Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

"President upozornil na skutečnost, že se nehodlá vyjadřovat ke všem zákonům" Vas citat prevzany z projevy pana prezidenta. Je-li tento citat pravdivy, pan prezident nezna sve povinosti. (asi predelava ustavu)

Prezident je zde od toho, aby kazdy zakon zhodnotil a take PODEPSAL, kdyz s nim souhlasi. Tim se VYJADRUJE. ke kazdemu zakonu. To je prezidentova POVINOST. Pri vraceni zakona jako neprijatelny, by mel ODUVODNIT pro jej odmitl podepsat. Dobra souhra se ZAKONODARNOU MOCI.

0 0
možnosti
EP

Neměl jsem možnost sledovat projev pana presidenta, přečetl jsem jsem si blog a podíval do diskuse k němu. Musím s velkým žalem konstatovat, že asi většina diskutujících nepochopila co je to demokratický systém, který je u nás uplatňován.

První nápad co musím sdělit je výrok TGM asi brzy po vzniku ČSR. Jen jak se zachoval v paměti z přečtených jeho výroků.

"Tož, demokracii máme, ale ještě musíme mít demokraty"

Z diskuse jasně plyne, že mnozí se nad podstatou nikdy nezamysleli. Znamená to: - všichni občané jsou si rovni. Z toho plyne že každý hlas ve volbách má stejnou hodnotu.

Ten kdo si myslí, že přece on je vzdělanec mající před i za jménem několik titulů, tak to je pyšný pitomec a dle KHB " velká trouba". Mimo to je docela známo, že někdo může vystudovat několik VŠ, ale moudrost lidská je mu odepřena. Myslím že ze staré moudrosti "komu není s hůry dáno v apatyce nekoupí".

Marné námitky o aroganci, namyšlenosti. Každý soudný člověk musí vědět, že žurnalistika u nás je kumulovaná nemravnost a kyž to někdo pojmenuje, že je to žumpa, tak to vůbec neznamená, že je to vulgární. Je to pojem běžně užívaný a to jak občany, kteří každy den jdou do práce, tak i akademiky co jdou každý den bádat a své myšlenky z toho plynoucí předávají studentům,

kterým většinou nedovolí mít vlastní názory.

A prosím nezaměňovat slovo demokracie a svoboda. Demokracie je společenský systém, který umožňuje svobodně vyjádřit názor a tomu zase svobodně oponovat. Zase TGM "demokracie je diskuse". Ne nálepkování.

Nálepkovat někoho pro názory to dělali kádrováci, když v návalu práce to zkracovali. "Soudruh nemá Klapoklidez" /kladný poměr k lidově demokratickému zřízení/. Na to jim občan kašlal. A stačila mu svoboda v duši.

4 0
možnosti
Foto

Ta citace Daniela Kroupy je bohužel pravdivá. Vláda lůzy už je tady. Bát se tedy, že by přišla, je nesmysl.

3 5
možnosti

Pane Chuchmo,

domnívám se, že s přímou demokracií, přijde i vláda lidu a to bude to nejlepší pro český národ.

1 1
možnosti

Vážení diskutující,

nechtěl jsem psát svůj názor, protože mám respekt k věku i mimořádným schopnostem pana Miloše Zemana, presidenta ČR, přijímat nové myšlenky a nové výzvy, v měnícím se světě, zejména s ohledem na skutečnost, že mimořádně kultivovaný, nepodlézavý a kritický projev pana presidenta obsahoval podstatnou část i mých stanovisek, týkajících se zejména zdravého rozumu většiny lidí a úcty k Českému národu, tedy ke všem atributům, kterými někteří naši politici, včetně Kalouska a jeho party TOP 09 pohrdají a nad které se hloupě povyšují.

President ukázal cestu, kterou by se měl náš národ ubírat a kam by měl směrovat.

Je překvapující a zcela patrná určitá shoda i s mladými politiky prosazujícími přímou demokracii, v souladu se zastupitelskou demokracií i když je zcela logické, že kritika těchto mladých politiků bude k současnému návrhu zákona z dílny ČSSD mnohem tvrdší, protože především předložené kvóty obsažené v návrhu zákona jsou zcela nepřijatelné a vyvolávají dojem, že někteří politici z řad ČSSD, ANO a zejména Lidovci, ke své vlastní hlouposti, mají zájem Občanské referendum prakticky znemožnit., což se již v zákoně týkajícího se místních referend podařilo, což potvrzuje množství neúspěšných místních referend z důvodu nesplněných hloupých kvót.

Občané by si měli uvědomit, že pokud nepůjdou k referendu, rozhodnou ti, kteří mají v dané věci zájem a ti kteří referendu půjdou, rozhodnou třeba jen jedním hlasem. Pak teprve bude účast v referendech stoupat odpovídajícím způsobem. O tom, že referendum by mělo být závazné, pro všechny, včetně poslanců, či vlády, není vůbec pochyb.

