Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nová Levice - vznik nové politické strany …

             Články a popsané blogy. Stříbření myšlenek bez cíle. Myšlenkoví bezdomovci končící v koši elektronických archivů, či internetovém nekonečnu. Pravicoví hrdinové v rozmachu své bezohlednosti a plné síle své sebestřednosti. Levicoví ztracenci ve své bezprizornosti. Mnohdy vynikající myšlenky, marně hledající svůj cíl a realizaci. Naříkání, rozbory, kritika, odsuzování i zesměšňování dějů, se míjí cílem, účinkem i svým smyslem. Probuďte se levičáci, už nestačí si jen psát a kritizovat. Heslo, „Svoboda, rovnost, bratrství“, je trháno a pošlapáváno bezohledným pravicovým chtíčem bohatství, kapitálu a majetku!

              Nová doba,

              doba demokracie a svobody. Nenechte si tu demokracii a svobodu krást, deformovat, či balit do pravicového kabátu. Na změně totalitního režimu se podíleli všichni občané, tedy bez rozdílu levice i pravice! Je čas se ozvat, najít si své místo na politické scéně a ukázat sílu levice. Jak řekl nejostřejší kritik KSČ a přední český intelektuál Ivan Sviták ke konci svého života, „Od socializmu jako programu hospodářské demokracie se neodstupuje …., pro tuto myšlenku se žije a umírá…“. Jděte do toho, prosazujte své levicové myšlenky svým postojem a zapojte se. Nikoliv ve prospěch jedinců, ale ve prospěch nás všech, ve prospěch našeho národa!  

             Na ideové konferenci

             se Věci Veřejné rozhodly zařadit do pravého politického spektra, jako liberální pravicová strana. Pravice na naší politické scéně je směšně přeplněna! Havel i Klaus, ODS a TOP 09 nadšeně tleskají, jak se pravicoví šašci slézají. Pokud připočítáme tlaky v ČSSD na větší pravicové zaměření této politické strany, chybí levicovým voličům skutečně socialistický a silný demokratický levicový subjekt v levicové části politického spektra, který bude tvrdě prosazovat zájmy naprosté většiny občanů. Žádná z pravicových stran, ani ČSSD, nebyly schopny obrátit propad naší ekonomiky a bez rozdílu se podílely na hlubokém a stále stoupajícím zadlužení naší země. Zásadní změna politického a hospodářského vývoje v naší společnosti je nevyhnutelná.

             Rozdělení politických stran

             v politickém spektru pravice a levice lze posuzovat z pohledu podporovaných hospodářských systémů kapitalismu a socialismu. Pravicové strany podporují kapitalistický systém, moderní levicové strany socialistický systém. Z hlediska tohoto pohledu je ČSSD napravo politického spektra, protože její vize„Sociálního státu“, je postavená na kapitalistickém systému a lze ji charakterizovat, jako populistickou, “Kapitalistickou sociální žebračenku“. Další koaliční příklon ČSSD k pravici ostatně není vyloučen. Její vládní angažmá nepřineslo žádné podstatné politické ani hospodářské změny ve společnosti, které slibovala.

             Protože KSČM

             je nadále zatížena svoji minulostí, zejména v souvislosti s historickými zločiny a totalitním uplatňováním své moci, nelze ji dnes považovat za přijatelný subjekt, který by mohl representovat současné moderní levicové voliče. To nemůže změnit ani demokratizační změna programu KSČM. Přitom na levé straně politického spektra stále chybí silná a výrazná moderní levicová socialistická strana.

             Vznik politické strany Nová Levice,

             postavené na moderním demokratickém socialistickém systému lze očekávat velmi brzo. Moderní politická strana, „Nová Levice“, musí sjednotit ostatní mimoparlamentní levicové politické strany i hnutí, získat podporu občanů a stát se silnou parlamentní levicovou konkurencí pro pravicové politické strany i ČSSD. Moderní levicová socialistická společnost musí zachovávat svobodné a demokratické hodnoty, soukromé, společenské, státní i družstevní výrobní vztahy a podporovat všestranný rozvoj společnosti. Jeho cílem musí být demokratická socialistická svobodná společnost, chránící zájmy všech vrstev společnosti v duchu hesla, „Svoboda, rovnost, bratrství“a poskytující dostatek životních jistot zejména pro mladá manželství i ostatní občany a poskytovat silné podněty pro hospodářský rozvoj společnosti.

             Zkostnatělý kapitalistický systém,

             nepřinesl dostatečně silné stimuly pro rozvoj naší společnosti. Značně tak utrpělo očekávání našich občanů. Nejde jen o Havlovu,“ Blbou náladu ve společnosti“, ale především o stále se zhoršující životní jistoty našich občanů. Naši občané nebyli zvyklí na nezaměstnanost, bezdomovce, zločinnost, či exekutory a nemuseli se bát vystěhování na ulici, či úpadku do sociálního marasmu. To všechno ještě podtrhuje úpadek a útlum v oblasti hospodářství i likvidace velkého množství podniků, které nemohl nahradit soukromý sektor. Pokud si někdo pochvaluje svoji současnou životní úroveň, měl by pochopit, že žije z veřejného dluhu společnosti, kterému nelze uniknout, který stále narůstá a který budou velmi obtížně splácet jeho vlastní děti. Nebylo zvykem v naší společnosti žít na úkor svých dětí!

