Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

26. 3. 2010 11:05
Chce to udělat pořádek !

Zrušit přebytečné úřady a instituce. Ve státní správě potřebujeme schopné odborníky a nikoliv manažéry. Není možné, aby si státní správa zajišťovala odborné činnosti, přes soukromé subjekty. Proč tam potom zaměstnáváme tzv. odborníky s vysokými platy ? Rozdělujeme státní podniky a děláme nové úřady, abychom zajistili bohatá místa pro další elitu ?  Ministr Janota ušetřil 30 mld. jenom tím, že zarazil zaběhlé plýtvání a zlodějny. Takoví lidé by byli schopni udělat pořádek, jen nesmí být svázáni s daným prostředím !

0 0
možnosti

jrc

25. 3. 2010 12:45
Že by se nám ozvala potrefená elita ?

Naopak mám manažéry velmi rád, ale to jsou ti, kteří pro svoje soukromé podniky dělají skvělou práci ! To jsou lidi co si ty peníze zaslouží a pokud by nebyli dobří, tak by je majitelé vyhodili, nebo by se svou firmou zkrachovali !

Ale tzv. manažéří, kteří tady pumpují prachy ze státního rozpočtu, drží si svoje bohatá koryta ve státní správě, či státních podnicích a přitom přivedli stát do dluhů, to nejsou manažéři, pouze atrapy !

Klídek, oni to zaměstnanci, živnostníci a podnikatelé za vás stejně zaplatí !

0 0
možnosti
K

kubíkjansů

25. 3. 2010 13:00
Re: Že by se nám ozvala potrefená elita ?

Mno..a na základě čeho je soudíte? Máte snad nějaké přesné údaje o erudici a činnosti lidí, například z vedení ČNB? A myslíte si snad, že kdyby měli ze zákona v ČNB plat třeba 70 000 místo dnešních cca. 350 000, že by neodešli jinam, do soukromýho sektoru, kde by jim jejich 350 000 dal zaměstnavatel taky a rád, protože ví, že ty lidi něco dovedou? Myslim, že v tomhle ohledu budu radši, když bude vedení ČNB brát svoje současný platy se zárukou, že ty lidi rozuměj tomu co dělaj, než aby to šli dělat nějaký šmudlové, který by sice za 70 000 a třeba i míň dělali rádi, ale výsledky by byly někde jinde.

PS: S jedním z našich bývalých víceguvernérů ČNB se znám osobně, takže aspoň trochu tušim, o čem píšu

0 0
možnosti
OU

25. 3. 2010 12:18
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

jrc

25. 3. 2010 12:57
Re: demagogie pana Čumpelíka

Vy jste pane humorista. Pokud jste placený ze státního rozpočtu, tedy z daní pracujících, živnostníků a podnikatelů, tak pouze vracíte část vašeho vysokého výdělku, který by jste u soukromníka nebral ! Pokud pracujete u soukromé firmy, tak je to samozřejmě něco jiného a musíte tvrdě makat. Přesto, ale nebrečte, solidarita je součást společenského koncenzu. V důchodu budete dědek jako každý jiný a z té solidarity dostanete skoro totéž ,co jiní dědci. Máte, ale výhodu, máte z čeho spořit, můžete do čehokoliv investovat a tak si v důchodu můžete pořádně dopřávat. Bůh vám to dopřej, ale jsou tady lidi, kteří nemají z čeho spořit. Proto pochopte konečně princip solidarity a nebrečte, že platíte víc !

0 0
možnosti
R

rojack

25. 3. 2010 11:44
A kdo je to elita?

A kdo je to pracující? Jak je rozlišíte? Podle příjmu? Kdo vydělává nad 100 je už elita a není pracující? On se k takovému příjmu nedopracoval?

Pane, z vašeho blogu na mě dýchl závan padesátých let minulého století.

0 0
možnosti

jrc

25. 3. 2010 13:00
Re: A kdo je to elita?

To jsou Ti, kteří si valejí šunky a berou skvělé prachy ze státního rozpočtu. Je jich asi hodně, když se řítíme stále do větších dluhů ! Rozhodně to nejsou podnikatelé, kteří si musí na svoje prachy sami vydělat !

0 0
možnosti
MM

slavek133

25. 3. 2010 11:22
tohle

už asi všichni víme,ale kterou neparlamentní stranu volit.A vy si fakt myslíte,že nový a neznamý politik zvolený do parlamentu nezačne za čas naplňovat svoje korýtko na úkor státu?

0 0
možnosti
T

tulda

25. 3. 2010 11:21
Vážený autore,

divím se vám, že máte v důchodovém věku takové starosti. Věnujte se jiným zájmům, které vás budou naplňovat a nikoliv rozhořčovat. Spočítejte si, koli let vám zbývá do konce života a snažte se každý den užít a nikoliv kydat špínu na druhého.EU

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"