Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení pánové,

já bych tak nejásal. Záznam z osobní kamery, není pravděpodobně úplný a nezachycuje začátek zásahu policie a možná ani celý průběh konfliktu.

Rovněž pokud některý z policistů znal maminku z předchozích zákroků, nebo vyšetřování, popřípadě pokud byl incident byl pouze pokračováním nějakého předchozího konfliktu, nebude to příliš k oslavě!

0 4
možnosti
MV

M80i66l52a62n 11V74e76l73k76ý

26. 3. 2013 14:12

Koukám,že vám ta dosavadní ostuda nestačila .............. Jste provokatér, nebo svá slova myslíte upřimně?

4 0
možnosti
Foto

Dovolím si shrnout svůj dojem z článku, ze skutečné události, a z diskuse. Článek je nesmyslný, protože se v něm píše o něčem úplně jiném, než co se skutečně stalo. A co že se stalo? Nestalo se nic protizákonného ze strany strážníků. A diskuse? Tak tu autor projel na celé čáře...Rv

2 1
možnosti
MV

M96i32l42a17n 31V93e52l72k31ý

25. 3. 2013 12:16

Vyvážený příspěvek by měl obsahovat i pochvalu.

4 0
možnosti

Musím se z části omluvit zasahujícím policistům!!!

Po shlédnutí záznamu z osobní kamery policisty, musím konstatovat, že ze strany maminky nebylo jednání s policisty vůbec vstřícné a vykazovalo znaky odlišného temperamentu i jiného jadrnějšího slovníku.

Přesto považuji zásah policistů za neadekvátní, zejména s ohledem na kočárek s dítětem a považoval bych napomenutí občanky, které neměla pejska na vodítku, za mnohem přiměřenější řešení předmětné situace, zejména s ohledem na skutečnost blízkého bydliště občanky, poskytující zjištění jejího bydliště, což umožňovalo následnou možnost jejího předvolání k projednání přestupku na oddělení místní policie.

K tomu musím konstatovat, že to policisté v Rokycanech nemají opravdu příliš jednoduché a že by se měl předmětný konflikt řešit přijatelným kompromisem, tedy metodicky s tím, že drobné přestupky by neměly být řešeny v době, kdy maminka tlačí kočárek s dítětem, což může logicky vyvolávat emociální reakci u maminek.

0 5
možnosti
KV

Pročítám si diskuzi a konstatuji, že byste se měl omluvit i panu Velkému :-)

6 0
možnosti
KF

Tak už je jasno, strážníci mají incident nahraný osobní kamerou a vše je naprosto jinak!

Žena nejevila nejmenší zájem o spolupráci, nikde nezaznělo, že občanku ukáže doma, naopak, stále opakuje, že policistům nic neukáže, nacionále neřekne, stále se snaží utéct.

Strážníkům tyká, sprostě je uráží, fyzicky napadá. 

Nechce nic slyšet, tudíž strážník jen monotónně opakuje, aby se uklidnila, což jen zvyšuje intenzitu jejího řevu.

Při potyčce si kočárek s děckem zvrhává sama (podle mě úmyslně) a paradoxně ji nezajímá, co chlapci je, ale stále hledá výmluvy pro to, aby mohla odejít před příjezdem PČR (malej má hlad, musí ho nakrmit- ovšem děcko do té doby nebrečí, a utekl jí pes- ano ten, který měl být na vodítku).

A ve finále se zjevuje ženin druh a ten už strážníkům dokonce nepokrytě vyhrožuje, o sprotých urážkách nemluvě...  Jóó soudit jen dle jedné strany se nevyplácí ;-)

9 0
možnosti

Paní Fialková,

to co popisujete zatím nevyvrací to, co nám ukázala TV NOVA, ale budu rád, pokud bude nahraný incident z osobní kamery poskytnut TV NOVA, aby bylo možno posoudit celý průběh incidentu. Věřím, že ho TV Nova ráda odvysílá. Doufám, že záznam bude začínat před zahájením kontaktu s tou maminkou a nebude přerušovaný, až do ukončení konfliktu. Jasné to bude, až s tím bude seznámena veřejnost, protože popisujete děj, který dle záběrů poskytnutých TV Nova vypadá dost odlišně. Jsem rád, že policisté jsou vybaveni osobními kamerami a že si jistě umí, před zahájením kontaktu s občanem, zapnout osobní kameru. Měli osobní kamery všichni přítomní policisté? Je k dispozici záznam z městské kamery? Jakým způsobem došlo k převrácení kočárku bylo vidět z poskytnutého záznamu.

0 7
možnosti

Za týden se dočtu jak jsou policajti na pytel, že na ně každý kašle a oni si nedokážou zjednat pořádek. A že to je jejich vina.

6 1
možnosti

Vážení diskutující,

děkuji za všechny příspěvky pozitivní i negativní,  ale cílem příspěvku bylo upozornění na to, že i prosazování práva je třeba konat ohleduplně k občanům, úměrně pochybení občana s tím, že použití jakéhokoliv násilí je nutno velmi vážit a mělo by být až tou poslední možností k dosažení účelu zásahu a to ještě v přiměřeném rozsahu.

Nepodezírám TV NOVA, že zveřejněním uvedeného případu, měla jakýkoliv zájem

manipulovat s veřejným míněním, protože poctivé a náročné práce policistů si váží většina občanů.

2 6
možnosti
MV

M98i25l38a40n 19V29e65l98k51ý

24. 3. 2013 12:48

Proč ve vašem blogu uvádíte nepravdivé informace? .....

7 2
možnosti
JM

Nešla romka popřát babičce jak mladíci z Tanvaldu?

8 1
možnosti

Jednu věc maličko nechápu. 

Proč se tolik lidí zastává Cikánky?

12 3
možnosti
Foto

Věřit zpravodajství TV Nova je stejné, jako když čtenář věří Blesku. Nikdo sice neví, co incidentu předcházelo (jo, Nova snad něco říkala), ale moudrých na základě neobjektivního zpravodajství je tady celé hafo...

9 1
možnosti
JD

J51a43n 42D81o67u60š82a

23. 3. 2013 22:34

Psal jsem to již u podobného článku. Prokázat totožnost musíte i měšťákovi. Jestli neprokážete, nemusí Vás doprovázet domů, ale může Vás zadržet a předvést na PČR. Zákon platí pro každého občana. I když se to někomů může nelíbit.

9 3
možnosti

Jistě máte pravdu, zadržet maminku s děckem a předvést na PČR pro závažný přestupek, jako zločince. Opravdu to myslíte vážně?

4 8
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"