Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J30a54r91a 26R92a66n35k

8. 4. 2015 18:32

Po precteni Vaseho clanku mam pocit, ze se pan Zeman musel pomstit za to, ze byl v USA ignorovan, jel tam na privatni pozvani, tak proc by se melo celemu svetu oznamovat, ze cesky prezident je na oficialni navsteve? A stale vsichni bazirujete na jednom sluvku, ktere mel americky velvyslanec pouzit a ani jeden z Vas to zatim nepouzil spravne....

Tady se vsichni dohadujete nad jednim slovem, ktere mel A. Schapiro vyslovit: AWKWARD a zaroven si ho vykladate jako prekerni, coz je spatne, muze byt i: nesikovny, nejisty, stydlivy a Vy jste zde vsichni odbornici:-/

3 4
možnosti
Foto

Napsal jste to dobře.

Shapiro by si bez příkazu z Washingtonu nic takého nedovolil.

USA se rozhodly Zemana důrazně varovat. Jsem zvědavý, co ještě vymyslí se svými lokaji z TOP09 a KDU-ČSL.

Karma R^

6 6
možnosti

Co by si nedovolil? Konstatovat, že Zeman bude na tribuně ve "specifické" společnosti?

6 1
možnosti
Foto

Pozdě! Hrad dal zpátečku!Rv

10 4
možnosti

To není zpátečka,

pouze diplomatické řešení situace mezi spojenci.

5 7
možnosti
MK

Americký diplomat žádná diplomatická pravidla neporušil. Odpověděl na položenou otázku a to velmi jemně a zdvořile. Co jiného měl také udělat? Odpověď typu "no comment" je dobrá jen pro zbabělce, kteří se bojí projevit svůj názor. Reakce hradního pána měla však ke zdrořilosti a jemnosti velmi daleko. Z toho soudím, že se nejednalo o odpověď diplomatovi, ale o divadélko pro IV.cenovou skupinu, která jako jediná mu ještě zůstala nakloněna.

14 5
možnosti
JK

To je srandy kopec... tady... p.Kantorek. Kurňa lidé, alespoň to po sobě čtěte. Prokazujete panu prezidentu medvědí službu.;-D

3 1
možnosti
MK

Zajímavé je, že když někdo píchne do Šapitá, tak se hned do něj pustí Spolek přátel USA, že dotyčný neumí anglicky. Vůbec je nezajímá, že Šapitó udělal diplomatickou chybu, když se byť "diplomatickou" řečí jal poučovat MZ o cestě do Moskvy. Ve své podstatě si zahrál na říšského protektora, či moskevského Poraděnka. Ale tohle ze spolku  přátel USA nechce  pochopit, že jsou USA nástupnickou zemí po Sovětském Svazu (dříve nacistického Německa)

7 11
možnosti
JK

Myslím, že pan Shapiro umí anglicky z podstaty celkem slušně.;-D

6 0
možnosti
BT

add nikdo nebránil: co by asi měl velvyslanec presidentovi sdělit, názor americké administrativy je presidentovi jistě znám

add skutečností je: že náš president jako jediný z EU půjde pozdravit ruskou armádu a teprve potom uctí památku padlých

add kritika presidenta: nesmysl s červenými kartami mnohokrát vyvrácený pořád někomu straší v hlavě

add president ....: vaše znalosti o oficiální návštěvě na pozvání hlavy státu jsou minimální lépe řečeno žádné, to co píšete je nesmysl, nakonec po tomto extempore se už našemu presidentovi žádného pozvání do Bílého domu nedostane ač o něj dlouho usiluje

add rychlá reakce: která pravidla velvyslanec překročil? to by mne opravdu zajímalo a zamotat do toho lidovce a vládu je poněkud zvláštní

suma sumárum napsal jste pěkné dílko leč naprosto subjektivní a poplatné vašemu vidění světa

11 1
možnosti

Náš president ČR Miloš Zeman je zvyklý úřadovat na Pražském hradě v historickém sídle našich panovníků. Pochybuji, že by dlouhodobě usiloval o pozvání do Bílého domu za mořem.

1 7
možnosti
Foto

Jen poznámku: pokud by byl Zeman zkušený politik, jak píšete, těžko by se obklopil něčím takovým jako Mynář a spol.

Zeman je politikář a to je rozdíl.....Navíc se zesměšňuje čím dál víc.... Nebude to dlouho trvat a bude na úrovni Milouše......:-)

13 1
možnosti

Nic lepšího se od vás čekat nedalo.

Nemá cenu na to ani odpovídat.

Lituji.:-)

2 9
možnosti
Foto

Velvyslanec Schapiro  řekl toto "Není na mně nebona kterékoli jiné zemi, abychom říkali českému prezidentovi, co má, nebo nemádělat, a chápu, když prezident Zeman řekl, že je třeba vzdát hold obětem všechzemí v souvislosti s koncem druhé světové války. Symbolika toho, že možná jejediným vůdčím představitelem států EU, který bude stát na pódiu, sledovatvojenský pochod, když ta armáda vlastně destabilizuje jeden ze státůsousedících s EU, tak to možná je takové prekérní. Uvidíme, co se stane."

  Zeman se vyhražuje vůči velvyslanci státu, který naše země vesvých bezpečnostních strategiích označuje jako garanta své bezpečnosti. Tedy zanejbližšího spojence. Na druhou stranu  si prezident na Hrad zve Putinovynejbližší spolupracovníky, od kterých si nechává platit dovolenou, případně kruskému velvyslanci do jeho domu chodí s radostí pít, až se zliteje jak carský důstojník a málem pozvrací korunovační klenoty.

9 5
možnosti

Vážený pane,

jistě i mnoho jiných spoluobčanů pochopilo, že problémy presidenta s chůzí, jsou s ohledem na jeho věk a zdravotní problém zcela běžné. Nelze než mu popřát pevné zdraví a občas i kvalitní alkohol z českých švestek.

5 7
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 25,98
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"