Paralýza sněmovny potvrzuje, že zablokování účasti SPD ve vedení sněmovny bylo hloupé

Nadšení z vítězství pětikoalice ve volbách přispělo k protidemokratickému rozhodnutí pětikoalice, která odmítla 20 poslancům SPD, jejich zastoupení ve vedení sněmovny ve funkci jednoho místopředsedy.

Tím pětikoalice 

ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN a PIRÁTI, v podstatě sama vyprovokovala poslance SPD k bojkotování svých návrhů a to zejména těch, které jsou v rozporu s programem SPD, či dle vyhodnocení SPD, jsou v rozporu se zájmy našich občanů.

Tomio Okamura 

předvedl výbornou rétoriku a řečnil snad celé dvě hodiny. Připomenul pětikoalici sliby o její připravenosti k vládnutí v porovnání s dosavadními výsledky, nezařazení demokratického referenda občanů do jejich programu i bojkotování dalších návrhů opozice ve prospěch občanů.

Zaujala také

kritika vládního rozhodnutí o umístění Kalouska do správní rady VZP, kterého si Piráti prý nakreslili na svůj předvolební autobus s heslem,”Pusťte nás na ně!”. Voliči uvěřili a Piráti už poskakují tak, jak si přejí staré struktury. Je pravděpodobné, že Piráti skončí, jako ČSSD, či ještě hůř.

Neopomněl ani nárůst cen

elektřiny i návazné zdražování potravin a dalších produktů s tím, že připomněl názor prezidenta Miloše Zemana, který jednoznačně doporučil vyvázání ČR z Green deal. To předtím odmítl předseda vlády při interpelacích z obavy, že pokud budeme mít nedostatek elektřiny, což se snad ještě nikdy nestalo, tak budeme potřebovat dodávku od sousedních zemí EU a proto také nehodlá odstupovat ani ze systému emisních povolenek.

Věčný poslanec Benda už reagoval 

proti SPD tak, že zvažují úpravu jednacího řádu sněmovny. Má to zásadní problém, že se to bude týkat i ostatních stran a poslanců sněmovny. Pokud omezí čas pro přednostní projevy, tak může v každé podrobné diskuzi vystupovat 20 poslanců SPD a jemu to časově moc nepomůže. Možná by bylo skutečně mnohem lepší pokud by Tomio Okamura byl dodatečně pětikoalicí opět zvolen do funkce místopředsedy.

Dodatečně k radosti našich občanů

dnes vyslovil ministr zahraničních věcí Lipavský náš zájem a ministr vnitra Rakušan souhlas s umístěním vojáků USA na našem území obdobně, jako na Slovensku. Lze předpokládat, že naši občané budou mít radost a že naše sněmovna zase úspěšně schválí

 dočasné umístění vojsk na našem území.

Autor: Jiří Čumpelík | pátek 28.1.2022 10:51 | karma článku: 36,83 | přečteno: 924x