Požadujeme odvolání ministra vnitra Radka Johna!!!

              Buď rezignuje sám, nebo ho musí odvolat premiér Petr Nečas. Současný ministr vnitra nerozumí tomuto resortu tak, jak by bylo potřeba, řekl  Zdeněk Buřič, zastupující předseda Odborové organizace Unie bezpečnostních složek (UBS), která zastupuje mimo policistů, příslušníky vězeňské služby a celníky.

                Předseda Oborového svazu hasičů(OSH)

                Zdeněk Jindřich Oberreiter a předseda Odborové organizace Unie bezpečnostních složek (UBS) Miloš Plechatý chtějí peticí poukázat na to, co zlého ministr vnitra napáchal. Pokud petice nebude mít úspěch zváží možnost napodobení akce lékařů. UBS hrozí, že by mohlo odejít až 10 000 policistů.

                Předseda Nezávislého odborového svazu PČR(NOS PČR),

                pplk. JUDr. Milan Štěpánek  mluví úsporách, které policii zdevastují, což povede až k narušení bezpečnosti ve státě. Rovněž předseda Oborového svazu hasičů(OSH) Zdeněk Jindřich Oberreiter tvrdí, že pokud příští rok nedostanou hasiči 800 miliónů Kč, tak Hasičský záchranný sbor příští rok rovněž zkolabuje.

               Podle předsedy Nezávislého odborového svazu Policie ČR(NOS PČR)

               Milana Štěpánka je petice určena premiéru vlády s tím, aby ministra vnitra odvolal a poukazuje na závažná pochybení ministra vnitra Radka Johna.

               Místopředseda NOS PČR mjr. Ing. Alexander BURDA se

               se vyjádřil, že jde o urážky policistů s tím, že ministr vnitra prý loví velké ryby, ale normální trestná činnost ho nezajímá. Policisté jsou zklamáni, jak se ministr vnitra stará o policii a hasiče. Pokles mezd byl vyšší, než ministerstvo připouští.

               Zdeněk Buřič, zastupující předseda Odborové organizace

               Unie bezpečnostních složek (UBS) vyžaduje radikálně změnit financování, způsob práce a způsob přemýšlení. Policie prý potřebuje nutně pořádnou radikální reformu!

               Tak nevím,

               zda lze považovat slova ministra vnitra Radka Johna, že nechce zbytečné úředníky, spáče a lenochy za urážku Policie ČR. To, že nechce policisty, kteří se flákají, či využívají služebních vozů pro soukromé jízdy, nelze považovat za urážku policistů, ale za urážku těch, kteří se takto chovají.

               Vyjádření ministra vnitra Radka Johna,

               že máme téměř dvojnásobek policistů na 100 000 obyvatel(430), než Slovensko(250) je jistě překvapující a svědčí o tom, že máme více, než dostatečné rezervy v počtu potřebných policistů. To je také důvodem proč Nezávislý odborový svaz Policie ČR(NOS PČR) vyhlašuje, že o obdobné akci, jako byla akce lékařů, „Děkujeme, odcházíme“, zatím neuvažuje a spíše směřuje akci směrem na odvolání ministra vnitra Radka Johna, „My zůstaneme, vy odejděte“! Problém je ve skutečnosti, že odchod 5 000 - 10 000 policistů, by nemusel citelně narušit zajištění bezpečnosti na území ČR.

               Ministr vnitra Radek John

               by měl skutečně s policejním presidentem Petrem Lessym zahájit pořádnou, zásadní a radikální reformu Policie ČR tak, jak vyplývá z přání Odborové organizace Unie Bezpečnostních složek(UBS) a zajistit skutečně pružnou, úspornou a co nejefektivnější činnost Policie ČR a Hasičského záchranného sboru(HZS). Rovněž je nejvyšší čas zrušit nestandardní renty pro policisty, které zpětně zadlužují stát tak, že v letošním roce na ně zaplatí ministerstvo vnitra 3 mld. Kč, jejich převedením přímo do platů policistů v době jejich aktivní činnosti tak, aby si s těmito příjmy mohli dělat policisté co chtějí a nedocházelo k dalšímu zpětnému zadlužování rozpočtu ministerstva vnitra. Ministr vnitra představuje výkonem své funkce zájmy občanů, společnosti a vlády. To si musí uvědomit veškeré jemu podřízené složky, včetně jejich odborů.

                  Pane ministře vnitra Radku Johne zatím máte důvěru občanů, využijte toho!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 14.2.2011 20:20 | karma článku: 23,86 | přečteno: 1707x