Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Aretta

16. 10. 2010 23:52
Papírové

Jedině!

 Zlatý třeba Egypt, máte jen svorku na papírky a žádné kovy po kapsách!

Papírové padesátikoruny sbírám pro babičky a dědečky, co špatně viděj a mají problém rozeznat pro ně prťavá kolečka.

0 0
možnosti
Z

zemanka01

16. 10. 2010 22:22
Padesátky

Osobně mám raději kovové-házím je do kasičky a za pár měsíců je to pěkná sumička ;-D Ale na druhou stranu chápu,že je někteří-hlavně starší lidé nemají rádi,protože si je docela lehce spletou s desetikorunou. Dělala jsem nějaký čas v obchodě a kolikrát se stalo,že se někdo takhle spletl. Samozřejmě jsem ho na to upozornila rýpalové ;-D

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

17. 10. 2010 8:11
Re: Padesátky

Si je taky házím do kasičky. A s nima i dvacky. Je to pak pěkná sumička. Jen bych potřebovala prasátko, co nejde vybírat. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
C

cojanato

16. 10. 2010 20:56
Čumpelíku,.....

Ty máš teda starosti !;-D.....

0 0
možnosti
ŠF

stev

16. 10. 2010 20:38
Kovové padesátikoruny jsou lepší.

Používám je tak, že jakmile se mi objeví ve šrajtofli, už ji neutrácím, ale vhodím doma do pokladničky. Jednou za rok pokladničku vybereme, koupíme letní dovolenou, a peníze vrátíme do oběhu. Samozřejmě to zdaleka nestačí na úhradu celé dovolené, ale přijde to vhod. V běžném životě pozoruji, že papírové padesátikoruny patří k nejčastěji poškozeným bankovkám.

0 0
možnosti
KV

_-1-_

16. 10. 2010 18:00
Chceš poslat mou adresu?

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

16. 10. 2010 13:03
Máte pravdu, ale na druhou stranu,

mě jednou papírovou padesátku sežral náš pes. S kovovou by si to jistě nedovolil. ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

jrc

16. 10. 2010 16:39
Re: Máte pravdu, ale na druhou stranu,

To se divím, že se z toho bohatstvím v žalůdku, nepodělal8-o;-);-D;-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 10. 2010 12:59
Hmmmmmmmm

Když ona byla padesátikoruna jiným platidlem před dvaceti lety a jiným dnes. Berete to v potaz?

Víte, že když se rušily desetníky, bylo mnoho pláče - dnes si po nich nikdo ani nevzdechne.

Když byla padesátikačka  ještě "peníz", otáčela se mnohem pomaleji, než dnes. Takže se méně opotřebila a tedy se méně často tiskly nové (a ničily ty opotřebované).

Víte, že emise těch peněz něco (dost) stojí? Kdo myslíte, že to platí? Dokonce i to zrušení starých je dost drahé.  Jste si jist, že snižováním těchto stamiliónových nákladů státní banka nesleduje potřeby občanů?

0 0
možnosti
H

hafusak2

16. 10. 2010 13:33
Re: Hmmmmmmmm

To je sice fakt, haléře se zrušily, abychom neměli moc drobných ;-D No a až se zavedou Eura, tak také se pro jistotu už předem nezavedou centy ? Kolik je vlastně v přepočtu 1 cent?

0 0
možnosti
K

korzár

16. 10. 2010 12:09
Mám rád kovové padesátikoruny

Narozdíl od Vás se mi líbí a považuji je za praktické. Nevím, kolik se Vám jich v peněžence sejde, ale já tam mívám tak maximálně 3. Já s nimi totiž, vážený pane, platím. K tomu jsou také určeny. Naše padesátikoruna je navíc jedna z nejhezčích mincí v Evropě. Možná jste si ji neprohlédl, ale mně se líbí podstatně víc, než kus ošuntělého hadru se svatou Anežkou. A nakonec bych chtěl upozornit že platidla se neurčují podle vůle občanů, ale podle vůle emisní banky. Ta musí mnohem lépe vědět, jaká nominální hodnota je udržitelná a to jak z hlediska papírové bankovky, tak z hlediska mincí. Takže, Váš článek je sice výplodem Vašeho názoru, leč jej považuji za zcela zbytečný. ;-)[>-]

0 0
možnosti
A

akki

16. 10. 2010 13:01
Re: Mám rád kovové padesátikoruny

Souhlas! Navíc - já si je házím do kasičky a ty dva a půl tisíce (a žádný poplatek!) jsou poté velmi příjemné. Papírové se nikam házet nedají, leda do koše.:-P

0 0
možnosti
H

hafusak2

16. 10. 2010 11:37
Tenhle krok jasně ukazuje, jak pokračuje inflace:

už jsme přišli o dvacky, teď příjdeme o padesátky, které se tak přesunou do kategorie platidel: "Drobné". Přitom nežli jsem šel na vojnu, tak se s padesátkou nechalo krásně celý týden vyžít. Nejlepší ale byla pětadvacka, když člověk vyrazil pořádně na pivo: deset piv, krabička cigaret i se sirkami, ještě malý prcek na odchodnou a tuzér pro hospodského. To byly doby.

0 0
možnosti
PK

dolch

16. 10. 2010 11:50
Re: Tenhle krok jasně ukazuje, jak pokračuje inflace:

No jo, tenkrát, to bylo úplně jiný ;-D

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

16. 10. 2010 11:32
Asi jste si ještě nevšiml,

že mít jedině kovovou padesátikačku je prakticky jediný zoufalý krok k tzv. konvergenci se socialistickým politickým vyděračským projektem, zvaným Ojro - a to pod nařízeným kursem dvacet pět kaček za jedno € ... to aby nás náhodou nenapadlo, že hodnota koruny je vyšší.

  

(taky dvouojrovka je dvojkovová)

0 0
možnosti
AS

viveka

16. 10. 2010 11:35
Re: Asi jste si ještě nevšiml,

A nezapomínejte - to, že nejste paranoidní neznamená, že po vás nejdou. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 24,15
  • Průměrná čtenost 1683x
Život mi pomalu končí, mladým začíná. Přesto mám život rád a přeji všem mladým, aby si konečně našli cestu k sobě, protože jen spolu budou mít sílu vytvořit si svoji vlastní novou a lepší společnost.

"Odkopněte starý i současný špinavý svět politické propagandy, zabíjení, vydírání, cenzury, násilí, manipulace i zastaralých a špatných zákonů. Vytvořte si zcela novou společnost sami pro sebe, společnost vzájemné pomoci, úcty, lásky a štěstí, která vám zajistí mírovou budoucnost a šťastný život pro vás všechny doma i na celém světě."

"Mějte úctu k přírodě, protože žádný Bůh, ale pouze příroda rozhoduje o vašem narození i o vaší smrti. Také vy jste pouhým výtvorem přírody. Zda dobrým, či špatným, určujete sami." 

"Respektujte pravidla přírody a života, protože vy rozhodujete, zda bude příroda kvést, či schnout."

E-mail: cumpel@atlas.cz

Každou ideologii, demokracii, či náboženství, mohou fanatici změnit v násilí, zlo, útisk a využít, jako cestu ke své moci. "Odmítejme jednostrannou politickou propagandu. Odmítejme zbrojení, války a válečnou propagandu, Odmítejme světovládu. Odmítejme sledování lidí a ochraňme svoji osobní integritu proti rostoucímu vměšování na všech komunikačních úrovních."

"Mír, lásku a šťastný život všem lidem světa!"