Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

ataknevim

26. 4. 2012 20:11
Občas i z těch odborářských předáků lezou pitomosti!

Čumpelíku, nejenom z nich. Kdyby sis přečetl svoje příspěvky a jen trochu se zamyslel...

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

26. 4. 2012 12:32
PRoč odboroví předáci nepodporují živnostníky?

Proč by měli, jsou snad OSVČ členové odborových svazů? ČMKOS se stará výhradě o zájmy svých členů - zaměstnanců. Vždyť je to největší nátlaková (lobistická) skupina ve státě, navíc má právo na existenci a agendu přímo ukotvenou v zákoně.

0 0
možnosti

jrc

26. 4. 2012 14:31
Re: PRoč odboroví předáci nepodporují živnostníky?

Měli by držet spolu.

Jde o společnou věc. Když pracovník ztratí práci, tak jde na úřad práce a shání si práci. Ti trochu šikovnější se snaží začít podnikat a živit se sami. Jsou lidé, které uráží žít na státní podpoře, ale jsou i takoví, kteří nemohou jinak.

Odbory by měly podporovat drobné živnostníky a podnikatele, protože je to alternativa pro pracovníky, kteří ztratí práci.

Jinak nás z toho drobného trhu vytlačí Asie. Ti si totiž pomáhají navzájem. A o to jde!

0 0
možnosti
PH

petrph

26. 4. 2012 11:51
právě naopak

I z ekonomického hlediska je snad efektivnější, když někdo založí fabriku, nakoupí ve velkém materiál,nakoupí stroje, zaměstná si 70 dělníků, produkci pak prodá do velkého obchodu kde bude třeba 20 prodavaček naplňovat regály a 10 pokladních sedět u pokladen. Než když si těch 100 lidí udělá živnosťňaky, budou si muset udělat svoje dílny, vybavit svým zařízením, a pak s tím co vyrobí, buď si udělají 100 obchůdků jeden vedle druhýho, a nebo budou obíhat domy, rozhazovat letáky či zvonit na zvonky "nechcete něco koupit? nechcete něco vyrobit"?

Čili, koncentrace produkce je už 200 letý směr . To je chyba našich vlád, že v tom dělá rozdíl a daní a vypočítává jim pojistné naprosto rozdílně...

0 0
možnosti
-

-cis-

26. 4. 2012 11:57
Re: právě naopak

Jak začínal  "ten někdoů kdo založí fabriku?

1 0
možnosti
PJ

Petr Johan

26. 4. 2012 10:58
První rozumnější článek po dlouhé době

bez ohledu na komentáře pod mými články jsem ochoten ohodnotit kladně tento Váš článek.

Napadá mne však asociace, že asi bude někdo podnikat v kruhu rodinném a nebude to moc lehké, že? Ještě k tomu by třeba pro něj mohlo být urážlivé, kdyby jen někdo paušálně nazýval podnikatelem-potenciálním zlodějem, který obírá stát na daních.

Přeji mu, aby se mu dařilo lépe.

A ostatním přeji, aby se už konečně probudili z předávkování odborovýma drogama.

1 0
možnosti

jrc

26. 4. 2012 11:11
Re: První rozumnější článek po dlouhé době

Zkuste si podnikat,

bude vám jistě dobře. Přeju vám to.

0 0
možnosti
PK

repanak

26. 4. 2012 10:48
Seriozní "praví" i "levější" ekonomové

Vám potvrdí, že léčit "živnostníky" tím, že platí podstatně méně na zdravotnictví než zaměstnanci je holý nesmysl a "křiví" to trh. Problémy musím řešit třeba přes nižší daně - ale výběry jsou stejně minimální. Příčin je spousta - ale další přeprodejce zboží z Makra asi nepotřebujeme.

1 0
možnosti
T

tom1969

26. 4. 2012 10:56
Re: Seriozní

A ty víš kolik platí živnostník minimálně měsíčně? Schválně kolik?

0 0
možnosti
T

tom1969

26. 4. 2012 10:37
Máte naprostou pravdu

Dnešní doba je pro drobné podnikání zlá. Dávám splatnost faktur 14-21 dní, skutečná splatnost je přes 45 dní, jen lidi které dobře znám mi platí vcelku v pohodě (je to na vzájemné vazbě). Taky se stává, že uděláte práci, vystavíte fakturu za 20 dní voláte ohledně peněz a oni vám řeknou, že vám to nezaplatí, že chtějí novou fakturu se slevou. Co Vám zbývá, můžete se soudit 100 let a dát víc za právníky a nebo to udělat jak chtějí oni....

1 0
možnosti
AN

ort

26. 4. 2012 11:49
Re: Máte naprostou pravdu

A kdo jsou to ti oni?

0 0
možnosti

CART09

26. 4. 2012 10:30
Občas??

Občas?? ;-D;-D Já ještě za celých těch 20 let od "revoluce" neviděl jediný rozumný nápad, se kterým by odbory přišly...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 4. 2012 10:27
Jak jste dospěl k tomu nesmyslu (nebo lži?) že:

"Většinou mají byrokrati vyšší příjem,  než drobný živnostník, či podnikatel, který se musí točit ve svém krámku od rána do večera..."???   Jaký příjem má - podle vás - běžný živnostník? A jaký obyčejný byrokrat (tedy běžný úředník, kterých je bezesporu většina)?  Můžete uvést zdroj těchto čísel?   Nebo jen žvaníte, co vám slina (a zloba) přinese na jazyk?

0 0
možnosti
T

tom1969

26. 4. 2012 10:43
Re: Jak jste dospěl k tomu nesmyslu (nebo lži?) že:

Běžný živnostník má příjem cca 30-50 tis. měsíčně, pak odečte náklady a zbývá mu asi cca 20-25 tis. čistého (záleží na oboru, tohle mám od sebe a od svých známých). Živnostník však dělá kdy potřebuje klient, takže klidně i o víkendech, je na telefonu od rána od 7 do cca 20 hodin. Řada živnostníků nemá zdaleka proplaceny všechny faktury.... V případě, že je na dovolený pak má příjem většinou nula, v případě nemoci má podobně jako v případě dovolený příjem nula.

3 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"