Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Poslední dobou jsem si všiml určité "omezenosti"  komplexního pohledu na současné změny světa a rozpad globalizace a exodus.

Tato "omezenost" je daná výchovou z totality kdy strana (stát), sjezdy,  5 letky vše vyřeší stačí jen to pojmenovat a na schůzích řešit.

Obraz je velmi povrchní vnímání stavu a jeho dělení na dvě strany a škůdce. 

Mnohdy do toho je i zapletený sociální humanismus a vlastně málokdo chápe potřebu věci řešit v komplexu, že je potřeba aktivní občanská platforma a že nelze upgradovat stávající architekturu  Evropy.

Nechápou že karty už jsou dávno rozdány a je potřeba konkrétně a mnohdy i bořit stávající stav a vyvolávat precedenty.

To je velká brzda a setrvačnost jež nás vystavuje mnohem tvrdším dopadům.

Chybí zde tlak ze zdola, hnutí, platformy i snaha převzít vůdčí roli v Evropě, kde chybějí noví státníci a politici a vládne jen politická byrokracie.

Centrum a aktivita by se měla posunout na platformu Visegradské skupiny a dalších zemí, vytvořit společnou politiku jak vystupovat vůči Bruselu, odpoutat se od myšlení západu, vytvořit vnitřní ochranné bariéry a ochranu společných v hranic, jít cestou precedentů a změnit i  světový pořádek.

Je zde velké nebezpečí nekontrolovaného rozlivu imigrantů z Řecka, Itálie. Francie je velmi občansky i politicky oslabená, Německo je v zajetí určité poválečné strategie výchovy k toleranci, pomoci bližnímu a navíc velmi byrokratické.

Problém nám dělá Rusko a vlastně OSN kde je právo veta a znemožňuje komplexnější řešení.

0 0
možnosti

Pane Roden,

Rusko je v současné době ne příliš urovnaný kapitalistický stát. Až se tam ten kapitalismus pořádně usadí, tak to bude velmi silný kapitalistický stát, který bude prosazovat svoje zájmy a zájmy svých firem, mnohem silnější formou, obdobně, jako USA.

Už to nebude žádný komunistický med, ale tvrdá imperialistická realita.

Přesto máte v mnohém, co jste napsal, dobrý názor.

0 0
možnosti

Tradiční ufňukané, bolševické nesmysly, za všechno může USA. Mimochodem, do USA  rok co rok přijede víc než milion přistěhovalců z celého světa....

0 2
možnosti

Pane Černý,

nikdo nepíše, že za vše může USA. Natvrdlé politiky máme v Evropě i u nás doma. Jen jste nevysvětlil, proč tam staví zeď a střílí Mexičany. Pravicové a bolševické báchorky si nechte stranou.

3 0
možnosti
Foto

zjistěte si, odkud většina uprchlíků pochází a zjistíte, že pláčete na špatném hrobě.

0 0
možnosti

Jak je psáno,

tak nejvíce jich je ze Sýrie. Kdo tam rozpoutal válku je každému jasné. Ta revoluce pomocí vycvičených a vyzbrojených povstalců není příliš úspěšná a naopak vedla k vzniku Islámského státu. Je to tam horší, než to bylo a odnášejí to všichni Syřané.

1 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 25,98
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"