Potlesk pro představitele ANO za podraz na komunisty, nebo ne?

Vlastně těch 10 mld. Kč se ani nemusí přepisovat do vládních rezerv, zejména, když se mají hned po Novém roce zase vrátit do rozpočtu armády. Zbytečné čmárání k radosti ministra obrany Mgr. Lubomíra Metnara.

Jde pouze o serióznost jednání,

tedy, zda takové podrazy se stanou běžnou součástí politiky. Slíbíme něco a pak to uděláme stejně po svém. Pro někoho dobré, ale ......

Většina občanů má nižší příjmy,

než je průměrný plat a u nich ten rozdíl mezi 19%, či 15% daně při rušení super hrubé mzdy bude v řádu stokorun, ale ti co mají příjmy mnohem vyšší, mohou očekávat nárůst v řádech tisíců. Že by to byl podraz na tu většinu pracujících občanů, ve prospěch vysoko příjmových občanů? Těch 23% daně z části nad příjem 140 000 působí spíše humorně.

Připomíná to 

především nutnou potřebu platové reformy od prezidenta, až k minimální mzdě a zároveň nutnost daňové, sociální a důchodové reformy. O tom, že je třeba zcela zatrhnout sčítání platů všestranných funkcionářů i některé související příjmy se státními, či veřejnými příjmy, není pochyb. K tomu nepotřebujeme Piráty, ale pořádek a jasnou vizi, co chceme.

Je to stejné jako,

schválit rozpočet s 320 mld. Kč dluhu a ve skutečnosti počítat s tím, že ho za týden prohloubíme při schvalování zrušení super hrubé mzdy v rámci daňového balíčku o dalších cca 100 mld. Kč rozpočtového dluhu. Stanovisko prezidenta je dostatečně důrazné a měli by si ho uvědomit všichni poslanci. 

Navrhovaný daňový balíček prezident ČR Miloš Zeman nepodepíše.

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 21.12.2020 10:18 | karma článku: 15,02 | přečteno: 464x