Pandemie ukazuje, že historický muslimský oděv žen Nikáb, či Burka, má svůj účel a smysl

To, že jeho nošení prosazuje muslimská náboženská ideologie, nic nemění na jeho původním účelu, který není schovávání či omezování žen, ale jejich ochrana před různými nemocemi a pandemiemi, které zejména v Africe řádí dodnes.

V podstatě jde o ochranu úst a nosu,

stejně jako u novodobých našich roušek, ale u uvedených muslimských oděvů jde rovněž o ochranu vlasu a celého těla obdobně, jako dnes používají celotělovou ochranu lékaři při operacích. Samozřejmě nikoliv v takové úrovni a kvalitě dnešních ochranných pomůcek.

Rovněž musíme brát v úvahu,

že z důvodu nedostatku vody v Africe, se ženy nemohou sprchovat a umývat si vlasy každý den. Tedy naše roušky, jak je známe dnes, jsou pouze nedostatečnou částečnou ochranou, protože ženy by si měly své krásné vlasy zejména při kontaktu s pacienty COVID-19 preventivně zakrývat i dnes. Vlasy samozřejmě zachycují prach, včetně virů.

Přes cca 600 infikovaných,

či v karanténě umístěných zdravotníků pouze dosvědčuje, že ochranné prostředky nejsou používány v potřebném rozsahu a z druhé strany jsou některé pomůcky zbytečně vyhazovány i když by v některých případech stačila jejich dezinfekce k jejich opakovanému použití.

No, a když si představíte naše hezké ženy

s rouškami a ještě zakrytými vlasy do čela, zejména v černé barvě, jako Piráti, tak je to úsměvné, protože se nebudou navzájem příliš lišit, ani od muslimských žen a tak doufejme, že ta pandemie brzy skončí a my skončíme bez roušek i dalších ochranných pomůcek,

v náručí našich náročných krásných žen.

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 26.4.2020 11:03 | karma článku: 9,47 | přečteno: 614x