4 3
možnosti

Jasně, váš pan prezident velmi zhusta a velmi rád mění názory, aby se co nejvíc přizpůsobil mainstreamovému názoru svých "deseti milonů" Té "dementní většině", jak psalRvRv

5 3
možnosti

M.Zeman - 1992:

Současně bych však chtěl varovat před obecně rozšířenou a dalo by se řícipopulistickou iluzí, která vychází z názoru, že hlas lidu je hlasem božím, a žeto, co nespraví parlament, spraví občané..... To co nyní řeknu, není projevemuniverzitní povýšenosti nebo sarkasmu. Je to suché konstatování skutečnosti.

Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilnínebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrnýintelekt... procento dementních mezi námi je o něco nižší, než je průměr, tentofakt zakládá moji důvěru k tomuto parlamentu. Proto bych chtěl varovat přednekritickým spoléháním na referendum. Proto bych si přál, aby tento i budoucíparlament byl natolik inteligentní, aby l referendu - pokud možno nemuselodojít.

Níže - celý jeho projev :

http://trololo.blog.cz/1602/male-pripomenuti<http://trololo.blog.cz/1602/male-pripomenuti>;

3 0
možnosti
Foto

Ano, tehdy se klonila společnost více doprava a bylo nebezpečí, že by si komouši a všelijací socani včetně Zemana ani neškrtli. Dnes společnost smýšlí silně levicově a tak jí už i podle Zemana můžeme tu moc tedy svěřit.

0 0
možnosti

Jen další z jeho veletočů. V projevu z roku 1992 Zeman, tehdy poslanec Federálního shromáždění, vysvětluje svůj odmítavý postoj k referendu. „Současně bych však chtěl varovat před obecně rozšířenou a dalo by se říci populistickou iluzí, která vychází z názoru, že hlas lidu je hlasem božím, a že to, co nespraví parlament, spraví občané,“ říká Zeman v projevu z 21. ledna 1992. „Kdybychom v této zemi uspořádali všelidové hlasování o tom, zda obnovit trest smrti, jak si myslíte, že by toto hlasování dopadlo? Máme k dispozici poměrně seriózní a reprezentativní průzkumy veřejného mínění a můžeme tedy vyvodit předběžný závěr,“ pokračuje Zeman. Poté citoval část projevu psychiatra Cyrila Höschla, který mimo jiné hovořil o tom, že třetina obyvatel země je slabá duchem a každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik.

3 1
možnosti

Pane Černý nebudu nic měnit na předcházející odpovědi.

Nemění názory jen ........ a dnes mluví Miloš Zeman, jako president ČR, teda s mnohem větším rozhledem a s mnohem větší uvážlivostí, zejména, když mluví, jako president ČR v Poslanecké sněmovně.

3 0
možnosti
Foto

Já musím opravit jednu pověru, které podlehl i prezident Zeman. U toho sčítání hlasů v prezidentské volbě vůbec nikdy nešlo o to zjistit průměr ze dvou měření.

To je věc zcela basická a poradí si s ní i žák ZDŠ. Šlo tam o něco jiného. Podrobnosti jsem už zapomněl, ale bylo to asi toto:

1. Ten, kdo prošel 1. kolem, ten prošel a už se s ním nic nedělo.

2. Ten, kdo neprošel, byl zařazen do druhého sčítání a jestliže prošel, tak prošel.

3. Ale, jestliže ani ve druhém kole neprošel, tak dostal penalizaci (odečet hlasů) daleko vyšší než byla ta v 1. kole

Je to jakási obdoba trestů ve fotbale. Faul na hrací ploše se prostě hodnotí jinak než faul v pokutovém území. A je obrovský rozdíl mezi trestným kopem z pole a pokutovým kopem ze vzdálenosti 11m a x cm.

A co se týče Zemanových "pomluv". Tak v Praze je obecně známé, že když se olovo vylilo z tavícího tyglíku, tak bylo velmi pohledné a zvláště cizinci za něj v žižkovském hotelu Ostaš nabízeli velmi pěkné sumičky peněz.

1 1
možnosti

Pane Hermánku,

nevím přesně, jak to tehdy bylo, ani se mi to nechce hledat v mých článcích. Vím jen, že to byla geniální pit..... úředníků.

1 0
možnosti
VK

Vládce náš, slunce naše jasné....;-D

5 2
možnosti

Pane Kopřivo,

pletete se. President ČR Miloš Zeman právě poukázal na to, že vládcem nad touto zemí by měl být Český národ.

1 1
možnosti
MK

Je dobré připomenout zásadní body prezidentova projevu, v mnohém s ním souhlasím, ale v článku mně chybí Váš názor, Váš komentář.

2 0
možnosti

Pane Kulhavý,

pokusil jsem se výše odpovědět.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím s prezidentem, jsou rozhodnutí, která jsou dlouhodobá nebo nezvratitelná (restituce) a tedy přesahují volební období jedné vlády nebo i životnost jedné strany a je tedy k ní souhlas většiny voličů.

5 0
možnosti
VK

Na napravení zlodějin není třeba referenda.

2 0
možnosti