             S nástupem kapitalistického systému,

             mimo problematickou privatizaci, došlo k tunelování, či vykrádání podniků a mnoha dalším zlodějnám i finančním manipulacím, které v podstatě následně přivedly tuto zem do spárů dluhů, jaké tato zem ve své historii nepamatuje! Tyto změny je třeba zdokumentovat a nezákonné podvodné manipulace dodatečně zdanit. Většina občanů ztrácí svoje životní jistoty. Dokonce lze očekávat negativní redukce (reformy) důchodového a zdravotního pojištění, které zásadně zhorší životní zabezpečení většiny občanů a související postupný růst daní a poplatků. Lze konstatovat, že pravicová politická a hospodářská reprezentace zcela propadla a nesplnila očekávání naprosté většiny našich občanů. Nárůst úroků z překotně rostoucího veřejného dluhu přinese další utahování opasku a evokuje příchod dalších úsporných balíčků, přičemž  při pokračování současného systému, není dosažitelná perspektiva likvidace této dluhové pasti, do které nás dostala neschopná státní a politická sféra svojí nenasytností.

             Za této situace

             je vznik silného demokratického socialistického subjektu v levé části politického spektra zcela nezbytný. Nová Levice musí usměrňovat další změny v politickém systému ve prospěch většiny občanů, včetně zaměstnanců, živnostníků a podnikatelů. Nelze pokračovat v úpadku, ale je nutné vrátit naše hospodářství na cestu trvalého růstu. Převzetí některých forem švédského typu socialismu, či prvků přímé demokracie švýcarského typu i s využitím našich vlastních zkušeností, může být potřebnou změnou, která nastartuje pozitivní změny ve společnosti a rozmach hospodářství ku prospěchu celé společnosti. S ohledem na tíživou situaci téměř v celé Evropě, začíná být strnulá a zkostnatělá forma kapitalistického systému v úpadku a perspektivu získává socializace celé Evropské společnosti. Moderní Nová Levice v Evropě získává stále větší podporu mezi občany Evropy. S ohledem na nespokojenost našich občanů s politickým a hospodářským vývojem ve společnosti, lze předpokládat také v naší zemi, silný růst podpory pro novou moderní demokratickou levicovou socialistickou politickou stranu, „Nová Levice“. Tato strana bude zárukou toho, že v naší společnosti bude konečně nastolen pořádek, spravedlnost, odpovědnost a příjmy odpovídající skutečné činnosti, či odvedené práci, s humálním přístupem k postiženým občanům a občanům, kteří se ocitnou na pokraji společnosti.

                                Šance pozitivních změn pro občany a pro celou naši společnost!

Pozn.

Pokud budou vaše názory, připomínky, rozbory, podněty, náměty a návrhy širšího rozsahu, uvítám jejich zaslání na můj E-mail, uvedený pod mým profilem, vpravo. Urážky pravicových primitivů, kteří se starají pouze sami o sebe, jsou zcela zbytečné!

Autor: Jiří Čumpelík | pondělí 27.12.2010 13:26 | karma článku: 20,93 | přečteno: 2112x
  • Další články autora

Jiří Čumpelík

Vztek a lítost zároveň

Mladá maminka na CNN Prima News s malým dítětem na ruce a malou holčičkou vedle ní, s potlačovanou a bolestivou lítostí vypovídá, že manžel odjel bojovat na Ukrajinu a byl zabit.

12.4.2022 v 12:39 | Karma: 16,50 | Přečteno: 670x | Politika

Jiří Čumpelík

Vladimír Putin může očekávat bod zlomu na Ukrajině s možnými závažnými důsledky

Přichází čas, který jsem ve svém článku z 22.2., z vojenského hlediska označil, jako nejvhodnější ke vstupu armád NATO do konfliktu na Ukrajině.

22.3.2022 v 12:32 | Karma: 12,86 | Přečteno: 800x | Politika

Jiří Čumpelík

Vladimír Putin stále ještě nepochopil, že Rusko tu svou misi již prohrává.

Není válka, jako válka. Pomalý přesun invazních jednotek, dobití měst, získání elektráren, či ostatní infrastruktury, nezaručují vítězství.

7.3.2022 v 12:36 | Karma: 40,18 | Přečteno: 4942x | Politika

Jiří Čumpelík

Úplně zbytečná válka Ruska proti Ukrajině pokračuje po celém území Ukrajiny

Otevřená válka je vždy výsledkem hloupých názorů politiků a neschopnosti diplomacie, najít přijatelné řešení, které by uspokojilo oprávněné zájmy jednotlivých stran.

25.2.2022 v 12:52 | Karma: 18,02 | Přečteno: 449x | Politika

Jiří Čumpelík

Vladimír Putin se nezastavil a horká fáze konfliktu může začít

Minské dohody nedodržela Ukrajina tím, že neuzavřela dohodu o autonomii pro vzbouřenecké republiky. Putin to nyní využil rovněž k porušení Minských dohod uznáním nezávislosti Doněcké a Luhanské lidové republiky.

22.2.2022 v 10:59 | Karma: 28,73 | Přečteno: 711x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Při přestřelce s hledaným mužem v USA zemřeli čtyři policisté

30. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  9:44

Životy čtyř policistů si vyžádala přestřelka s hledaným mužem, která se odehrála v pondělí v...

USA začaly u Gazy se stavbou mola, Pentagon bude stát přes sedm miliard

30. dubna 2024  9:42

Americká armáda zveřejnila fotografie, které ukazují výstavbu provizorního mola pro námořní...

Univerzita začala s podmínečným vylučováním studentů, kteří neukončili protesty

30. dubna 2024  8:35

Kolumbijská univerzita v New York City začala s podmíněným vylučováním studentů, kteří do...

Vedení TOP 09 jedná o ministrovi. Dorazil Tuleja, pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  8:04

Vedení TOP 09 rozhoduje o kandidátovi na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Helenu...

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč

  • Počet článků 611
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1688x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"