Předem pokažené Hry XXXI. Olympiády v brazilském Rio De Janeiro

Trapas, připomínající spíše politickou olympijskou estrádu některých západních států, kteří ukazují svoji politickou moc v bojkotování nebezpečného Ruska a přitom ve skutečnosti poškozují mezinárodní Letní olympijské sportovní hry

Nejde o nákazu infekcí virusem Zika,

který způsobuje u dospělých neurologické poruchy a ohrožuje děti, což jistě odradí nemalý počet špičkových sportovců od účasti na Olympiádě v Brazílii, která je ohroženou oblastí s tím, že dosud není plně objasněn systém šíření virusu Zika i mimo nakažených komárů a sexuálního styku.

Nejde o špinavé zátoky šířící zápach

které se Brazilcům nepodařilo vyčistit, ani o pocit mnoha chudších Brazilců, že právě oni budou doplácet na vysoké náklady na olympijské hry.

Jde především o neschopnost současného antidopingového systému,

který není schopen z krve a moči sportovců odhalit doping v dostatečné zpětné vazbě, který by mohl ovlivnit aktuální výkon sportovce. To ovšem není chybou sportovců, ale antidopingových expertů a kvality jejich testů.

Není pochyb,

že si Rusko prošlo za svou státní dopingovou aféru mezinárodní ostudou a jistě nebylo v rozšířeném používání dopingu samo, ale sportovec u kterého nebude průkazně prokázáno používání dopingu, by měl mít plné právo soutěžit na olympiádě.

Nejde pouze o nesmyslný kolektivní bojkot sportovců Ruska,

ale o trapný pocit olympijských vítězů, kteří si budou vědomi toho, že jejich medaile bude postavena na neúčasti často velmi dobrých ruských sportovců.

To hlavní o co jde, jsou sportovní fanoušci,

kteří budou ochuzeni o často zajímavé soupeření sportovců Ruska a USA, což zcela nesmazatelně poznamená úroveň

Letních olympijských her 2016 v Rio De Janeiro.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 22.7.2016 10:51 | karma článku: 39,41 | přečteno: 1906x