Nemyslím si, že ta estráda kolem výročí 17 listopadu skončila, pokračování je připraveno

Většinou se máme dobře, zvyšují se platy, dávky, důchody i naše zahraniční politika je konečně slyšet i v EU. Kdo za to může? Nelze pominout podstatný vliv premiéra Andreje Babiše s ANO, společně s ČSSD, tedy tato a minulá vláda.

S tím samozřejmě nesouhlasí

naše tzv. demokratická opozice prezentovaná TOP 09, ODS, KDU-ČSL, STAN i Piráty. Vůbec to neoceňuje velké zásluhy Němcové, Kalouska, či Pospíšila a dalších, ani to, co nám předvedly předchozí vlády ODS a TOP 09. Mohli mít v budoucnu mnohem vyšší důchody na úkor těch méně příjmových občanů, ale oni jim ten jejich zásluhový důchodový paskvil zrušili. No, Piráti jsou tam spíše z trucu a SPD Tomia Okamury se od jejich zájmů zcela distancovala s tím, že chce prosadit program přímé demokracie, který by se jí při nahrazení ČSSD ve vládě, prosazoval snadněji.

Ta včerejší estráda

byla připravována už od května tohoto roku, kdy byl 17.5. 2018 ohlášen Koncert pro budoucnost jednatelem Janem Gregarem, jehož nezávislý neziskový spolek Nerudný fest.cz, tyto hudební koncerty propletené politickými projevy, pro určité vybrané politické kruhy, ve spolupráci s dalšími iniciativami v dalších místech republiky a mediálními partnery, v počtu cca 25 pracovníků opakovaně úspěšně zajišťuje. O tom, že se jedná o kvalitní hudebních koncerty není pochyb. Horší je to s konferenciéry, ale především s politiky, kteří se tam prezentují se svými jednostranně zaměřenými projevy a kteří vědí, že ta hudba přitáhne spoustu posluchačů, protože bez té hudby by je neposlouchala ani třetina z těch přítomných občanů. Kdo spolek za to financuje dary a dotacemi si najdete ve výročních zprávách spolku. Nechybí Člověk v tísni, Ministerstvo kultury, zahraniční instituce a další.

Problém není ve spolku Nerudný fest.cz,

který zajišťuje hudební akce a chce si samozřejmě vydělat, ale v těch politicích, kteří se tam prezentují se svými jednostrannými názory, bez svých oponentů a to často způsobem, kterým hecují, či provokují a snaží se ovládat davy přítomných posluchačů. Místo červených karet, se letos rozdávaly karty s nápisem“DEMISI." K těmto akcím se opravdu hodí stanovisko sociologa Jana Kellnera k našim politikům:

Tito lidé, kteří se svobodnými volbami souhlasí jen v případě, že v nich sami vítězí, plní každým rokem při nejrůznějších výročích veřejná prostranství, nadávají těm, kdo volby vyhráli a dožadují se demokracie, jejíž princip nepochopili."

Pokud tedy ještě toužíte

po protestech proti demokraticky zvolené vládě, tak se přesuňte na Malostranské náměstí, kam další obtížně chápající demokrat Michal Vožda svolává od 19.11 do zatím 2.12 demonstraci na každý den pod heslem „ Nechceme dál tuto vládu.“ Zda bude hudba, či pouze politické divadlo, nevím, ale myslím, že většina občanů dobře chápe, co je to demokracie a zůstane raději doma, nebo v práci.

Většina našich občanů totiž, oproti některým aktivistům a politikům, musí makat, aby se uživila!

Autor: Jiří Čumpelík | neděle 18.11.2018 13:23 | karma článku: 44,25 | přečteno: 2445x