Postaví v Dobroníně pomník Německým Gestapákům, či Esesmanům?

              Zvěrstva, které tady Němci dělali v době okupace nemůže nic ospravedlnit. Bylo to pokračování doby temna, kdy si žádný slušný Čech nebyl jist životem. Dobu, kdy tady řádili, poroučeli, vraždili a udávali Němečtí okupanti, jako příslušníci nadřazené arijské rasy každého, kdo se jim znelíbil, již zavál čas.

              Připomínat tuto dobu

              pozůstalým lidem, jejichž předci prošli německým kriminálem, nebo koncentračním táborem, či byli zavražděni, nebo popraveni, je obtížně přijatelné. Ani ostatním lidem není dobré připomínat německou okupaci. Nenávist k Německým okupantům byla v celé České zemi. Svoje zemřelé by si měli Němci pohřbít raději ve své zemi.

              Byli popraveni, či zavražděni?

              Měli být odsunuti a nikdo by jejich smrtí nic nezískal. Proč právě tyto Němce nechtěli naši místní občane nechat svobodně odejít? Co spáchali, nebo co měli tito vybraní Němci na svědomí, že je místní občané popravili? To nemohla být vražda, ale pouze poprava. Pokud by byli odsunuti, tak už je nikdo za jejich zločiny nemohl potrestat. Poprava bez soudu, válečná, či poválečná poprava.

              Jsou věci které dnes nechápeme.

              Ano, jistě to byla msta. Ošklivá msta. Sedláci a venkovští lidé nikdy nezabíjeli bez důvodů. Výmysly o tom, že byli podnapilí jsou nesmyslem. Místo kde se lidé scházeli a projednávali místní věci, byla na vesnici vždycky místní hospoda. Dnes už se nedovíme za co šli místní občané popravit vybrané Němce.

              Zlo vyvolává zlo!

              Je  ostudné z toho dělat mediální kampaň, urážet místní občany a tvrdit, že jejich předci vraždili. Když vraždí zločinci, vraždí se ženy i děti. Tak vraždili Němci. Nic takového se v Dobroníně nestalo. Pouze poprava skupiny Němců. Proč, to již zavál čas. Žádná senzace, ale pravděpodobně poprava Esesmanů, či Gestapáků, kteří se dopustili zločinů na místních lidech.

                                                Přihlouplý reportér z toho zla dělá senzaci!

 

Pozn.

Nezapomeňte si přečíst:

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/177415/Pozadujeme-odvolani-ministra-vnitra-Radka-Johna.html

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 15.2.2011 11:10 | karma článku: 23,85 | přečteno: 1619x