jaderných zbraní ze strany Ruska, 

by vyvolalo odvetu, která by v podstatě vymazala podstatnou část Ruska z mapy života přijatelných území. Při použití jaderných zbraní by Čína proti USA a NATO pravděpodobně vůbec nezasáhla. Američané vytvořili se státy NATO sílu, která udrží válku na Evropském území tak, aby Amerika nebyla válkou jakkoliv zasažena.

Pokud chce Rusko zabránit

své ostudné porážce musí s jednat s USA o míru s tím, že zároveň vyklidí veškerá území Ukrajiny, včetně Krymu tak, jak požaduje prezident Zelenskyj. Nakonec musí uhradit reparace  za veškeré škody způsobené na Ukrajině. 

USA potvrdily, 

že Ukrajina obdrží vše co bude potřebovat s tím, že Ukrajinu budou podporovat do konečného vítězství. Z toho vyplývá i postoj ostatních zemí NATO. O tom, že tato válka bude znamenat konec vlády prezidenta Putina v Rusku, není žádných pochyb. Problém je pouze v tom, že předpoklady se nemusí splnit a realita může být zcela odlišná,

včetně možnosti vypuknutí světového jaderného konfliktu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 22.12.2022 15:21 | karma článku: 17,32 | přečteno: 827x