Premiér ČR Andrej Babiš a IT zakázky, ve zkratce a trochu s humorem

Pokud se podívá premiér Babiš na další IT zakázky v dalších sektorech, tak by musel vyhodit asi polovinu ministrů, ale ty IT zakázky na projekty, či systémy, často běží už z minulých let.

Z těch státních a veřejných IT zakázek

si dělají trvalé příjmy některé IT firmy pod hlavičkou jejich nutné správy. O tom, že v oboru IT se různě přihrávají zakázky prokázalo již šetření na MPSV, ale ono těch podivných a často předražených IT zakázek je mnohem více.

Premiér Andrej Babiš

si musí rozmyslet, zda vytvoří pro tvorbu a správu IT projektů, či systémů, pro potřeby státu samostatný IT tým v rámci státní správy,

nebo bude akceptovat nákup pouze IT projektů, či systémů, které budou ukončeny zaškolením a předáním jejich správy určeným státním IT pracovníkům příslušných sekcí, pro které byl IT projekt, či systém zpracován tak, aby byli schopni sami IT systém spravovat a dle potřeby upravovat a IT systém, či projekt, se stal výhradním majetkem státu, nikoliv, aby zůstal ve vlastnictví IT firmy a byl státu pouze dlouhodobě pronajímán.

Státní zastupitelství by nemělo čekat

na podání trestního oznámení od premiéra, ale mělo by s ohledem na opakované problémy kolem IT zakázek samo konat a šetřit IT zakázky, místo toho, aby se staralo o to, zda má Mudr. David Rath ve věznici zdravotní matraci, či nosí džíny.

Těch problémů,

které je potřeba nutně řešit máme mnohem víc a premiérovi ČR Andreji Babišovi není vůbec, co závidět, protože asi sám neví, co má řešit dřív. Závidí mu především Piráti, kteří neví, jak by se ho zbavili a tak se na něho opakovaně stěžují v EU, protože by se rádi viděli v premiérském křesle. Umíte si představit

premiéra Pirátů s cigárem marihuany v ústech?

Autor: Jiří Čumpelík | čtvrtek 23.1.2020 5:24 | karma článku: 20,79 | přečteno: 587x