Předáci odborů, držte se bez kompromisů požadavků odborářů !!!

             Řekli jste co bylo potřeba. Není třeba se omlouvat, či omezovat stávky, ani jakékoliv protesty. Není vaší povinností sdělovat detailně rozsah vašich stávek, či se dohadovat s papaláši. Každé vaše jednotlivé slovo využije vládní propaganda proti vám. Máte plné ústavní právo stávkovat a protestovat. Nemůžete nést odpovědnost za neřízené protesty občanů. Máte plné právo požadovat odchod této vlády!

             Byly to odboráři a pracující z ČKD,

             kteří vypískali prvního tajemníka KSČ a kteří svým příchodem na Václavské náměstí rozhodli v roce 1989 o konci vlády totality! To byla rozhodující síla, která ve spojením s většinou ostatních občanů, donutila totalitní vládu k jednání o jejím odstoupení! Byla to ta hlavní občanská síla, která přinesla demokracii do této země! Pokud by odbory nerozhodly a nepodpořily disidenty, tak by ještě dnes pokračovala vláda totality!

             Klidně sdělte vládě,

             že se jedná politickou stávku, není třeba si to odříkat. Politika je vše co se týká rozhodovaní o hospodářské politice, včetně životních i sociálních podmínek pro občany! Není potřeba si nechat omezovat důvody stávky.

             Všichni, kteří dnes

             ve své sobeckosti, či pohodlnosti, nebo v zájmu vládní, či stranické propagandy útočí na odbory si neuvědomují, že mohou žít v demokracii, jen díky odborům, které vystoupily v roce 1989 proti totalitní vládě. Měl by si to připomenout i president. Zapomínají na to, že tato zem patří všemu našemu lidu, nikoliv jen jim a papalášům!

             Odboráři nenechte se zastrašit!

             Vláda, která ztratila důvěru občanů, která si bere občany, jako rukojmí jen proto, aby se udržela u moci a prosadila své reformy namířené proti většině občanů, nemá demokratické právo vládnout. Její strach o občany připomíná divadlo, kterým chce čelit protestům odborářů a občanů.

             Jsme ochotni jednat,

             teď říká premiér Nečas a přitom už vládní reformy a zákony ODS a TOP 09 jsou protlačovány sněmovnou. Odbory prý narušovaly sociální dialog úmyslně. Už opravdu není o čem jednat s touto vládou. Vláda od reforem neustoupí, tedy odbory od stávek a protestů taky. Divadlo už skončilo.

             Je potřeba jasně prohlásit,

             že pokud tato vláda bude reflektovat ztrátu své důvěry a odstoupí, zastavíte všechny následné stávky a protesty do doby zvolení nové vlády. Je potřeba jasně prohlásit, že odpovědnost za případné další stávky, protesty a způsobené hospodářské škody nenesou odbory, ale

                                                         nese tato vláda premiéra Nečase!

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 13.6.2011 16:47 | karma článku: 23,13 | přečteno: 1143x