Pokus o revoluci ve Švýcarsku rozhodne nedělní referendum

Změna může zásadně ovlivnit vztahy ve společnosti. Každý Švýcar by mohl dostávat od státu měsíční příjem cca 60 000,- Kč a děti cca 15 000,- Kč, ale my nejsme ve Švýcarsku, ani ve Finsku, kde se podobné referendum také připravuje.

Pro Česko by to znamenalo

vyplácet každému občanu měsíční příjem nejvýše cca 8 000 – 10 000,- Kč a pro děti cca 2 – 3 000,- Kč. Znamenalo by to zavedení daňové progrese, úpravu nepřiměřených platů ve státním sektoru a likvidaci celého složitého systému sociálních dávek, důchodů, dávek v nezaměstnanosti i jiných peněžních podpor. Rovněž podstatné úspory výdajů na přebytečnou státní, krajskou i některou obecní správu a zrušení dotací pro některé zbytečné neziskovky. Zároveň by bylo nutné redukovat duplicitní činnosti, jako je zbytečný počet zdravotních pojišťoven a podstatně redukovat nároky na počty státních zaměstnanců v různých oborech a činnostech, ve smyslu skutečně hubené, ale vysoce produktivní státní správy.

Došlo by k uvolnění

značného počtu kvalifikovaných státních pracovníků, které musí naše firmy hledat v zahraničí a současně se dá předpokládat i zakládání nových podnikatelských firem, což by prospělo k příjmu státního rozpočtu. Podporu podnikání a zakládání nových výrobních podniků by vláda musela řešit dohodou, přes soukromé podnikatelské subjekty, aby nenarušovala předpisy EU s cílem, aby příjem státního rozpočtu postupně vzrostl nejméně o 50%.

Změna by umožnila mnohem svobodnější rozhodování občanů.

Zmizelo by podstatné psychické trauma ze ztráty zaměstnání. Všechno by se pro občany rázem zjednodušilo. Občan by nebyl nikdy úplně bez příjmu a snížil by se počet zoufalých situací, které často vedou k rozpadu rodin, či k sebevraždám.

Měsíční příjem by měl občanovi zajistit

základní přežití tak, aby se vyhnul totální nouzi. To znamená, že občan by mohl z měsíčního příjmu přijatelně přežívat, nebo by si mohl hledal vhodné zaměstnání, či podnikání, aby si svůj měsíční příjem zlepšil a mohl si dovolit investovat do svého bydlení a do svého vyššího komfortu, o co by se samozřejmě snažila naprostá většina občanů.

Nikdo by nemohl naříkat,

že dělá na někoho jiného, nebo, že někoho živí. Každý bude dostávat svůj měsíční příjem, jen občané, kteří budou v péči státu, jako občané v důchodových ústavech, v dlouhodobé nemocniční péči, či ve výchovných a vězeňských ústavech, by si museli z části svého příjmu, ve stanovené výši, hradit náklady na péči o svoji osobu.

Úprava měsíčního příjmu pro děti

může mít chybějící podstatný vliv na zájem maminek mít vice dětí, zůstávat doma a pečovat o své děti. To je snad jediná možnost, jak zvýšit počty narozených dětí a tím zabránit probíhajícímu vymírání národa. Samozřejmě na druhé, třetí a čtvrté dítě by mohl být měsíční příjem pro maminky postupně zvýšen do určitého věku dítěte. Z druhé strany by se měly dosti zásadně zvýšit daně pro svobodné a rozvedené muže tak, aby měli osobní zájem vstupovat do manželství.

Dopad skutečnosti,

že máme cca o milion méně dětí, než před cca 30 lety je alarmující. Nejde jen o budoucí propad v současném systému důchodů, ale především o zajištění pozitivního rozvoje společnosti a zajištění příjmů státního rozpočtu. Propad by mohl být velmi citelný a zajišťování pracovní síly pomocí imigrace, stejně jako v Německu, nechce akceptovat velká část našich občanů. Angela Merkelová vůbec není hloupá a ví, že Syrští uprchlíci ze sekulární Sýrie jsou schopni se přizpůsobit a přinést potřebnou pracovní sílu. Není pochyb, že naše řešení přijímáním imigrantů z Ukrajiny a Ruska i další vybraných zemí, je pro nás přijatelnější.

Pravděpodobně by došlo

k zlepšení vztahů mezi občany a zejména mezi zaměstnanci a zaměstnavateli s tím, že by zaměstnanci mohli snadněji odmítnout špatné pracovní podmínky, či nevhodné chování zaměstnavatelů. Mladí občané by získali možnost delšího času pro výběr svého profesního zaměstnání. Nikdo nebude moci nikomu nic závidět, protože měsíční příjem bude pro všechny občany stejný a nikdo nezůstane zcela bez prostředků. Došlo by k úbytku neshod a počtu zlodějen, které někteří nezaměstnaní bez přijmu, si dnes pletou se svým zaměstnáním.

Přesto není předpoklad

že ve Švýcarsku bude v referendu měsíční příjem úspěšně schválen, protože se jedná o revoluční změny ve společnosti a především o příliš vysoký stanovený měsíční příjem, ale není pochyb, že navržený systém měsíčních příjmů má budoucnost. Uvidíme, která naše politická strana, nebo hnutí, vyhodnotí rozpočtové potřeby, změny ve státní správě i nezbytné legislativní změny a zařadí zavedení měsíčního příjmu do svého politického programu. Život přináší větší, či menší změny, ke kterým můžeme mít podstatné pozitivní i negativní názory, ale vždy jde především o to, které změny budou občané chtít podporovat.

Líbil by se vám měsíční příjem pro každého občana ?

Autor: Jiří Čumpelík | sobota 4.6.2016 14:03 | karma článku: 23,34 | přečteno: 913x