Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J85a91r54a 67R22a29n20k

19. 12. 2014 7:38

Jo, comrads jsou zmateni, on jim totiz nikdo nic nerekl, tady uz si to piskaji vrabci dele nez rok, ale jak by napsal Remarque " Im Westen nichts Neues", zase ten skrcek zaspal? Muze obchodovat s Angolou tam jeste stale M.de Rosario zpiva...davaj davaj;-D, rusky... po krasnoarmejcich jeste nezapomeli,:-P

0 0
možnosti

Putin při poslední návštěvě v červenci 2014 odpustil Kubě 90% dluhu s tím, že hodlá obnovit určité vojenské a zpravodajské aktivity Rusů na ostrově včetně obnovení bývalých sovětských vojenských komplexů na Kubě, což by samozřejmě představovalo velkou hrozbu pro Pentagon.

Moskva také začala uvažovat o znovuotevření špionážní základny Lourdes na Kubě, což je součástí komplexního Putinova plánu na vytvoření bezpečnostního tlaku na území USA z jeho bezprostřední blízkosti.

De facto tím Putin vyslal vzkaz Obamovi, že když přinese nestabilitu a krizi před práh Ruska, Moskva na oplátku přinese nestabilitu a krizi před práh USA, doslova do blízkosti jeho země, co by jen kamenem dohodil.

Nynější "náhlé" uvolnění vztahu s Kubou bohužel vnímám jako signál a pojišťovací tah Obamy před frontálním útokem Kyjeva na Donbas a poté na Krym. Několik letišť na západní Ukrajině je v těchto dnech mimo provoz pro civilní leteckou dopravu, přistávají tam velká nákladní letadla s těžkou technikou NATO a zahraničními žoldáky a budují útočné postavení. Obama se bojí, že by se Putin mohl tentokrát opravdu rozzlobit a začít konat na Kubě a tak se snaží si to dopředu jistit.

0 1
možnosti

Diskutéři,

kteří mne oslovují "Soudruhu," se jednak hloupě mýlí a z druhé strany nechápou o čem článek vlastně je. 

V článku odhaduji budoucí vývoj a strategické zájmy jednotlivých hráčů ve vztahu ke Kubě. Možná bude moje předpověď dalšího vývoje chybná, ale to ukáže budoucnost.

To neznamená, že neznám vývoj rozhovorů mezi USA a Kubou, podíl Kanady i Papeže, ale ty rozhovory mohly probíhat nadále, bez znatelného výsledku. Proč bylo dosaženo dohody právě v této době, naznačuji ve článku.

Co se týká nových revolucí a politických převratů, tak je nutno chápat, že převrat v kapitalistickém ekonomickém systému, kdy je většina nemovitostí a hospodářských prostředků v soukromých rukou, je velmi obtížný, protože každý soukromý vlastník si bude svůj soukromý majetek chránit za každou cenu, naopak převrat v komunistickém ekonomickém systému je v podstatě jednoduchý, protože jde o majetek státní, či veřejný, ke kterému nemá většina občanů přímý osobní vztah a převrat naopak umožňuje značné zisky pro zájmové vrstvy.

Doufám, že nakonec nikdo nepochybuje o tom, že USA jsou skutečně globální velmocí

a udělají vše proto, aby si tuto pozici udržely.

1 1
možnosti

:-)  Včera jsem se o tom zmínil v jednom příspěvku ! Že zrovna teĎ Obama po padesáti letech změkl a usoudil, že naváže s Kubou diplomatické a ještě bližší vztahy?   Kubu si tím defakto zavázali a trochu uplatili, aby nedejbože tam RF nezavezla svoje rakety. 

     Oni se na hranice Ruska za každou cenu nastěhovat chtějí, pro soupeře je to nepřípustné!  Taková je to politika .   R^R^R^

2 1
možnosti

Proč by se tam chtěli stěhovat, když už tam dávno jsou.

0 0
možnosti

Soudruhu, máte to nějaké popletené. Za socialismu se přece mají všichni lépe než chudáci dělníci vykořisťovaní kapitalistickými usa monopoly. A teď najednou jednají Kubánci s USA s vidinou zbohatnutí?

Takže nám soudruzi celou dobu lhali? A soudružka Semelová lže ještě dnes?

8 0
možnosti

Fakt je že ani loajálnějším Latinos státům se dosavadní vztah USA a Kuby nezamlouval a moc ho nepodporovaly a v takové izolaci s Kubou nebyly. Venceremos - ale kdo?

0 1
možnosti

J43a22r48a 60R77a50n45k

18. 12. 2014 7:53

Jak daleko muze nekdo dojit, aniz by vedel z mezinarodnich medii, ze tahle jednani se vedou uz leta? Prestante se venovat parlamentnim listum a rt/ru/TASSRv

Que paso compadre? Co se Vam na tom nelibi, soudruhu Cumpeliku, Americani uz davno jezdi na Kubu.....pres Mexiko, ze Vam o tom jeste nedali vedet? Kanadsky Harper uz s Obamou na toto tema diskutovali davno, trochu jste zaspal;-)

3 3
možnosti

To je komedie, vás minusují, k mému příspěvku nevědí, co si o něm myslet, dokonce tam mám jedno plus asi omylem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"