Opoziční politici opakovaně kritizují vládu a chtějí plán i když je plán vlády zcela jasný

Tahle opoziční partička, upovídaný Rakušan, politolog Fiala, spravedlivý Jurečka, brýlatá Pekarová-Adamová a k tomu kapitán škuneru Bartoš od Pirátů, nám asi moc nepomůže. Říkají si pravice, ale rozdávali by víc, než levice. 

Postup premiéra Andreje Babiše jasně ukazuje,
že premiérovi jde především o ukončení krize s pandemií koronavirusu tak, aby zbytečně nedocházelo k dalšímu omezení ekonomiky, při současném udržení přijatelné úrovně zasažení naší společnosti koronavirusem VID –19, což je v zájmu nás všech i když už dnes je potřeba vyjádřit upřimnou soustrast všem těm, kteří již ztratili své blízké.

Stěžejním datem bude pravděpodobně 1. Květen t.r., 
ke kterému by měly být během dubna postupně uvolněny veškeré obchody, výroba i pracovní a úřední kontakty, ale jen za předpokladu, že se budou stále nosit roušky, držet rozestupy, používat i provádět dezinfekce, a poběží systém chytré karantény, včetně realizace vysokého počtu testů, který pomůže eliminovat infikované osoby do karantény s tím, že se tak omezí možnost šíření infekce.

Cca 60 - 70% infikovaných osob
se nakazí v rámci širší rodiny a proto je nutné osoby, které nemohou řádně dodržovat karanténu doma, umístit ve zřízených ubytovnách, či hotelech se zdravotním zabezpečením.

Pokud se předpokládaný postup
premiéra Andreje Babiše povede, tak od 1.Května t.r. by se mohla ukončit v celém Česku placená dovolená a hospodářská sféra se bude moci rozjet naplno. Že to nebude v mnohých oblastech, nebo činnostech jednoduché je jasné, ale to je  především záležitostí jednotlivých firem, změn sortimentu, půjček a dalších jednání, včetně případného vstupu státu do podniků.

Odmítnutí záměrného promoření společnosti
je zcela v pořádku, protože jde o chybný nápad některých vědátorů, který by ohrozil desetitisíce našich občanů s cukrovkou, či jinou nemocí, včetně rakoviny, jak upozornil předseda SPD Tomio Okamura. Čas pro promoření společnosti přijde, ale v okamžiku, až bude k dispozici účinný lék, či očkovací vakcína. Zatím musíme pandemii omezovat a dusit, co nejvíce. Spíše je potřeba zajistit vše tak, aby nemohlo dojít k nepříznivé místní expanzi pandemie, jako se stalo u domovů důchodců.

Lze dnes říci, 
že nyní patříme k zemím, kde průběh pandemie se zatím udržel na přijatelné úrovni, za což je třeba poděkovat vládě vedené premiérem Andrejem Babišem, předsedovi krizové komise Janu Hamáčkovi i Romanu Prymulovi, ale především zdravotnímu personálu, našim sestřičkám, ošetřovatelkám a lékařům, hasičům, policistům i vojákům 

a všem těm ostatním, kteří také pomáhají.

Autor: Jiří Čumpelík | úterý 7.4.2020 10:07 | karma článku: 38,73 | přečteno: 1247x