Pitomci s kalašnikovem

Kritizovaný president ČR Miloš Zeman asi mylně předpokládal, že inteligence našich politiků, novinářů, reportérů, či politologů přesahuje schopnosti normálního občana.

                 Mýlil se a tak presidentovi nezbylo,

                 než konstatovat, že jeho bonmot o kalašnikovu nepochopí jen pitomec!

                 Každého presidenta a každého premiéra

                 na celém světě, se lidé mohou zbavit ve volbách, či násilnou cestou. O tom snad žádný normální občan nepochybuje. President na dotaz občanky „ Jak se zbavit premiéra Bohuslava Sobotky,“ neměl chuť mimo cesty voleb, vysvětlovat násilné postupy na diskuzi s občany, tak tu násilnou formu vztáhl i na svoji funkci presidenta a rozumně zkrátil na kalašnikov. Přítomní občané bonmot pochopili, zasmáli se a zatleskali.

                  Naše demokracie,

                  má jistě před sebou ještě dlouhou cestu ke skutečné demokracii, ale že by tady byl převažující zájem, či schopnost zorganizovat násilnou formu svržení presidenta, či premiéra, je nesmysl, zejména s ohledem na současnou přijatelnou životní úroveň většiny občanů. O násilné formě svržení presidenta, či premiéra mohou uvažovat pouze pitomci a tajné služby, které to mají v popisu práce.

                  Je trapné, že ani premiér Bohuslav Sobotka

                  nepochopil, že se ho president svým bonmotem především zastal tím, že vztáhl dotaz občanky i na sebe, jako presidenta. Protože cesta kalašnikov je nesmysl, odkázal občanku na termín voleb, čímž potvrdil, že do voleb nepředpokládá změnu na postu presidenta ani premiéra.

                  To samozřejmě neznamená,

                  že president nebude kritizovat premiéra za neplnění volebních slibů, či přílišnou úslužnost vůči EU. Nelze než konstatovat, že premiér je pod silným tlakem v EU i na domácí politické scéně, ale dosud mezitím bruslí mimořádně úspěšně, ale to se může změnit.

                   Přestože je premiér pod tlakem,

                   neměl by se na základě chytrého bonmotu presidenta připojovat k ojedinělým pitomcům, kteří zcela nesmyslně kritizují presidenta, který se premiéra zastal a připojovat se k pitomcům, kterých jsme měli v naší historii i dnes,

                                                              setrvalý přebytek.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 1.2.2016 13:11 | karma článku: 41,46 | přečteno: 1839x